HS: ”Muskin käsitys sananvapaudesta tuntuu olevan noin kolmivuotiaan tasolla”
Hesarin pääkirjoituksen (20.12.) mukaan Twitterin ostaessaan Musk esiintyi rajoittamattoman sananvapauden pelastajana. Muskin aikana vihapuhe ja valeuutiset ovat lisääntyneet palvelussa selvästi. Musk itsekin on jakanut valetietoa:
Lehden mukaan Elon Musk kokeilee luovaa itsetuhoa. (linkki juttuun alla kommentissa).
***
Hyvää Joulua !
https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000009276671.html
Ilmoita asiaton viesti
Miten mahtaa olla Hesarin oman sananvapaus-käsityksen kanssa? Aika tiukkaa on sensuuri yleisön osastolla ja kaikenlaisissa kommenteissa. Toimittajatkaan ei taatusti nauti sananvapautta ohi päätoimittajien saneleman wokervasemmistolaisen linjan.
Ilmoita asiaton viesti
Toki HS voi moderoida sivustoaan. Liittyy moneen asiaan, mm asettamiinsa sääntöihin.
Musk on paradoksi, koska ilmoittaa, että ei estä eri tahoja, mutta estää ne kumminkin. Yms vastaavia toimia.
Ilmoita asiaton viesti
Voi olla erikoistapaus, tosin samalla sitäkin enemmän hypetetty sellainen. Näitä toisaalta tarvitaan, mm median toimeentuloksi. Ei ole ainoa.
Ilmoita asiaton viesti
Juha,
juu, bisneksestähän tässä kyse.
Ilmoita asiaton viesti
Muskin näkökulma ko. toimittajien bännäämiseen: doxxing ei ole sallittua, tässä tarkoittaen realiaikaista tietoa hänen liikkeistään. https://mobile.twitter.com/elonmusk/status/1603181423787380737
Ottaen huomioon, että Muskia halveksivia ja jopa pilkkaavia (?) uutisia on alkanut pulpahdella mediaan Suomea myöten, hänellä saattaa olla aihetta pelätä väkivaltaa doxxingin seurauksena.
Hämmentävää seurata, miten Hesarin ryydittämänä suomalainen valtamedia näyttää nyt omaksuvan linjaa, missä ei tuoda joko lainkaan tai ei ainakaan reilusti Muskin näkökulmaa asioihin.
Hei, ei tämän pitäisi olla niin kauhean vaikeaa! Toimittajille löytyy kyllä aina tilaa perusteltuun kritiikkiin, esim. yrittäen argumentoida, ettei ollut kyse doxxingista.
Ilmoita asiaton viesti
Doxxing-keskustelu liittyy sananvapauden rajoittamisen kuuluisaan clear and present danger -kriteeriin. Tämän linjasi vaikutusvaltaisesti tuomari Oliver Holmes vuonna 1919.
Esimerkiksi lukioikäisille voisi olla ihan sopiva harjoitus pohtia doxxing-kysymystä tämän kriteerin valossa, pro & con (puolesta ja vastaan). Samalla voisi pohtia Twitterin ja valtiovallan eroa sananvapauden mahdollistajina, aineistona vaikkapa jotkut Twitter-tiedostot, joissa Twitterin edustajat ja FBI:n Elvis Chan sananvapauden rajoittamisesta päättävät.
Ilmoita asiaton viesti
No kun paljastuksia tulee tasaiseen tahtiin, asioita aikoinaan vilunkisti tehneet ovat kauhuissaan. Sitä tämä kuhina nyt Muskia kohtaan.
Ilmoita asiaton viesti
Muskin käsitys siitä, miä on oikein tai väärin on ”peanuts” siitä mitä mummut ja vaarit nyt kärvistelevät mökeissään.
Ilmoita asiaton viesti
HS:n pääkirjoitukset ovat aika ajoin lastenkamariluokkaa, kuten tämäkin. Ja järjestöneuvos Santala voisi opiksi ja ojennukseksi vertailla omaa wikipedia-artikkeliaan Elon Muskin vastaavaan.
Ilmoita asiaton viesti