”Tähtien sota”, taso 2

Alkuperäinen elokuvasarja kiteytti amerikkalaisen ihanteen — yksilöt voittavat systeemin, sankarilliset elokuvatähdet kasvottoman kollektiivin, eeppisissä seikkailuissa. Toisella tasolla kaikki on toisin: ”tähtien kybersodassa” Kuolemantähti voittaa … ei riittänyt ”Jedin paluun” myötä virittynyt ”Uusi toivo”, vaan lopputuloksena oli ”Imperiumin vastaisku”. — Tänään, virkaanastujaispäivänä 20.1. 2021 ollaan harvinaisessa historian kulminimaatiopisteessä, virtausten käänteessä … kun Lohikäärme on päihittänyt Krakenin.

Vaalienjälkeisen kamppailun ratkettua selkävoittoon kenellekään asianosaiselle ei jäänyt epäselväksi millaiset ovat jatkossa Yhdysvaltain demokratian säännöt. Ketään ei kiinnosta ”totuus”: rahalla voit ostaa voiton vaaleissa, ja oikeuden oikeudessa … jostakin syystä kallein lakimiesarmeija voittaa aina, ja jostakin syystä jopa Korkeimmasta Oikeudesta puuttuu uskallus uhmata vastaansanomatonta ”näkymätöntä kättä”. — Ilmeettömillä kasvoillaan kiinalaiset nauravat, halveksivat, ihmettelevät … tätä lännen alennustilaa.

Hurjaa nähdä mahtimaan näin nopea degeneraatio … kun ei ole moraalin kiintopisteitä, kokonaisvaltainen virta valuu … kaikki värinä vain nykii yhteiskuntaa lähemmäs syöveriä. Sensuuri, miehitystila … niin, näyttää ja tuntuu … yhden totuuden totalitarismilta … Neuvostoliitolta. — Tulee ihan mieleen Radio Jerevan: ainoa keino taistella vastaan on huumori, ironia … oikeassaolijat, ne ”kissat”, eivät tajua että heille nauretaan.

Ja toisinajattelijat vaiennetaan, saatetaan naurettaviksi … Trumpin oikeudenkäynnit nöyryyttävät, Sidney Powellin miljardiluokan kanne hiljentää … tulemmekohan enää kuulemaan mitään Hunter Bidenin laptopista, tai vaalivilpistä (mikä oli tosiasia)? Taukoamaton propagandarummutus saa kaikki uskomaan Trumpin syylliseksi jopa siihen kongressihyökkäykseen. — Ja muutostilan jälkeen on vain yksi todellisuus, yhä läpäisemättömämpi kiiltävä pinta.

 

Kuuntelen juuri Bidenin virkaanastujaispuhetta … ”Amerikan sielu” … my ass.

 

+5
heikkihyotyniemi
Jyväskylä

Heikki, versio 2: Suvaitsevampi, viisaampi ... ainakin vähän vanhempi ja paljon reikäpäisempi.

-- Niinpä on vaatteet kuin aatteetkin: sinisiä, ja löysiä. Jo ennen sitä menneisyyden Sinistä tulevaisuutta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu