Kalkkunaa turkkilaisittain
TURKKI TEKI NATO-PROSESSISTA TURKKILAISEN FARSSIN
Turkin presidentti höynäytti koko valtiojohtoamme Nato-hakemuksemme kannatuksellaan. Tuki-luulo kesti päivän. Presidentti haukkui heti perään Suomen ja Ruotsin terroristien majataloiksi. Nato-ovi loksahti kiinni.
Arvottoman näytelmän tuloksena osapuolten sopimassa yhteisymmärrysasiakirjassa (Turkki-sopimus) Turkki sitoutui taas tukemaan jäsenhakemuksiamme. Paperi on kuitenkin niin tulkinnanvarainen, että mikään ei ole vielä selvää.
Vaikka Turkki-sopimus avasikin taas Nato-ovet ja Nato kutsui 29.6. Suomen ja Ruotsin jäsenikseen, ja liittymisasiakirjat on tarkoitus allekirjoittaa ensi tiistaina, niin parempi on olla tuulettamatta, kunnes Turkki ja kaikki jäsenmaat ovat parlamenteissaan liittymiset ratifioineet. Turkki on edelleen ongelma.
Rarifiointia uupuu… Erdogan kovistelee pitämään sopimuksen.
https://yle.fi/uutiset/3-12518226
Ilmoita asiaton viesti
Juha,
tästä voi tulla Turkin kanssa vielä pitkä marssi. – Kiitos linkistä!
Ilmoita asiaton viesti
Suomen ja Ruotsin Nato-juna on aikataulussa ja hyvin raiteillaan.
Ei ole epäilystäkään siitä, että NATO:n todelliset johtajat pyörtäisivät tekojaan tai sanomisiaan,
Ilmoita asiaton viesti
Pertti;
muuten kuten sanot, paitsi että Turkki on kantona kaskessa.
Ilmoita asiaton viesti
Ei ole paha kanto.
Suomella ja Ruotsilla on tarpeeksi vääntöä Naton suunnassa.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä kaikki tekee kyllä tavattoman surulliseksi, ja myös vihaiseksi. Miksi ihmeessä piti jättää jäsenyyden hakeminen viime tinkaan? Miksi kaikenkarvaiset turvallisuuspolitiikan ”huippuasiantuntijat” ovat vain pyöritelleet latteita tyhjänpäiväisyyksiä vuosikymmenet, kun olisi pitänyt suositella liittoutumista ajoissa?
Nyt Suomi joutuu nöyristelemään ja meistä on tehty pelinappula pelissä, jossa panokset ovat hyytävän kovat.
Ilmoita asiaton viesti
Arno, et ehkä ole huomannut, että Suomi on nöyristellyt jo yli kaksikymmentä vuotta. Nokian kännykän alasajo on selkein esimerkki tästä. Olemme vasallivaltio, joka ei päätä omista asioista. Uudessa maailmanjärjestyksessä olemme vain hyväksi käytettävä vasalli.
Ilmoita asiaton viesti
No, onneksi sentään läntisillä linnanherroilla on hieman sivistyneemmät tavat orjuuttaa vasallejaan kuin itäisillä.
Nokian kännykät ryssimme (huom verbi) ihan itse.
Sinällään ymmärrettävää että tavan kansalaisilla ei ole epävarmuuden sietokykyä ja ahdistumme Turkin menettelyistä.
Kovaksi keitetyille poliitikoille ei ole mikään ongelma elää tällaisessa välitilassa. Kutsuttu mikä kutsuttu ja tukea saadaan jos on tulossa kutsumattomia vieraita idästäpäin.
Ilmoita asiaton viesti
”No, onneksi sentään läntisillä linnanherroilla on hieman sivistyneemmät tavat orjuuttaa vasallejaan kuin itäisillä.”
Nykyiset tapahtumat ovat olleet varsin tarkasti osuva nyrkki silmään näyttämään minullekin, että kansakuntana olemme suuren enemmistön toimien – jotka ovat merkittävästi manipuloidut – puolesta tsuhna.
Ei ole edes halua olla itsenäinen. Toista oli aika Kekkosen aikana.
Surullisia aikoja elämme. Vielä pahempaa edessä.
Ilmoita asiaton viesti
Sehän heikkous tässä yksimielisyys-vaatimuksessa tietysti on, että yksi jäsen voi terrorisoida koko järjestön päätöksiä.. Maallikosta näin ei pitäisi kaikissa asioissa olla. Asia on kumminkin monitahoinen. Muutosia tuskin tulee.
Ilmoita asiaton viesti
No kauaahan ei Turkin uusia uhkauksia tarvinnut odottaa! Tunnin verran.
Eipä tullut nyt yllätyksenä; voihan turkinpippuri -:(((
https://yle.fi/uutiset/3-12518226
Kiitos Juha linkistä!
Ilmoita asiaton viesti
Cold Turkey!
Ilmoita asiaton viesti
Näiden seuraamiseen houkuttelu, voi ajatella ihmisen ajan varastamisena. Sama koskee toimintaa yleensä, jossa ei ole tarkoitus tehdä mitään.
Ilmoita asiaton viesti
Juha,
meillä on jokaisella mielipiteen ja sananvapaus, ja vapaus ja oikeus muiden niitä vastaanottaa, tai olla ottamatta. Se on perustuslain takaama oikeus.
Näitä oikeuksia, yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneena ja niitä hoitaneenakin, olen melko aktiivisesti jo vuosikymmenet käyttänyt.
Kirjoitan nimenomaan lukijoille, en itselleni, toivon, että mahdollisimman moni olisi jutuistani ja mielipiteistäni kiinnostunut, jopa olevan samaa mieltäkin. Tarkoitus on tietysti mielipiteisiin vaikuttaminen. Sillä on merkitystä esimerkiksi vaaleissa.
Sananvapaus vailla sensuuria on demokraattisen oikeusvaltion kansalaisten tärkeimpiä perusoikeuksia. Jokaisen mielipide on samanarvoinen.
Aivan äskettäin mielipidevapaus osoitti voimansa: tiedottamisen ja laajojen mielipideilmaisujen seurauksena Nato-kantamme kääntyi hetkessä päälaelleen. Jotkut kriitikot tosin moittivat, ettei keskustelulle annettu riittävästi aikaa.
Toivottavasti tämä vastaa jotenkin kommenttiisi, joka ei blogistille oikein auennut. Kannustan silti osallistumaan. Luopuminen on toki vaivattomampaa.
Ilmoita asiaton viesti
Jep.
Nykyään sitä nostelee kohtia, joista ajattelee jotain täydentävää. (Priorisointi oli tässä nyt se)
Todellisuus on tosiaan monitahoinen, ja sitä kun seurailee, esim oma osallistuminen, voi tuntua kohtuuttomalta, ja ristiriitaiselta, jne.
Viimeisin ajatukseni toimivuutta koskien, on tällä tavoin moninaisempi kuin mitä yksittäisen ihmisen lähestymistapoihin on katsottu kohtuudella kuuluvaksi.
En kuitenkaan ajattele, että olisin aivan irti siitä, mitä maailmalla nykyään muutenkin on enemmän, ja mikä voisi saada myös arvostusta.
Näitä löytyy vähän vaikeasti, vaikka omahyväistä tässä yhteydessä perustella ”törkyä”, tällaisin argumentein. En kuitenkaan pidä itseäni linjattomana.
Joitain osallistujia voi olla erittäin helppo kestää, jos vain tuntee tarkemmin. Tämä on mielestäni tavoitteena tosi hyvä. Pitkässä juoksussa, osallistujia käy tutummaksi.
Jos johonkin valtavirtaan nähden ajattelee tosi eri tavoin,.. näkee lähes kaikkea näpertämisenä. Siten eräs negativismiksi tulkittu (överikyseenalaistukset), ei oikeastaan ole kovin erikoinen, tuottamispohjaltaan.
Perudilemma on syvempien rakenteiden törmäys, ja jos näkyy yksilötasolla,… ei näitä välttämättä liitetä isompiin yhteyksiin, ja toisaalta voidaan nimenomaisesti tehdä niin.
Tällaisia mietteitä tästä.
Ilmoita asiaton viesti
Juha,
Omaa ajattelua ei pidä ulkoistaa, silloin ollaan vietävissä. – Kiitti mietteistä.
Ilmoita asiaton viesti
Nokian kännystä sen verran, että suomalainen keksijä esitteli Nokialle toimivan prototyypin, missä oli kaikki tulevan iPhonen ominaisuudet ja enemmänkin. Nokian johto totesi, ette tuommoista kukaan osta. Jossain messuilla oli Applen Steve Jobs tutkinut protoa pitkään ja vähän sen jälkeen esiteltiin uusi iphone. Nokia jäi oman suuruutensa loukkuun.
Olin siellä minäkin. Salon tehtaalla korjaamassa viallisia puhelimia valmistus vaiheessa.
Otti vit.. ti pattiin kello 01:0 istua palaverissä kuuntelemassa myyntilukuja, kun tajusi, että muut kännykän valmistajat menee ohi oikealta ja vasemmalta.
Sama koski Koneen elektroniikka puolta 80 luvulla. Hengen nostatus palavereissa uhottiin ajava me Toshiba mereen. Kun huomautin, että Toshiballa on tuotekehittelyssä sama määrä ihmisiä, kuin koko Kone konsernissa on työntekijöitä, minulle naureskeltiin.
Joku jämähtäminen omaan suuruutensa lienee perintöä NL:n ajoista.
Ihmiset täällä puhuu potaskaa, että NL:ään kelpasi mikä tahansa.
Ainakin sairaala laite puolella olivat tosi tarkkoja, että saivat uusinta uutta ja laatu piti olla top 10. No täällä kirjoittelee paljon huuhaa ukkoja, jotka ei ole eläneet sitä aikaa.
Myös Kekkosen ajasta puhutaan paljon paskaa. Hyvää aikaa se oli, kun on sen elänyt.
Olihan silloin tiettyjä ongelmia itänaapurin suhteen, mutta kaikenkaikkiaan, parasta aikaa suomalaisille.
Voipi nuoremmat tarkastaa mikä oli valtion velkä vuonna 1981.
Ja työllisyysaste.
Terveisin wanha dinosaurus.
Nyt evakkoon remontin alta ja itäsuomeen korpivaellukselle.
Ilmoita asiaton viesti
Kari,
Olin siellä minäkin,Nokia elekroniikassa, Mikro-Mikoilla tietoliikennejärjestelmiä väsäämässä. Uraa uurtavaa sekin.
Elettiin Nokian kännyjen 1970-luvun kulta-aikaa. Onhan se nostalgista aikaa edellenkin.
Terkkuja vaan, en muista tavattiiinko joskus. 😊
Ilmoita asiaton viesti