Naurulokeille häätö ratapihalta

Jyväskylässä jo muutamia vuosia pesineille naurulokkiyhdyskunnalle haluttaisiin häätö Jyväskylän ratapihalta.

Heikki Helle joka varmaan tosissaan uskoo naurulokkikannan olevan uhanalainen,niin  kannattaisi käydä joskus kylvöaikana Pohjanmaalla.  Itse en tiedä uhanalaisuuden rajojen määritelmää,mutta jos satapäiset lokkilaumat seuraavat kylvöaikana melkein jokaista  traktoria,niin voin taata että kyseessä ei ole vaarantunut laji. Minkä ihmeen kaavalla nämä luontojärjestöt näitä vetävät. Nyt kun on naurulokkien määrä erityistarkastelussa niin takaan,että Pohjanmaalta löytyy satojatuhansia naurulokkeja.

En toki tiedä mikä on se uhanalaisuuden määritelmä,mutta jos äkeen takana peilistä ei näy kuin valkoista.niin päälukua on. Ajan usein Ullavanjärven eteläpään ohi. Siellä on parinkymmenen hehtaarin alue ihan valkoisena naurulokkeja. Ei niitä voi laskea,mutta kyse on tuhansista linnuista. Ja olen varma,ettei tämä ole ainoa alue.

Kyllä minä sen  ymmärrän ,että luontojärjestöjen täytyy liioitella sanomaansa,että saavat kannattajia. Mutta olisiko se keltään pois,jos edes joskus pitäydyttäisiin totuudessa.

 

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu