Miten korvataan yhteyttämisreaktion tärkeimmän pienimmän – hiilidioksidin- vähentyminen?

Miten korvataan yhteyttämisreaktion tärkeimmän – pienimmän komponentin -hiilidioksidin – vähentyminen?

Yhteyttämisen kaava eli Fotosynteesin reaktioyhtälö on:

6CO2 (hiilidioksidi) + 6H2O (vesi) + energia → C6H12O6 (glukoosi) + 6O2 (happi).
Vettä on riittävästi (2/3 maapallommepinta-alasta 4km-paksuudelta), energiaa tolkuttomasti, CO2 noin 400ppm ilmassa. Ja tätä halutaan pienentäää, kun pitäisi kasvattaa, jotta 8..10 Mrd. ihmiselle ja muulle luonnolle taattaisiin riittävä ravinto, ja samalla logistiikka liikaenergian luovuttamiseen maailmankaikkeuteen.

Mitä tapahtuu jos yhteyttäminen loppuisi?

Kasvit ja sinibakteerit sitovat ilmakehästä hiilidioksidia, ja yhdessä veden ja auringon säteilyenergian kanssa ne tuottavat siitä hiilihydraatteja sekä happea. Jos yhteyttäminen lakkaisi, maapallolta loppuisi happi kymmenessä tuhannessa vuodessa, ja planeettamme muuttuisi elinkelvottomaksi”, kertoo kuukkeli.

Kymmentä tuhatta ei tarvitse odottaa. CO2 pitoisuuden pienet muutokset näkyvät kasviston hyvinvoinnissa. Eli CO2:n pitoisuuden kasvattaminen auttaa jopa 10 miljardin ihmispopulaation elämän. CO2:n pitoisuuden vähentäminen tulee tappamaan osan nykyisestä populaatiosta.

Että tätäkö oikeasti haluamme ja kuka/mikä on tästä vastuussa?

Varsin lyhyessä ajassa aika ”ennen teollistumisajan” alkamista tähän päivään populaatiomme on kasvanut noin 8-kertaiseksi, vaikka hirmuhallitsijat ovat yrittäneet pienentää populaatitotamme.

Eli ruoka on pääsääntöisesti riittänyt.

Suomalaisen metsän kasvua on vuosikymmeniä pyritty parantamaan. Aikaisemmin ”Tapio” oli päällepäsmärinä, nykyään samaa asiaa toimittaa Metsänhoito-yhdistykset.

Molemmat ovat kertoneet metsiemme kasvun lisääntyneen ”oikean metsänhoidon avulla”.

Oikea selitys lienee 1850 -2000 luvuilla polttomoottorien, kivihiilen ja terästeollisuuden (masuunit ja LD-prosessit), betonin valmistusprosessien myötä…, eli CO2:n runsastuminen.

Hyvä esimerkki on ”vieraslajin” lupiinin esiintyminen teiden reunoilla. Tyrkyllä on: Lämpöenergiaa (polttomoottorit, pakoputki/jäähdyttäjä), hiilidioksidia, vettä ja happea, ympäristöön verrattuna.

HeikkiPeltola1 DI-vanhus

HeikkiPeltola1
Sitoutumaton Imatra

DI(Vmp)-70, eläkkeellä. Työkseni tehnyt terästä. Katson maailmaa termodynaamisena asiana. Yksinäinen pohdiskelija. Oppinut elämässä, että suuretkin asiat voivat olla normaali älylläkin helposti ymmärrettäviä. Hieman taipumusta epäillä "virallista totuutta".

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu