Ministerin syvä sukellus

Jari Lindströmin kirja

Syvään päähän

Muistelmani

(WSOY)

Muutama kommentti Jari Lindströmin muistelmien ministerikaudesta Sipilän oikeistohallituksessa. Sitä menoa kun tuli aikanaan tarkasti seurattua ja juttuja mediaan kirjoitteltua; – alla pari linkkiä: Vanhassa vara parempi.

Kirjassa ei ole juttuihini nähden erityistä uutta. Sievistelyä ja astianmakua kyllä.

Sensijaan Lindströmin demari- ja vasemmistokauna näyttää vain vahvistuneen. Hän luokittelee ja ”syyllistää” jopa maamme johtavat valtiosääntöasiantuntijat vastenmielisiksi vasemmistolaisiksi, ja kyseenalaistaa näiden asiantuntijakuulemiset! Perustuslakia pitäisi hänen mukaansa ”joustavoittaa”. Aivan kuten Puolassa.

Lindströmistä; työntekijöiden, työttömien ja vähäväkisten  – ministerialun uhoavasta ”puolustajasta”  – luottamusmiehestä, tuli hetkessä näiden puuhakas kurittaja. Sipilä kun nöyryytti hänet julkisesti riviin (linkki):

Lindström toistaa kirjassa Sipilän masinoimia katteettomia väitteitä maan muka huonosta kilpailukyvystä, vastoin julkisia selvityksiä ja tilastoja (linkki):

Työasioiden vastuuministerinä Lindström sai esityksillään aikaan useita työmarkkinaselkkuksia, jopa yleislakkouhan, ja joutui vetämään kelvottomia esityksiä takaisin. Kirjassaan hän pyytelee niitä anteeksi.

Jari Lindström joutui tuplaministerinä tahtomattaan liian suuriin saappaisiin, ja tekemään kirjan mukaan tahtonsa vastaisia päätöksiä oikeistohallituksessa. Mitään pakkoahan hänellä ei siihen ollut. Vallanmaku vain maistui. Loikkaus ja oman porukan ja äänestäjien räikeä pettäminen koitui kohtaloksi. Se ei ollut yllätys. Äänestäjät kostivat.

Kirja on tietenkin vain yksi mielipide, muiden joukossa. Teksti on selkeää ja helposti luettavaa. Kirja puolustaa mielipidekirjana paikkaansa. Tietokirjoja, esimerkiksi persujen hajoamisesta, löytyy muualta.

+3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu