Näkymykseni tuulivoimaan

Ensimmäiset kokemukseni tuulivoimasta lienevät -80 luvulta,kun menimme Hailuotoon sorsametsälle. Se oli silloin muotia. Ensimmäisellä lossilla ei päässyt matkaan. Harvoin toisellakaan.Satamassa oli muutama mylly jotka pyörivät jatkuvasti. Ei niihin kukaan sen enemmän tullut kiinnittäneeksi huomiota. Kun ketään eivät häirinneet.

Mutta maailma muuttui. Kun tuulimyllyt alkoivat maakunnissa yleistyä,niin ykkösaiheeksi muodostui myllyjen aiheuttamat ääniaallot. Niiden takia oli moni joutunut jättämään asuntonsa. Toki se on mahdollista,mutta vastustamisen syy lienee jo muuttunut. Vastustamisen syyksi kulminoitui se,että tuulisähköä tuetaan sadoilla tuhansilla vuodessa. Totta tämäkin,mutta vanhojenkin voimaloiden tukeminen loppuu vuoteen 2029 mennessä hiipuen. Joten miljardituista puhe on palturia.Nykyiset myllyt on rakennettu omakustanteiseksi jo vuodesta 2018

Nyt meille kerrotaan kuinka myllyt tappavat lintujamme pyöriessään ,ja ovat vieläkin tympeämpiä nähtäviä,elleivät pyöri. Joku voi olla erikoistunut löytämään sellaisen hetken,kun myllyt eivät tuota juurikaan sähköä. Eihän aina tuule. Tämä kaveri,joka uskoo ilman kritiikkiä ydinvoiman puolesta ei nähtävästi näe,että ydinvoimala joka ei valmistu kahdessakymmenessä vuodessa on niin paljon takamatkalla,että lahoaa käsiin ennen kuin tointuu tuottamaan mitään. ”Hieman provosoiden”.

Talvella tuulivoima tuottaa keskimäärin 1500MW Kesällä puolet siitä. Tänään aamulla enemmän kuin ydinvoima. Siinäpä sitä kokoomukselle pähkinä purtavaksi kun otatte tulevaisuudessa vetovastuun.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu