Pitääkö Ylen rahoitusta leikata juuri nyt?

Suurella todennäköisyydellä hallitukseen päätyvät Perussuomalaiset ovat jälleen otsikoissa. Eikä yhtään hyvällä tavalla, kuten arvata saattaa. Kyseessä on Sebastian Tynkkysen ulostulot, joissa hän antaa vahvasti ymmärtää, että poliitikkojen pitäisi puuttua jopa Ylen sisältöihin. Kyseessä ei siis ole vain rahoitukseen puuttuminen. Politiikkaa unkarilaisilla mausteilla.

Näitä ulostuloja ruokkivat erityisesti kierroksilla käyvien sosiaalisen median kulttuurisotureiden nettiviha. Viha kohdistuu suurelta osin esimerkiksi Ylen Pillupäiväkirjat nimiseen ohjelmaan. Ylen toimitusjohtaja toki ehti jo todeta, että Ylelle kyseinen ohjelma maksoi vain 2500 euroa ja koko ohjelman hinta oli 8000 euroa. Mutta kulttuurisodissa unohtuu helposti peruskoulutason matematiikka. Kyseessä on kuitenkin jo pidempään jatkunut keskustelu Ylen puolueellisuudesta.

Isompi kysymys on tällä hetkellä kuitenkin se, että miksi edes Ylen rahoitusta pitäisi leikata juuri nyt? Käytössä olevien tietojen perusteella Suomeen on tulossa oikeistohallitus. Mikäli Yle on vihervasemmistolainen, kuten syytökset väittävät, niin silloin Yle on mahdollisesti seuraavan hallituskauden ajan hallituskriittinen media.

Eli tulevat valtaapitävät haluavat puuttua hallituskriittiseen mediaan. Jos he olisivat johdonmukaisia, tulisi heidän pidättäytyä nyt tällaisista vaatimuksista ja jatkaa niitä vasta sen jälkeen, jos he häviävät seuraavat vaalit.

Tilanteesta on vaikea olla löytämättä huumoria.

Heikki Ranta

Sosiaalityöntekijä ja väitöskirjatutkija. Kirjoitusten aiheet laidasta laitaan, joskin painotus erityisesti vanhoillisten tahojen moraalipaniikkien käsittelyssä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu