Kaupungin suurimmat kypärät
Kaikki monimutkaisemmat käsitteet perustuvat toisiin käsitteisiin; yhdessä käsitteet muodostavat ”painekentän”, jossa toisiaan muokkaavat käsitteet löytävät tasapainonsa. Se, kuinka käsitteet kytkeytyvät toisiinsa, voi vaihdella eri ihmisillä, ja näin niihin voi liittyä erilaisia mielleyhtymiä – jolloin myös käsitteiden sisällöt ovat eri ihmisillä erilaisia. Tämä on luonnollista, ja se liittyy aina konstruktivistiseen oppimisen prosessiin.
Kyseenalaiseksi, jopa pelottavaksi, asia muuttuu, jos käsitteisiin ja käsitekokonaisuuksiin liittyviä mielleyhtymiä aletaan suunnitelmallisesti ohjailla.
Tällaista olen ruvennut epäilemään – niin yhdenmukaisesti meitä informoidaan vaikeista asioista. Tuntuu siltä, että eräät ”välttämättömiin” valintoihin liittyvät positiiviset mielikuvat on suunniteltu jossakin ”Eurooppa-tiedotuksen” propagandayksikössä. Suosikkirinnastus, jota kaikki tuntuvat toistelevan, on se, että …
… Eurooppa on meidän yhteinen kaupunkimme, jossa muutama talo on syttynyt palamaan; riippumatta siitä, kenen syytä talojen syttyminen on, meidän on yhteisen etumme nimissä sammutettava palopesäkkeet, ennen kuin palo leviää ja polttaa koko kaupungin. Palomiehet taistelevat meidän yhteisen etumme puolesta.
Tämäkö on se oikea viitekehys? Uhrautuvat palomies-poliitikot taistelevat kuin WTC:n kaksoistorneissa, mutta eivät kuulemma kaipaa edes mitään mitaleita … sankarit! – Taloustotalitarismia kuvastaa se, että kaikki arvokas ulosmitataan, jopa palomiehiin liittyvät positiiviset mielleyhtymät.
Mutta miksi niitä palonalkuja putkahtelee? Tuntuvat ennemminkin ruiskuttavan bensaa niihin liekkeihin. Onkohan yllä esitetyssä rinnastuksessa nyt tavoitettu se asian ydin? – Seuraavassa on vaihtoehtoinen tulkinta …
… Kaupungissa riehuu pyromaanijengi joka pitää ihmisiä pelon vallassa. Sitä hännystelee hangaround-sakki, jolta kerätään suojelurahaa, aina vain suurempia summia, ja pyromaanit tulevat yhä röyhkeämmiksi. Viranomaiset ovat lahjottuja, eivätkä rehelliset voi muuta kuin olla hiljaa ja pelätä. Kaupungissa vallitsee täydellinen moraalikato: vain rikos tuntuu kannattavan, ja nopein välistävetäjä kerää potin. Mitään ei kannata rakentaa – tulevat kuitenkin, paskat, ja polttavat …
Ihan antaa ajattelemisen aihetta.
Ilmoita asiaton viesti
Mietittyäni yön yli eilistä bloggaustasi, tulin seuraavanlaiseen tulokseen:
On hyvin vaikea johdatella asioita siten, että emformaation E{u^2} maksimoinnin toteuttaminen avaa itse kullekin tiedon ja ymmärryksen portin kohti hyvinvoivan yhteiskunnan rinnalle muodostuneita epäkohtia.
Sensijaan tämänkertaisen kirjoituksesi lopussa olevaa vaihtoehtoista tulkintaa voin kommentoida heti:
Se on just eikä melkein. Tosin kaunokielellä sanottuna.
Edit:
Vaihtelevalla menestyksellä myös emformaation E{u^2} maksimoinnin toteuttamine kuvaa hyvin toimintamenetelmiä parannettaessa organisaation sisäisiä ratkaisumalleja.
Tosiasia on, että emformaation E{u^2} maksimoinnin toteuttamine opettaa sisäistämään järjestelmän ulkopuolelle jääneitä epäonnistuneita prosesseja.
Eräitä yksityiskohtia lukuunottamatta emformaation E{u^2} maksimoinnin toteuttamine auttaa käyttäjää ymmärtämään asianosaisiin kohdistuvia ongelmia.
Ilmoita asiaton viesti
… Mukava että pohdit tällaisia! – Kuitenkin, se emformaatio siis on asia, mitä EI hetkellisessä maailmassa voi havaita (jos odotusarvo lasketaan yli ajan). Vain signaalit u ovat suoraan nähtävissä, ja emformaation maksimoitumiseen pitkällä tähtäimellä johtaa strategia ”mene vähitellen siihen suuntaan, missä resurssia u on eniten tarjolla”. Tämä kuulostaa jo järkevämmältä, eikö. Emformaatiotulkinta tulee käyttökelpoiseksi silloin, jos maailman monimutkaisuus pelkistetään eliminoimalla aika-akseli pois.
Se on metafysiikassa se ongelma, että sitä nauttimalla voi mennä näkö! Eiku …
Ilmoita asiaton viesti
Minun täytyy tunnustaa että olen liian tyhmä pohtiakseni noin viisaita asioita, joten käytin kaikkitietävää apulaista: http://puppulausegeneraattori.fi/
Ilmoita asiaton viesti
No sitten minun on otettava virtuaalikarttakeppi ja hivautettava sinua sormille! Viuh.
Ilmankos en ymmärtänyt kysymystäkään! Keksin oman kysymyksen ja vastasin siihen (tämä on ns. kaasvojensäilytystekniikka korkeakouluissa).
Ilmoita asiaton viesti
Oletkos muuten lukenut Hilda K:n tämänpäiväisen jutun kaupunginpolttajista?
http://hildakoo.blogspot.com/
Ilmoita asiaton viesti
Murrrheellista. – Yksi syy miksi minäkin täällä kirjoittelen, on se, että kun näistä meitä vielä joskus kovistellaan, voin ”vetäytyä vastuusta”. Luuseristrategia sinänsä, myönnän. Mitä muuta voisi tehdäkään kuin yrittää vaikuttaa mielipiteisiin? – Täällä Jyväskylässä muuten Heikin tie muuttuu kesken kaiken Schaumanin tieksi (oikeastaan Heikinkatu (Wilhelm) Schaumanin puistotieksi) … mistähän tällainen tuli mieleen.
http://heikkihyotyniemi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/8…
Ilmoita asiaton viesti
Minkäs teet? Ei maha mitään.
Edit:
Tulipas kiireessä kirjoitettua tökerö kommentti mutta sattuuhan sitä, ainakin minulle. En edes huomannut tuota Heikintie juttua. Niin, mistähän olisi tullut mieleen…
Olin samalla tilaamassa komponentteja ja lisäsin loppuun vähän vapaamuotoisempaa tekstiä, siitä tuli yhtä tökeröä. Saas nähdä mitä tilasin.
No ei minulla oikeesti mihinkään kiire ole, mutku sählään montaa juttua yhtä aikaa, vaikkei tarttis.
Ilmoita asiaton viesti
Olen pahoillani, lisäsin sen jatkon hieman jälkikäteen, täällä kun on tämä ”muokkaa” … yritin ehtiä ennen kuin kukaan huomaa … mutta sehän on täysin asiaton kommentti, hullujahan tuommoiset ovat – ovat ovat, ja nyt turpa kiinni.
EDIT: En vastusta demokratiaa vaan puolueparlamentarismia. Vaaleissa valituista kansanedustajista yli 130 vastusti tukipaketteja, vaalikoneiden mukaan, ja silti puolueiden virallinen kanta jyräsi. – Miten voisi uskoa demokratiaan? Kyllä jollakin voi tulla mieleen, ettei voi luottaa kuin omaan itseensä.
Ilmoita asiaton viesti
… Olisi hyvä tiedostaa ne mielen taustalla olevat (ulkopuolelta istutetut?) myytit joita ei edes hahmota saati kyseenalaista ja joiden päälle kaikki tietoistetummat käsitteet ja käsitykset rakentuvat.
Ilmoita asiaton viesti
… Periaatteet pitäisi olla jämäkät, ihan soinimaiset; jota kerran saa kiristetyksi, sitä voi jatkossakin kiristää. – Ja kaupungin suurin kypärä ja letkein letku on kyllä Olli Rehnillä:
http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2011/10/0…
Ilmoita asiaton viesti