Kannattaako herätä
”Suomi on ruotsalainen”. ”Perussuomalaiset ovat rasisteja”. ”Suomi kaappaa vemäläislapsia”. – Kaikki nämä ovat vastaansaanomattomia johtopäätöksiä – kun vain tosiasiat on valittu ”asianmukaisesti”.
Göbbelskö se aikoinaan sanoi, että kun jotakin väitettä toistetaan riittävän kauan, se muuttuu totuudeksi. – Tätäkin on paljon toistettu, joten väite todistanee itsensä (!). Kyse ei ole vain siitä, että vallanpitäjien ”totuuksia” toisteltaisiin hammasta purren. Eikä kyse ole myöskään pelkästä älyllisestä laiskuudesta.
Edes omaehtoinen ajattelu, sivistyneen ihmisen ylpeydenaihe, sekään ei nimittäin riitä taistelussa harhoja vastaan: ongelma on syvemmällä. Väite toistuessaan on muuttunut subjektiiviseksi totuudeksi.
Ihmisen mieli ei ole mikään testattujen faktojen varasto vaan ympäristöstä tehtyjen havaintojen malli. Kun jotakin asiaa riittävästi toistetaan se muuttuu relevantiksi kyseisessä kokemusmaailmassa; se sovittuu muiden tosiasioiden kudokseen enemmän tai vähemmän saumattomasti. Kokonaisuus jää aina enemmän tai vähemmän ristiriitaiseksi – mitä siitä sitten jos vähän enemmän.
Kun tarjolla on liikaa informaatiota, valittavaksi asti, jokainen voi rakentaa itselleen haluamansa maailmankuvan, kaivautuen yhä syvemmälle omaehtoiseen totuuteensa.
Olen ollut kirjoitustauolla. – Mietin mitä sadanteen juhlajuttuuni laittaisin … ja rima se nousi siinä mietiskellessä. Kunnes tuli täydellinen stoppi.
Vai että ”vakavissaan, naurua pidätellen” … my ass. Kun kuitenkin osuvampi blogin motto olisi, kuten joku on asian ilmaissut, ”kaikesta 20 prosenttia on paskaa, loput on täyttä paskaa”.
Kannattaakohan sitä omaa totuutta enää tyrkyttää kaiken muun skeidan jatkoksi. Kaikki me käymme läpi omaa untamme. Mikä minäkään olen muita neuvomaan. Kun oma kyberneettisen totuuteni aiheuttaa vain kärsimystä … kannattaako unta vaihtaa painajaisuneen?
Kyberneettinen malli nimittäin ennustaa, että maailma on fraktaalisesti syklinen: jokaisella systeemien tasolla ja aikaskaalalla toistuu kasvu- ja romahdusvaiheiden jatkumo, ilmiöiden toistuessa yhä uudelleen eri muodoissa. Ylimmällä tasolla kaikki on tähän asti ollut pelkkää kasvua …
Ydinaseajalla olemme siirtyneet siihen kaikkein laajimpien syklien aikaan. Koska täysimittainen ydinsota on mahdollinen, kyberneettisessä mallissa se myös toteutuu matemaattisella todennäköisyydellä 1. Olemme jatkoajalla … onko millään totuuksilla enää mitään merkitystä, jos totuudellisuus tarkoittaa vain vastaavuutta epästabiilin maailmantilan kanssa? Meidän jälkeemme pelkät bakteerit: aloittakaa seuraava kierros, tää on jo nähty.
No, se angsti meni ohi. Kyllä kaikesta tästä voi olla ylpeä, kun oikein oivaltaa. Lisää vain elämänvoimaa! Tehdään systeemiset duudsonit!
Ihmisen tarina on mahtava yhdistelmä tragediaa ja komediaa. Ja loppuun kunnon ilotulitus! – En ihmettele että ylimaallista älyä edustavat ”kosmiset puutarhurit”, joiden tehtävänä on uuden enformaation ja uusien elämänmuotojen edistäminen maailmankaikkeudessa, eivät lainkaan halua sekaantua tapahtumiin Maan päällä, seuraavatpa vain tapahtumia henkeään pidätellen. Telluksen Tarina tulee elämään universumissa vielä kauan sen jälkeen kun viimeinen ihminen on kuollut.
”Olen ollut kirjoitustauolla”.
Tekstistä päätellen tauko on ollut aivan liian lyhyt.
Ilmoita asiaton viesti
Onko täällä ilmapiiri jotenkin muuttunut. En oikein tunne oloani kotoisaksi.
Ilmoita asiaton viesti
Ihan sama olo kun parin kuukauden luku/kommenttitauolta palasin. Tolen puutetta, kuten nuo polttelevat ihmiset tapaavat sanoa.
Ilmoita asiaton viesti
Noo, täytyy muistaa, että Hyötis oli pari kautta professorina TKK:lla ja kovin moni menettää siinä työssä kykynsä esittää usein vasta hahmollaan olevat käsityksensä muodossa, joka kolahtaa niihin, jolla on kädet rasvassa, perhe ja valtio elätettävänä, ja joka haluaa vastauksen ongelmiinsa ennenkuin asiakas lähtee tyhjin käsin liikkeestä. Kun on itselläänkin toinen kintuista ollut akateemisella puolella, on tullut opittua, että professorien horinoista osa on asiaa, osa hyödytöntä ymmärtää, ja lopun ymmärtämisestä voi olla oikeastikin haittaa omille elatusvelvollisuuksilleen. Mutta kyllä Int’ Er Nätiin mahtuu ja back-näppäin on keksitty.
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos, täytyy kai peukuttaa puolustustasi … mutta tuo ”Int’Er Nätti”, tuo oli hyvä heitto, nimittäin Nätti-Jussi oli tarinamiesten aatelia, siihen suuntaan tässä täytyy pyrkiä. Tarinat ovat maailman atomeita.
Ilmoita asiaton viesti
Maaailma on erittäin hauska paikka, kun sen oikein oivaltaa. Totiset toverit ja lullukkaväki antavat kumpikin aihetta lauluun, raivoon ja nauruun.
Kun ymmärtää vain silloin tällöin, eli hyvin usein, luonnon helmassa ladata ja relata itsensä todellisella luomuhoidolla, kestää mitä vain miten vain.
Ilmoita asiaton viesti
Myrsky. – En tiedä parempaa … silloin tietää elävänsä.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä on bonusvastaus, koska ehdin jo ilmoittamaan poistuvani luku/kommenttitauolle epämääräiseksi (todennäköisesti pitkähköksi) ajaksi. Mutta sinulle tervetuloa tauolta ja onnittelut sadannesta blogista.
Sen verran tulen tilannetta seuraamaan, että yritän pitää itseni ajan tasalla, milloin se ’Enformaatioteoria’ ilmestyy. Olen niin hullu, että pidän edelleen painetusta kirjasta.
Ilmoita asiaton viesti
Mahtavaa, onhan täällä kavereita! – Ja kirja: juuri tuli vihreää valoa Luonnonfilosofian seuralta. Kerron asiasta lähiaikoina tarkemmin; ja Enformaatioseminaariin 9.3. olisit tosi tervetullut!
Ilmoita asiaton viesti
Toisaalta vaikutti ihan kuin olisit luovuttamassa? 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Häh. – Loppuhuipennus tarinasta puuttuu!
Ilmoita asiaton viesti
Ylen uutiset, hyvää iltaa. Tässä aiheitamme: Suomi on ruotsalainen. Perussuomalaiset ovat rasisteja. Suomi kaappaa venäläislapsia. Sää lauhtuu.
Ilmoita asiaton viesti