Keitä ne on ne sankarit
Kuka mielestäsi on se henkilö joka lähiaikoina eniten vaikuttaa Suomen kohtaloihin? – Mieti hetki.
Kuka olisi sellainen valtiomies, joka uskaltaisi riskeerata hetkellisen kansansuosionsa pitkäaikaisempien visioiden vuoksi? Mielelläni ajattelisin että Timo Soinilla olisi tähän selkärankaa. – No, näinä aikoina tällaista ei tarvitse kuitenkaan miettiä: myös kansakunnan sankarit ja antisankarit on globalisoitu.
Hitaita muutoksia, tai edes muutoksen suuntaa, on vaikea hahmottaa – ennen kuin muutokset kasautuvat hallitsemattomiksi. Nyt Suomen valtionvelka kasvaa suunnilleen 10 miljardilla eurolla vuodessa, velkautuen kaikkein nopeimmin, siis jo ennen kuin myönnetyt takuut ovat lauenneet maksettaviksi. Silti Suomi maksaa apuja suhteessa eniten, koska sen luottoluokitus on paras!
Luottojen luokitus on ulkoistettu yksityisille luottoluokitusyhtiöille. Merkittävin henkilö Suomen lähiaikojen kohtaloissa taitaakin olla se näkymätön amerikkalainen ”asiantuntija” jossakin konttorissa joka päättää näyttää meille peukkua alaspäin. – Mitäpä tehdään kun luokitus laskee ja korot yhtäkkiä nousevat? Suomessa on pelattu jo kaikki löysä pois verotuksessa, ja teollinen substanssikin on siirretty ulkomaille.
Yhdysvalloille luottoluokituksen pudotus oli vain näpäytys. Rahatalouden kiristykset ovat siellä vielä käytännössä aloittamatta; lisäksi heillä on se taikaseinä, josta dollareita voi ottaa rajatta. Ovathan heidän ulkomaanlainansakin heidän omassa valuutassaan.
Suomessa sen sijaan ollaan siirtymässä järjen maailmasta takaisin papiston ohjaamaan yhteiskuntaan, jossa keskustelu on kielletty kun pyhiä markkinavoimia ei saa suututtaa. Niin, tai sitten se on vihapuhetta, jolla manataan onnettomuuksia.
Ylhäältä päin meille muistutetaan talvisodan hengestä. Tilanne on nyt kuitenkin toinen – kansanluonne on tainnut muuttua. Kun suomalaisuus on todettu kelvottomaksi, oletko sinä vielä valmis sitoutumaan Vala-laulun sanoihin?
Synnyista se lähtee, tässä tapauksessa yksittäisten ihmisten ajattelusta. Suomen asia, tai sen nykyisen monikulttuurisen yhteiskunnan puolustaminen, ei ehkä enää ole suomalaisten sydämenasia. Tai mieti itseäsi: oletko itse valmis sitoutumaan näiden nykypoliitikkojen tekemiin päätöksiin?
Introspektio on psykologian puolella pahamaineinen tutkimusmenetelmä; mutta jos kaikilla on sama tuntemus, emergoituvia systeemisiä (ryhmäpsykologisia?) ilmiöitä voi tämän menetelmän avulla ehkä jossain määrin ennustaa.
On julistettava sota ahneita markkinavoimia vastaan, koska ne ovat kaapanneet itselleen sellaista valtaa, joka kuuluisi vain valtioille.
Ilmoita asiaton viesti
Katso tuosta alempaa … tuo on vihapuhetta! Julistaessasi sotaa markkinavoimia vastaan, julistat sotaa yhteiskuntaa vastaan. Valtiohan on jo suurelta osin luovuttanut ohjausroolinsa markkinavoimille.
Ilmoita asiaton viesti
No, olkoon sitten vihapuhetta. Vaikka minä en suoranaisesti vihaa markkinavoimia, vaan vastustan niiden liiallista ja valvomatonta valtaa. Protestini on avoimessa sananvapausdemokratiassa oikeutettu toimi. Diktatuurissa sitten ei voi sanoa julkisesti mitään vallanpitäjiä ja tässä tapauksessa rahavaltaa vastaan, ja jos sanoo, joutuu vankilaan, myrkytettäväksi tai ammuttavaksi.
Minä julistan sodan markkinavoimia, ennen kaikkea yksityispankkien ylivaltaa vastaan, koska pankit ovat jo mahtavampia kuin valtiot, jotka joutuvat ottamaan pankeilta velkaorjuuslainaa, kun voisivat laskea rahan liikkeelle itsekin.
Kaikein hulluinta on se, että pankeilla ei ole itselläkään tuota lainattavaa rahaa, vaan pankit luovat rahan tyhjästä luomalla velkasuhteen lainaajaan, ja kehtaavat tästä tietokoneella tehtävästä numerotempusta sitten vielä laskuttaa suuren koron. On se melkoinen bisnes!
Ilmankos maailman raharikkaat pankkiirit eivät halua luopua tuottoisasta ryöstöbisneksestään, vaan he jatkavat sekä yksityisten ihmisten, yritysten että nykyään yhä enemmän eri valtioiden kuppaamista pohjattoman rahanahneutensa takia ja vielä enemmän äärettömän vallanhimonsa takia, koska velka asettaa ihmiset, yritykset ja valtiot alisteiseen asemaaan, jolloin raharikolliset pääsevät helposti määräämään mitä haluavat ja saamaan kaiken himoitsemansa kontrollin mihin tahansa maapallon varallisuuteen, rikkauteen tai luonnonvaraan.
Minä en ole yhteiskuntaa vastaan, vaan sitä vastaan, että kuten kirjoitit, valtio on jo suurelta osin luovuttanut ohjausroolinsa markkinavoimille.
Näin ei pitäisi olla.
Kun näin on kuitenkin ollut ja on, niin koko maailmantalous on menossa vapaassa pudotuksessa kohti helvettiä.
Eikö Suomesta löydy yhtään poliitikkoa, joka sanoo, että nyt riittää, ahneet pankkiirit!
Ilmoita asiaton viesti
… Niin, eikö Suomesta TÄNÄÄN 7.8.2011 löydy poliitikkoa, joka sanoisi, että emme ole mukana rahoittamassa enää Italiaa! Joko piru on vienyt koko käden.
Ajatelkaa nyt. Italia on Euroopan suurimpia talouksia. Kohta olemme siinä tilanteessa, että se ei olekaan enää antajapuolella vaan saajapuolella. – Onko kukaan esimerkiksi vaikka laskenut, kuinka suuri on Suomen takausvastuu jo myönnetyissä lainoissa, nyt jos Italia ei olekaan mukana maksamassa. Ihan siis vain esimerkkinä vastassa olevista yllätyksistä.
Kun luottoluokittajilla liikenee huomiota pikkujuttuihin, Suomen luokitus putoaa kerralla B-luokkaan.
Saatanan idiootit. Nuo Suomen päättäjät on pysäytettävä … no nyt en uskalla sanoa enempää, muuten on poliisit ovella.
Ilmoita asiaton viesti
Se mitä halusin tuolla sanoa … monikulttuurissa meillä ei ole yhteisiä arvoja, ei yhteisiä tarinoita. Sopii hyvin kuvaan: ei ole edes sankareita.
Joku määritteli jossakin, että Suomea on se mikä on rajojen sisällä, ja suomalaisia ovat tällä alueella asuvat. No kyllä noilla määritelmillä – ei minulla ole Suomea jota puolustaa. Pysyväthän ne tuollaiset rajat siellä pitämättäkin.
Ilmoita asiaton viesti
Haluaisin vielä tehdä ”kyberneettisen kiteytyksen”, siis (yrittää) nähdä asiat systeemin näkökulmasta:
Liika homogeenisuus on adaptiiviselle järjestelmälle myrkkyä. Tämä nähdään jo globalisoituneessa taloudessa: mitä tehokkaammaksi se tulee, sitä jytkymmät ovat toistuvat romahdukset.
Sama (kyberneettinen) homogenoitumisen tehostumistendenssi on nähtävissä yhteiskunnassa. Kun kaikkialla on vain arvorelativistisia monikulttuureja, tulee yhteiskunnallinen häiriöherkkuus kasvamaan, aivan kuin taloudessa. Nämä hörhöt monikulturistit ovat itse sitä oivaltamatta ISON systeemin pelinappuloita; oikeastaan heitä on väärin syyttää – he vain nopeuttavat vääjäämätöntä tehostumiskehitystä järjestelmässä.
Siis kaikilla monimutkaisilla kyberneettisillä systeemeillä on laadullisesti sama käyttäytyminen (tai oikeastaanhan ne ovat sama systeemi, talous ja yhteiskunta, äärimmilleen tehostuessaan), ja rytkyjä tulee. Pitäkää hatuistanne.
Ilmoita asiaton viesti
… Näinä aikoina meille korostetaan sisua: ennenkin on kuulemma selvitty. Isot herrat eivät vain näe, että jokin on olennaisesti muuttunut. Kaikki yrittämisenhalu katoaa, kun kusipäät ryssivät asiat korjauskelvottomiksi. – Melkein tekee mieli sanoa: romahdus, tule pian, pelasta meidät näiltä idiooteilta.
http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2011/10/0…
Ilmoita asiaton viesti