Upea kognitiivinen työkalu

Nyt se on keksitty: positiivinen häly! – Vaikka luokkamelu johdonmukaisesti heikentää oppimistuloksia kaikissa muissa maissa, Suomessa meluisat luokat eivät haittaa oppimista, päin vastoin, se on positiivista hälyä. Näin kuulin vastikään radiosta, joku tietemies oli totennut.

 

PISA-tutkimusten mukaan Suomen koulut ovat oppimistuloksiltaan maailman parhaimmistoa, ja Euroopan ehdottomassa kärjessä. Tämä siitäkin huolimatta, että kustannukset oppilasta kohti ovat suhteellisen vähäiset. Jopa niin, että Suomen ruotsinkielisissä kouluissa, missä kustannukset oppikasta kohti ovat olennaisesti suuremmat, oppimistulokset ovat huomattavasti heikommat … niin, niissä kouluissa tulokset ovat Ruotsin tasolla.

Sen sijaan myös virolaiset ovat pärjänneet PISA-tutkimuksissa yllättävän hyvin.

Öh. Vaikka tutkija kuinka haluaisi löytää hyväksyttävän selityksen, eli vaikka hän kuinka haluaisi olla vähemmistöpoliittisesti korrekti, ei varmasti kannattaisi hirttää itseään typeriin hypoteeseihin.

 

Okkamin viiksitrimmerin mielessä, mikähän mahtaisi olla se yksinkertaisin selitys suomenkielisten koulujen mahtaviin oppimistuloksiin? – Suomalaisuusmiehet, anyone, heittäkääpä arvauksia?

 

0
heikkihyotyniemi
Jyväskylä

Heikki, versio 2: Suvaitsevampi, viisaampi ... ainakin vähän vanhempi ja paljon reikäpäisempi.

-- Niinpä on vaatteet kuin aatteetkin: sinisiä, ja löysiä. Jo ennen sitä menneisyyden Sinistä tulevaisuutta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu