Tulevaisuus, monikansallisuutta.

Kun katsellaan Suomalaisten ikäjakaumaa, syntyvyyttä ja kuolleisuutta, voidaan varmasti sanoa että nykymenolla 10-20 vuoden sisällä on suuria ongelmia siinä että saadaan yhteiskunta pyörimään joka tasolla edes jollakin tasolla. Joudumme kulutusta ja epäolennaista tuotannollista toimintaa ja aktiviteettia vähentämään.  Samaten nuoren väestön määrä tällä vuosikymmenellä tulisi lisääntyä huomattavasti, eli tulevien työn tekijöiden määrä. Tämän päivän 50v ihmisillä tämä tulee ehkä kaikkein konkreettisimmin vastaan heidän siirtyessä eläkkeelle. 15 vuotta eteenpäin ei ole pitkä aika kun taaksepäin katsotaan.

Tulevaisuuden yhteiskuntakehitys on monisyntyinen, monenlainen, monenkielinen ja kysymys onkin, miten saadaan tämä ihmisten kehitys pysymään, terveellisenä, työtä arvostavana, rehellisenä, tulotasoltaan elävänä ja onnellisena.

Millaiseen hyvinvointiyhteiskunnan rakennamme tulevaisuuteen ja millä keinoin?

Nythän suunta on osin huononeva ja peruskoululla on tässä tärkeä osuus, mutta myös, aikuisten koulutuksella.

Samaten myös television ja netin tarjonnalla. Terve yhteiskunta ei kehity  kilpailemalla siitä kuka tekee kännissä parhaimman syrjähypyn jossakin saarella. Tai siitä että kaikkialla räjähtelee. Kaikki ei ole järkevää ja viisasta ihmisen kehitykselle ja kasvulle vanhuutta kohti, sitä vääjäämättömyyttä kohti.

Jokaisella on vastuuta siitä miten yhteiskunnan ihmisiä kasvattaa omilla tekemisillään tai ajatuksillaan tai tekemisillään. Yhteiskunta ei tule tyhjästä, ei ne vuosikymmenetkään jota itse kukin elää.

Kohti tulevaisuutta vaan rohkeasti. 🙂

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu