Äänestä maakuntavaalissa

Ennen kuin lähdet äänestämään, kannattaa muistella miten meille suhmuroitiin maakunnat, joita kukaan ei oikeasti tarvitse.  Terveydenhoito olisi voitu järjestää kestävämmälle pohjalle yksinkertaisesti laajentamalla sairaanhoitopiirejä. Kepu ja Demarit päättivät toisin. Kepu saadakseen kahdeksankymmentä prosenttia maan pinta-alasta kontrolliinsa ja Demarit estääkseen yksityisen terveydenhuollon kasvun. Yksityinen sektori kun pystyy tuottamaan paljon laadukkaimpia palveluita pienemmällä kustannuksella kuin julkinen, joka ei koskaan pysty kilpailemaan yksityisen sektorin kanssa palveluiden laadulla, hoitoon pääsyllä, henkilökunnan motivoinnilla eikä kustannustehokkuudella. Tämä johtuu julkisen sektorin rakenteesta. Päättäjinä istuu poliitikkoja eikä asiantuntijoita. Organisaation tehokkuus kärsii päätöksenteon byrokraattisuudesta, eikä asiakkaan etu ole koskaan etusijalla. Erityisesti vasemmistoa ei kiinnosta vähääkään asiakkaan etu, päinvastoin kuin yksityistä toimijaa, jonka toiminnan lähtökohtana on aina asiakkaan tarpeet.

Ainoa varma asia SOTE-uudistuksessa on kustannusten nousu ja palvelun heikkeneminen. Kustannukset lisääntyvät noin miljardin vuosittain. Pelkästään henkilökunnan palkkojen harmonisointi lisää TEHY:n arvion mukaan kustannuksia puoli miljardia. Tällä rahalla ei saada yhtään henkilöä lisää, eikä ainuttakaan uutta röntgenlaitetta hankittua. Kaikissa sadoissa poliittisissa keskusteluissa on väännetty kättä hallinnollisesta himmelistä, eikä sanaakaan ole sanottu asiakkaan tarpeista ja siitä, miten hänelle tuotetaan paras mahdollinen palvelu.

Maakuntavaalissa valitaan henkilöitä päättämään valtion terveydenhuoltoon myöntämien rahojen käytöstä. Keskeistä on käyttää budjettivarat tehokkaimmalla tavalla. Tehokkain tapa on ostaa yksityiseltä sektorilta niin paljon palveluita kuin mahdollista. Mennessäsi äänestyskoppiin, valitse ehdokas, joka ajattelee terveydenhuollon asiakkaan parasta eikä puolueensa ideologiaa.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu