Venäjän vaalit olivat ja menivät

Mediapooli ja Venäjän vaalit
Venäjän vaalit olivat ja menivät. Mediapoolin talutusnarussa olevat tiedotusvälineemme ”rummuttivat” viikkoja ennakkoon Putinin hallinnon varmistaneen asemansa maan johdossa sekä valtion duumassa vaalivilpin avulla. Median edustajat tiedotusvälineissämme ovat puheissaan syytelleet Venäjää myös siitä, että siellä ei toimita markkinaliberaalien toimintaperiaatteiden mukaan. Tämä on ymmärrettävä niin, että länsivallat ja läntinen media vaativat Venäjää siirtymään läntisen uusliberalismin toimintaperiaatteiden mukaiseen käytäntöön ja samalla tukevat omia markkinavoimiaan.
Propagandaa lännen tavoitteiden puolesta
Nämä median edustajien ”sammakot” paljastavat osaltaan kuinka keskeisin kiista maailmassa käydään tänään maailman taloudellisten voimavarojen hallinnasta. Läntisen markkinakapitalismin tavoite on päästä käsiksi Venäjän ja Aasian luonnonvaroihin ja saada haltuunsa omien markkinavoimiensa dominoiva asema Venäjän, Kiinan ym. talouselämään. Venäjän markkinaliberalismi poikkeaa läntisestä uusliberalismista sinä, että Venäjä ei päästä läntisiä markkinavoimia määräävään asemaan alueellaan. Läntiset pääomapiirit tuskin välittävät ”pennin vertaa” Navalnyin tai Venäjän äänestäjien oikeuksista. He välittävät ainoastaan siitä, että miten he heitä ”keppihevosenaan” käyttämällä kykenisivät kehittämään värivallankumousta ja poliittista jännitystä Venäjällä ja miten he myös tukevat maamme oikeistolaista ulkopolitiikkaa.
Politiikan kaksi ristiriitaista linjaa – sosialismi ja moderni imperialismi
On tarkkaan nähtävä, miksi Venäjä torjuu Navalnyin kaltaisen ”opposition.” Se johtunee siitä (kokemus osoittaa), että Navalnyin kautta läntisellä propagandalla ja tiedonvälityksellä on mahdollisuus sekaantua Venäjän vaaleihin ja yhteiskuntaelämään. Navalnyilla ei kuitenkaan ole Venäjän yhteiskuntaelämässä suurta kannatusta, mutta tiedetään, että eri kanavia pitkin Navalnyin taustajoukoille kanavoidaan varoja, joita käytetään maan sisällä Venäjän vastaiseen toimintaan. Vastaavasta meillä on kokemusta esimerkiksi Ukrainan ja Valko-Venäjän kohdalla.
Vaalien tulos muodostui puolueiden osalta seuraavaksi: Yhtenäinen Venäjä (49,85), Venäjän kommunistipuolue (18,96), LDRP (7,5), Oikeudenmukainen Venäjä (7,44) ja Uudet ihmiset puolue (5,33) sekä kaksi riippumatonta edustajaa. Nyt on kysyttävä, että missä näiden puolueiden ulkopuolella on se oppositio, joka olisi voinut tarjota vaihtoehdon Venäjän nykypolitiikalle. Kaikki nämä puolueet tukevat jollain tavoin Putinilaista uusliberalismia. Ainoa todellinen oppositio Venäjän duumaan yltäneiden puolueiden osalta voisi olla (on) Venäjän kommunistinen puolue (VFKP) sekä kaikki muut kommunistit, joille ei annettu mahdollisuutta asettaa edustajiaan duuman vaaleihin ja joilla on putinilaisesta uusliberalismista poikkeavat näkemykset Venäjän poliittisesta linjasta. Tämän todellisen opposition syrjinnästä ja heihin kohdistuneesta vaalivilpistä läntinen media ja meidän mediapooli ei ole maininnut sanaakaan. Ja sehän on hyvin ymmärrettävää. Silloinhan he tukisivat Navalnyin olemattoman oikeisto-opposition sijaan kommunisteja, Venäjän todellista oppositiota.
Tässä tilanteessa kuvastuukin se, että maailmassa käydään kahdenlaista taistelua. Toisaalta USA-Nato-EU- voima käy taistelua maailman haltuunotosta globaalille markkinavoimalle (yksinapainen maailma) ja sen todellisena vastavoimana demokraattinen ja sosialistinen kehityslinja.
Katsokoot peiliin
Meidän A-studio kysyi heti 20.9. -21 alkuun, että mitä pitäisi ajatella vaaleista, joiden tuloskin tiedetään etukäteen? Hehkutettiin myös, että Putinin hallinnon vastaisen opposition ehdokkaita on estetty osallistumasta vaaleihin eikä oppositiolle annettu mahdollisuutta osallistua vaaleihin. Annettiin jopa ymmärtää, että näin estettiin Venäjän politiikan suunnan muutos. Vaalien tulos viimeistään osoitti tämän kaiken propagandan täysin valheelliseksi. Se mikä jää heiltä huomaamatta on, että näinhän meillä Suomessa ja lännessäkin tapahtuu. Meilläkin vaalien tulos tiedetään ennakkoon. Eduskunnassamme on kahdeksan puoluetta ja yksikään niistä ei vastusta maamme kovien markkinavoimien harjoittamaa uusliberalistista politiikkaa. Kaikki hyväksyvät Nato-suuntauksen ja 10 miljardin hävittäjähankinnat. Yksikään todellinen oppositiovoima ei saa valtion tukea, eikä voi käyttää hyväkseen kansan omistamia tiedotusvälineitä yms. Tässä mielessä kaikki eduskuntapuolueemme ovat täysin markkinavoimien dominoivan yksinapaisen maailman puolestapuhujia ja tukevat läntisten markkinavoimien maailmanvalloituspolitiikkaa.
Kuvateksti: Kuva on otettu Venäjän kommunistien järjestämässä Lokakuun vallankumouksen vuositapahtumassa v. 2017 Pietarissa Aurooran aukiolla. Vallankumouksen vuosijuhla ei ole enää Venäjällä vapaapäivä ja virallinen hallinto pyrkii estämään vuosipäivän vieton. Tämäkin tilaisuus järjestettiin siten, että kokoontuminen oli työpäivän jälkeen Suomen asemalla josta sitten kansalaismarssi tapahtumaan Aurooran aukiolle. Kuva osoittaa, että kommunistit Venäjällä kyllä saavat väkeä liikkeelle edelleen. He tukevat ainakin ulkopolitiikan osalta Putinin hallintoa, mutta muutoin he pyrkivät harjoittamaan oppositiopolitiikkaa, joka on tullut esiin tilanteessa, jossa hallinto yritti nostaa eläkkeelle siirtymisen ikärajaa. Putinin puolue ajaa Venäjän sisällä kovaa markkinakapitalismia, mutta estää läntisten markkinavoimien pääsyn dominoivaan asemaan Venäjän politiikassa. Kommunistit ovat vastustaneet duuman vaalien osalta Venäjän hallinnon kommunisteihin kohdistuvaa syrjintää.
Heikki Männikkö
0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu