”Ei se merkitse mitään”
Ruotsi tulee johtamaan uutta Pohjois-Suomeen sijoitettavaa Nato-joukkoa. — Muista kuitenkin ”Chestertonin aita”: vakiintuneen tilanteen muuttaminen tulee rakenteiden kehittyessä olemaan myöhemmin yhä vaikeampaa, tai sen täytyykin olla. — Tämä on ”synty”: alkaako (jatkuuko) kehitys takaisin kohti alamaisuutta?
Toinen esimerkki on merirajan asettaminen aikanaan Pohjanlahden puoliväliin. Johtuen pohjan muodosta, Suomen puolen ranta tulee myös, maan kohoamisen vuoksi, kuulumaan Ruotsiin! — Aikanaanhan Ahvenanmaan kuuluminen Suomeen päätettiin toisin juuri mannerlaattaperusteella … tulee ikävä entisiä päättäjiä …
Asioiden kumuloituminen on yleensä hidasta, harvoin ihmisiässä mitattavaa. — Itävalta-Unkarin arkkiherttua Franz Ferdinand salamurhattiin 1914. Ennen kuolemaansa hän ehti sanoa ”es ist nichts”. Sarajevon laukaukset kuitenkin johtivat ensimmäiseen maailmansotaan … ja yhä kasvanut katkeruus johti edelleen toiseen …
Itse näkisin niin, että Ruotsin pyytäminen johtamaan Nato-puolustusta Suomessa kertoo suomalaisten alamaisuudentunteesta entistä valloittajamaatamme Ruotsia kohtaan.
Se, että olimme 700 vuotta Ruotsin vallan alla, on jättänyt meihin pysyvän jäljen, joka näkyy monella muullakin tavalla: peruskoulussamme koko kansalle opetetaan tuon entisen isäntämaamme kieltä, viiden prosentin kielivähemmistö vaatii ja tekee Suomesta virallisesti kaksikielisen, valtion virkoihin vaaditaan yhä edelleen tuon entisen isäntämaamme kielen osaamista, Suomen valtiopäivien avajaisissa ja päättäjäisissä ynnä presidentin vaihtuessa puheenvuorot myös ruotsiksi, hyvinvointialueita perustetaan ja ylläpidetään myös ruotsin kielen perusteella, ev.lut. kirkollamme pitää olla oma ruotsinkielinen hiippakunta ja armeijallamme varuskunta, yliopistolaitosta pidetään su-ru-kaksikielisenä maksoi mitä maksoi, ns. kaksikielisissä kunnissa alueiden ja katujen nimet on oltava myös ruotsiksi, muttei välttämättä suomeksi, jne. Kaikki tämä – ja paljon muuta – koska Suomen ruotsinkielinen yläluokka aikanaan painosti Suomen kaksikieliseksi maaksi ja sai asian jopa perustuslakiimme. Poikkeuksia on vain yksi: Ahvenanmaa ei ole kaksikielinen, vaan pelkästään ruotsinkielinen.
Syyt ruotsinkielisen väestönosan privilegioille Suomessa löytyy historiasta, mutta myös nykyajasta, sillä täkäläinen Suuri Raha on edelleenkin suurelta osin ruotsinkielistä. Niinpä Suomen muut vähemmistöt – jopa alkuperäiskansamme – voivat vain uneksia sellaisista erioikeuksista, joita ruotsinkielinen väestönosamme pitää kuin luonnonlakina pelkän äidinkielensä perusteella.
Ilmoita asiaton viesti
… Niin, eihän se mikään ”alkusynty” ole.
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/heikkihyotyniemi-2/onko-rkp-uskottavasti-irtisanoutunut-rasismista/
Ilmoita asiaton viesti
Olipahan tuossa nyt melkoinen annos Ruotsi-vastaisia mielipiteitä. En minä vaan ihan helposti kyllä moiseen pystyisi.
Ilmoita asiaton viesti
Ei Ruotsi-vastaisia. Se on ihan hyvä maa.
Ilmoita asiaton viesti
”Aikanaanhan Ahvenanmaan kuuluminen Suomeen päätettiin toisin juuri mannerlaattaperusteella …”
Itse asiassa itsenäistymisen jälkeen Ahvenanmaan kuulumisen Suomelle vahvisti Kansainliitto ”historiallisilla perusteilla”. Nuo perusteet tarkoittivat sitä, että se oli kuulunut myös Suomen Suurruhtinaanmaahan. Ei päätöksessä kerrottu mannerlaatoista mitään.
Ahvenanmaa on kuitenkin sen verran luonteva osa Ruotsin rannikon ulkosaaristoa sekä maantieteellisesti että väestöllisesti, että kun se kaikesta huolimatta on Suomelle ”tuomittu”, niin kyllä nykyinen itsehallinto vähintäänkin on perusteltua.
Ilmoita asiaton viesti
No, sielläkin syvin meri on se joka erottaa.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Ahvenanmaan_kysymys
https://fi.wikipedia.org/wiki/Väinö_Voionmaa
Ilmoita asiaton viesti
Tuosta ensimmäisestä wikilinkistähän käy ilmi, että Suomi huijasi Kansainliittoa.
Toisen linkin esittelemän Voionmaan kanssa olen pitkälti yhtä mieltä sekä maantieteestä että historiasta ja Suomen luonnollisista rajoista.
Ilmoita asiaton viesti
Voisihan tuon ihan hyvin Ruotsillekkin myydä.
Ilmoita asiaton viesti