Miljonäärin kannanotto metsänkasvatukseen.

Yritin lukea Ilkka Herlinin mielipidettä metsänkasvatukseen Uuden Suomen sivuilta. Ei onnistunut kun en ole tilaaja. Sama kauppalehdessä. Kun kuitenkin olen kiinnostunut metsätaloudesta,niin tilaamassani maaseudun tulevaisuudessa oli sama juttu luettavissa.

Juttu aiheutti paljon kysymyksiä. Miksi mies,jonka netto-omaisuus on pari miljardia euroa ostaa viidentoista vuoden aikana metsiä pari tuhatta hehtaaria,ja vielä Kainuusta,jossa metsän hinta on vielä realistinen. Ja sen jälkeen tietää metsän kasvatuksesta  kaiken.

Mielipide jatkuvan kasvatuksen hyödyistä lyö ällikällä. Eikö kukaan ole kertonut hänelle paljonko Suomen metsien massa on kasvanut,kun olemme päässeet ainakin osittain eroon harsintahakkuista.

Männikkömme kyllä muuttuvat ajan myötä harsimalla kuusikoiksi,mutta kuka kertoo miten kuusikkomme kestää vastaavan rallin,ja mitä se maksaa menetettynä metsän terveytenä,kun juuristo poljetaan sännöllisesti. Sillä siihenhän se jatkuva kasvatus perustuu. Saanto puolittuu,ja motojen liikenne metsissä tuplaantuu. Vaikea tuota on kannattavaksi ainakaan taloudellisesti kääntää,etenkin kun Luken sivuilla on nähtävissä  metsiemme investointi jo kahdettatoista kertaa.

Pyydän anteeksi linkkien puuttumista. Kopioi,liitä ei näillä sivuilla toimi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu