Demokratian toivonkipinä

Olisiko niin että ne kaiken osaavat lobbarit olisivat tulleet ylimielisyydessään varomattomiksi? – Lämmittäkää lisää, ultrasuvaitsevaiston aina sliipattu Stefan Wallin ei taida kestää painetta … kyllä kai mopossa vielä kierroksia riittää.

 

Kuulemma –

Esteellisyys syntyy, mikäli virkamies tai luottamushenkilö on sellaisessa suhteessa käsiteltävään asiaan tai sen asianosaisiin, joka saattaa vaarantaa hänen puolueettomuutensa. Esteellisyyttä ei arvioida konkreettisesti vaan riittää, että puolueettomuus on objektiivisesti ajatellen saattanut vaarantua.

On sinänsä aivan samantekevää, kuuluuko Wallin johonkin valtuuskuntaan. Kuitenkin tiedetään jo etukäteen, että hänellä etusijalla on Svenskfinlandin etu. Hän on RKP:n puheenjohtaja, ja heille nämä kieliasiat ovat ehdottoman pyhiä, niistä ei voi tinkiä; eikö tästä synny jääviys?

Samoin esteellisyys syntyy jos on hallituksen tai vastaavan elimen jäsenenä yhteisössä, jolle on asian ratkaisusta odotettavissa erityistä hyötyä tai vahinkoa.

Katsoin FST5:ltä yhden Drakan-jakson. Ohjelma kertoo varusmiespalveluksesta Dragsvikissä. Kehuvat olevansa rannikkojääkäreitä, samanlaisia eliittijoukkoja kuin USA Marines … vertailu kyllä saa hieman vaivaantuneeksi.

Eikö riittäisi, että perinnekeskitysleiri museoitaisiin?

Toinen asia on ministerin valehtelu, sellaisen syyn vuoksi on ennenkin ministereitä erotettu. Wallin väittää ettei ole aktiivisesti ollut vaikuttamassa varuskuntien priorisointiin … jotenkin tämä on vain mahdoton uskoa. Riittäisi, että joku puolustushallinnossa tuhoaisi uransa ja kertoisi totuuden!

RKP suunnittelee tarkasti, minkä ministeriön he hallitusneuvotteluissa kullakin kertaa haluavat. – Kun Wallin oli edellisessä hallituksessa kulttuuriministerinä, ruotsalainen teatteri peruskorjattiin, ja suurin osa kulttuuribudjetista taisi kulua tähän. Mitään julkista keskustelua asiasta ei ollut.

 

0
heikkihyotyniemi
Jyväskylä

Heikki, versio 2: Suvaitsevampi, viisaampi ... ainakin vähän vanhempi ja paljon reikäpäisempi.

-- Niinpä on vaatteet kuin aatteetkin: sinisiä, ja löysiä. Jo ennen sitä menneisyyden Sinistä tulevaisuutta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu