Paniikin synnyn hetki

Villin viimevuotisen aktiivisuuden jälkeen … olen vain katsellut ”mielenkiintoisten aikojen” lipuvan ohi, popkornisukissani. Nyt pysähtyneisyyteni, ”valkoisen näytön syndrooman”, lopetti tämänpäiväinen näytös elonkuvissani: iski sellainen energian aalto joka mursi patoumat. Hulluuden hetkellä tässä ja nyt, katsoessani suorassa lähetyksessä taas uutta yllätyskokoontumista Säätytalolta … kirjoita jo se blogi! — Isommin miettimättä, kirjaan seuraavassa hetken elämykset, nyt, 24.3 … kuten joku on todennut: tuorein shitti on parasta shittiä.

 

Mitä hittoa, siis uusi parlamentaarinen kierros? Eikö ”valmiuslain valmistelu” jo ole hoidettu? — Teille on nyt annettu valta, ja vastuu … käyttäkää sitä jumalauta!

Kuinka kauan Sanna Marin olettaa että ainutlaatuinen talvisodan henki säilyy … tämä yhdensuuntaistava sykäys. — Näillä otteilla, ”naisen vaiston” petettyä, hallinnan siirryttyä virtaavan mielen puolelta lakimiesten järkeen, luottamuksen kentät horjuvat: Kuka menee kouluun? Miksi vain ne? Keitä koskee kokoontumiskielto? Miksi toiset saavat mennä kapakoihin, kun muut eivät saa tavata edes läheisiään! — Se epäreiluuden tunne, kun säännöt eivät koskekaan kaikkia … talvisodan yhteisöllisyys, yhteinen kokemus yhteisestä koettelemuksesta, on helposti rikkoutuva, erityisesti suomalaisessa kulttuurissa joka kuitenkin pohjautuu kateuteen ja kyyläämiseen.

Tämä vitaalis-intuitiivinen ”solidaarisuuden, altruismin ja empatian teoria” on vielä kirjoittamatta.

Sanna Marin totesi että ”haasteet yllättivät”, hänet ja kaikki avustajansa. — Mitä hittoa, paskahan ei vielä ole edes osunut tuulettimeen! Onko koko valmistautumis- ja varustautumisaika tullut heitetyksi hukkaan? Tämä auktoriteettiuskoinen kansa ei kestä tällaisia pettymyksiä: kun oltiin jo valmiina luottamaan tiukkailmeiseen, henkilöhistoriassaan kovia kokeneeseen pääministeriin, nyt mieleen hiipiikin epäilys: onko se tavoite ”spektaakkelien” välttämisestä vain pelkoa yhteenliimatun hallituksen kiiltokuvan särkymisestä, piiloutumista pykälien taakse? Peitelläänkö totuutta? — Tai ehkä meidän ei tarvitsekaan tietää kaikkea, asiantuntijat tietävät, voimme tuudittautua turvallisuudentunteeseen?

Mutta myös Terveyden ja Hyvinvoinnin Laitos THL, se ylimmäksi auktoriteetiksi nostettu asiantuntijaorganisaatio, siis on nyt ”yllättynyt”. Totaalisen Häpnaadin … Todellisen Hulabaloon Laitos! — Laskelmat ja ennusteet tästä ”tyypillisestä kausiflunssasta” ovat olleet vastuuttoman optimistisia. Kuin Neuvostoliitossa aikanaan: totuuden pehmentäminen lopulta mössöyttää koko todellisuusnäkymän, tuottaen ”erinomaisen varautumisen”. Typerin nollauutinen on THL:n päivittäinen raportti ”varmistetuista tartunnoista” … kun ei tarkisteta kuin pieni osa epäilyistä, lällätetään vain kädet korvilla! Niin, ”onnellisin yhteiskunta” voidaan varmaan jatkossakin varmistaa kun keskitytään vain ”olennaisiin” mittauksiin.

Taas tiedotustilaisuus, ja taas ilman sisältöä … tärkeintä on ”informaatio”, tai formaatit: ruotsinkieli ja viittomakieli. — Tulee muistumia … kuin jonkinlainen hallinnasta riistäytynyt projektikokous? Liian suuri projektin kokonaisuus … jonka outo syklinen vallan ja vastuun virtausketju THL:n ja hallituksen välillä on alkanut paljastua? Nyt jo on aloitettu ”ansiottomien palkitseminen”, kun presidentilliselle ”ohjaamiselle” haetaan lakiteknisesti oikeaa formulointia … Viimeinen vaihe onkin sitten ”syyllisten etsiminen”, kun talvisodan henki muuttuu sisällissodan hengeksi. Varmaa on että kukaan ei tule ottamaan vastuuta … kaikki jäykistyneinä kuin peläten tulevaisuuden Nürnbergiä … voivat vedota kuin saksalaiset sodan jälkeen: ”noudatin vain määräyksiä”!

Te perkuleet. Teillä oli valta ja valtuutus … ettekä tarttuneet historiaan.

 

Kuin surreaalista ”etukäteisanakronismia” harjoittaen ovia kuvaavan suoran lähetyksen toimittajakin haluaa vetäytyä hallituksen haavetodellisuuteen: selostaja vertaa tilannettamme Italiaan … meillä kun on ”kuolleita vain yksi”. Imelä omahyväinen itsepetos, tyyliin ”olemme parempia”. — Kovassa paikassa systeemi paljastaa luonteensa, palautuen fraktaalisesti yksilön stereotypioihin. Euroopan Unionin hajanaisuus, sen synnyssä jo ollut valuvika, paljastuu pelkistyessään paineessa … karmea todellisuus: jos me joudumme vaikeuksiin, ei meillekään ole myötätuntoa odotettavissa, pelkkää vahingoniloa?

Nämä stereotypiat kiteytyvät kulttuuris-spengleriläisiin ”synnyn symboleihin”, italialaisten tapauksessa mussoliiniseen naurettavuuteen ja ikuiseen epäluotettavuuteen. Tämän lisäksi esimerkiksi euron perustaa nakertavat tämän hilpeän perhekunnan muutkin mentaliteettierot: ranskalais-napoleooninen naurettava uho, ja saksalais-hitleriläinen naurettava uhrautumisalttius. — Meikäläinen hiiren orjasielu on jotenkin yhteensopimaton … valmis taas käpertymään ”suomalaiseen sisuun” …

 

Suomalaisten turvallisuushakuisuutta ja pysähtyneisyyden henkeä konkreettisimmillaan kuvaa tuntikausia jatkuva televisiolähetys suljettujen ovien edestä … joiden takana kuulemma ”valmistellaan hallituksen kokousta” … jossa taas ”valmistellaan lakien kiristystä”. — Vaikka kuinkakin ”hyvin suunniteltu on puoliksi tehty”, niin vain ”järki-ihminen” voi väittää että näin monimutkaistuessaan asiat ratkeavat: onhan kai sitten ”hyvin suunniteltu suunnittelu on kolme neljäsosaa valmis” … jolloin ääretön määrä suunnittelun suunnittelua lopulta summautuu ykköseksi?!

… Mokomat virtuaalivaltiohenkilöt. — Kun taas oikeat ”vitaalivaltiomiehet” pyrkivät mahdollistamaan elämää, tursuntaa rajoitteiden läpi … rohjeten katsoa tämän hetken, syklien yli. Sori vaan, mutta sen sanoi Trump. Se ei ole mikä tahansa lause, vaan visionäärinen, sykähdyttävän riskialtis, todellisuuden kanssa resonoiva, kovissa oloissa kipinää iskevä, merkitykseltään mittaansa suurempi, sellainen joka jää elämään: todellakin nimittäin ”emme voi antaa lääkkeen olla tautia pahempi”.

+2
heikkihyotyniemi
Jyväskylä

Heikki, versio 2: Suvaitsevampi, viisaampi ... ainakin vähän vanhempi ja paljon reikäpäisempi.

-- Niinpä on vaatteet kuin aatteetkin: sinisiä, ja löysiä. Jo ennen sitä menneisyyden Sinistä tulevaisuutta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu