Melkein tuulivoiman ytimessä.

Olen jo pitkään erään metsäpalstani myötä ollut tuulimyllyn naapurina. Ihan siinä hilikulla.

Sitä kautta olen saanut tietoa yleensäkin tuulivoimaloiden logiikasta. Olen saanut sivukaupalla tietoa,miten käytäntö toimii,jos kyseinen tuulipuisto ylipäätäänsä toteutuu.

Vaikka kyseessä onkin vain kahdeksan myllyn alue,niin selvitys ei jätä mitään sattuman varaan. Niinpä joskus tekisikin mieli sanoa,että nuo jotka suurimmalla äänellä vastustavat hankkeita,niin eivät tiedä niistä mitään. Tässä yhdistyy useampi pieni alue maakaapeloinnilla keskusasemaan,josta lähtee ilmakaapelit kohti ”Imatran linjaa”

Tuhansien hehtaarien raiskiot ovat vain vastustajien mielikuvissa, ja metsäautotiet täyttävät niitä pitkin kulkevat johtotiet metrin levennyksellä,ja parinkymmenen sentin sepelillä lisättynä oivallisesti. Tuulivoinmayhtiö myös huolehtii siitä,että tiet ovat timmissä. Omaan piikkiinsä luonnollisesti.  Siinä on kriitikollekin hotua päästää.

Kaikkihan me varmaan jo tiedämme,että alkuaikoina päätetyt avustukset päättyvät vuonna 2029 Silloin viimeinenkin mylly pitää pärjätä omillaan. Omillaan toki on pärjätty jo vuodesta 2019 Silloin  Kannuksen Kuuronkallioon rakennettiinn ensimmäinen mylly,jota valtio ei tukenut. Nykyäänhän se on ilmanmuuta selvää. Kohteet ovat senverran mittavia,että spekuloinnille ei jää tilaa.

+5

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu