Sotaratsu vetäytyy

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö totesi uudenvuodenpuheessaan, että "kansallistuntoinen yhteisö ei sulje ulkopuolelleen ketään, ei syntyperänkään vuoksi". Mutta mistä saadaan kansallistunnetta, kun kaikki rehelliset kansallistunnot on kielletty? Asioista ei kai nykyisin voi puhua ilman vihapuhetta.

Sain silloin aikanaan rangaistukseksi verkon oikeudenjakajilta bannin — ja tämän päälle Korkein Oikeus antoi minulle infarktin.

 

Mutta Niinistön puhe — varmasti moneen kertaan oikoluettu ja loppuun asti pohdittu — sisältää lopussaan myös melkoisen pelotteen:

  • … Tutustuimme viime vuonna myös Sulo Karjalaiseen, jolla on karhu kaverina. Että noin katsoo eläin ihmistä, ihminen eläintä, silmästä silmään. Ymmärtävät jotain, paljonkin, toinen toisistaan? Ihmisyyttä vai eläimyyttä, luontokappaleita kumpikin. — Entä ihminen ihmistä, silmästä silmään. Se auttaa näkemään, vaikka toisen avuntarpeen. Auttaa ymmärtämään, että toisellakin on tavoitteita tai vaatimuksia. Taikka opettaa tunnistamaan vaaran ja hallitsemaan pelon. …

Kaikki tietävät, että kesyjenkin karhujen kanssa täytyy olla koko ajan varuillaan: ne saattavat yllättää hoitajansa, villieläin on aina villieläin. — Tähänkö Niinistö vihjaa, siis että myös vieraita ihmisiä pitää alituisesti varoa ja pelätä? En edes uskalla arvata, että yllä haiskahtaa muukalaiskammo ja rasismi.

Alamme kai kaikki elää varjojen maailmassa, Niinistön sanojen mukaan, peläten Pahuutta. Ja toisaalta koko ajan saa pelätä seuraavaa Oikeuden iskua toisesta suunnasta. — Hyvä on, minä vetäydyn hullutuksesta suosiolla: aion keskittyä hallittavissa olevaan mielensisäiseen duaalimaailmaan. Tulen jatkossa kirjoittelemaan vain Vapaavuoron viihde-palstalla. Hieman esimakua tästä löytyy Mentaalivitalismi-kirjasta.

— Tervetuloa "kuusen latvaan"!

 

Kammiostaan korkeasta 
katselee hän maailman piirii
taisteloa allans' monta
havu-oksan rauhanviiri 
päällänsä liepottaa …

 

0
heikkihyotyniemi
Jyväskylä

Heikki, versio 2: Suvaitsevampi, viisaampi ... ainakin vähän vanhempi ja paljon reikäpäisempi.

-- Niinpä on vaatteet kuin aatteetkin: sinisiä, ja löysiä. Jo ennen sitä menneisyyden Sinistä tulevaisuutta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu