Säästetään sähköä

Kuvittelin joskus pienessä mielessäni olevani esimerkilinen asiakas sähköyhtiöille . Suorasähköllä varustettu  taloni oli kuitenkin varustettu neljällä tulipesällä. Takka, leivinuuni, hella ja sauna. Ainahan me maalla on osattu varautua tuleviin tarpeisiin,ja meillä on mahdollisuus  valmistautuakin siihen.

Uskomukseni hieman rakoili,kun sähköyhtiöni ilmoitti,että toistaiseksi voimassa oleva sopimukseni  kuusinkertaistuisi. Se sopimukseni,jonka hinta on ollut vuosikausia tonnin kahtapuolta maksaisikin huomenna viisi tonnia. Eihän tätä kukaan hyväksynyt. Viimeksi sähköstämme vastaava kuntayhtiö,jota kuulematta korotuspäätökset oli tehty.

Kun poikani esitti,että laittaisiko hän sähkönkulutuksemme seurannan katsottavakseni ,niin innostuin kuin sika polokasta

Pienillä muutoksilla olemme saaeet sähkönkulutustame pienennettyä. Suorasähkötalossamme patterit ovat olleet vuosikymmeniä  nollilla. Tuvassa ne on kuitenkin säädetty 17 asteen tasolle. Muualla ne ovat olleet totaalisesti kiinni. Olemme lämmittäneet tupamme aamuisin hellan pikalämmityksellä pari tuntia. Ja ehtoolla laittaneet takan tulille.

Jo syyskuun sähkönkulutus oli jo alle kesän kulutuksen . Samoin kuin lokakuun. Emmekä ole kuluttaneet sähköä lämmitykseen. Veden lämpöä on pudotettu 55 asteseen ja eteisen lattialämmitys nollattu. sehän oli jo ennenkin kylymä. Jo nyt olen varma,että sähkönhintamme kolminkertaistaminen nostaa sähkölaskuamme tonnista maksimissaan puoleentoista.

 

 

+3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu