Kukoistuksen käsikirjoitus

Pekka Himasen tutkimuksessa puhutaan ”innovaatioista” … taas yksi sellainen joka (kuluneen toteamuksen mukaan) ”ei tunnistaisi innovaatiota vaikka sellainen tulisi ja potkaisisi häntä persuuksiin”. 

Ja ”systeemeistä” puhuu sellainen joka ei ymmärrä mitään emergenteistä dynamiikoista … mistäpä tuo mahtaa kuvitella monimutkaisten järjestelmien lisäarvon (ja lisähaasteen) kumpuavan, ja millä sen selittyvän? 

Ja mitä kertoo hänen ”arvoistaan” se 700000 € … voiko tuolla laskutuksella mikään ilmainen enää olla arvokasta? 

Ja miten ”kukoistukseen” sopii kalsarikännit

 

Eikö kukoistus ole elämänvoiman pursuamista? – Eli tällöin kyseessä on enformaation esteetön virtaus. Luulenpa minäkin tietäväni asiasta jotakin. 

Kirjan ”Enformaatioteoria – elämänvoiman perusteet” julkistustilaisuus on 9.3. Jyväskylässä … silti tilaisuus on kaikille avoin, eikä ovella ole epäjärjestysmiehiä (vaikka puukkotappelu taitaisikin olla ainoa tapa saada ”sivistyneistö” kiinnostumaan asioista)! 

Siinä kirjassa ”todistetaan”, että suomalaisuus on meille suomalaisille paras. Kirja kertoo tarinan, joka pystyisi aukaisemaan meille ehkä useampiakin uusia vapausasteita. Mutta se onnistuu vain avaamalla asiat syntyjä myöten – ja se taas edellyttää malttia pysähtyä.

Kun nykymaailmassa kaikki voivat sanoa itseään vaikka filosofeiksi, olen toteuttanut omaa vapauttani täysimittaisesti. Niin, kyseessä on pieni irtiotto tieteellisen viitekehyksen ulkopuolelle. – Otatko vastaan haasteen kilpalaulantaan? 

 

Olen nyt viisikymppinen, ja on kai syytä katsoa taaksepäin. Ehkä ei kuitenkaan mennä pidemmälle kuin virkaanastujaisiini … viittasin silloin esityksessäni Eino Leinon ”Laulajan lauluun”. – Ja nyt ei paina mikään, sain omaan lauluni punotuksi kokoon. – Oma tarina, mutta ei kyllä mitään runoutta … kippis vain kaikille muillekin oman elämänsä antisankareille!

 

Mitä voin minä sille, jos maailma

vain mulle se virsinä helkkää,

jos rytmejä on ilot ihmisten

ja surut on sointua pelkkää.

Me laulamme kehdosta hautahan,

kuink’ kauvan, tiedä me emme.

Paras aina ois sointunsa sommittaa

kuin oisi se viimeisemme.

0
heikkihyotyniemi
Jyväskylä

Heikki, versio 2: Suvaitsevampi, viisaampi ... ainakin vähän vanhempi ja paljon reikäpäisempi.

-- Niinpä on vaatteet kuin aatteetkin: sinisiä, ja löysiä. Jo ennen sitä menneisyyden Sinistä tulevaisuutta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu