Postin hallitus ja ministeri Paatero vaihtoon

 

 

 

 

 

Selittelyä…  (Kuva HS)

 

POSTIN HALLITUS JA MINISTERI PAATERO VAIHTOON

Nyt kysytään pääministeriltä selkärankaa.

Postin hallitus höynäytti Antti Rinteen hallituksen ministeri Sirpa Paateroa (sd) perusteellisesti: Paatero hyväksyi tes-shoppailulla Postin pakettilajittelijoiden ennestäänkin pienten palkkojen leikkaamisen vielä 30-50 prosentilla! Uskomatonta, mutta totta.

Vaikea sitä on ensimmäisenä uskoa, että Paatero ymmärsi mitä on siunaamassa. Tosin taustalta kuultaa kannattamansa lipposlainen oikeistopolitiikka; työväestön kurittamien ja tulonsiirrot työnantajille. Nyt vippaskonstina palkkaromutukseen on tekaistu liikkeenluovutus.

Kun kyse on valtion yhteiskunnallisia tehtäviä hoitavasta laitoksesta, jossa päätösvalta kokonaan on valtiolla, ja sen ohjausvalta ja -velvollisuus on nyt omistajaohjausministeri Paaterolla, niin ei tästä hölmöilystä muuta jäljelle jää kuin se, että ministeri Paatero ei ole tehtäviensä tasalla.

Demariministereitä hallitukseensa valitessaan Antti Rinne koetti miellyttää erityisesti Jutta Urpilaisen puheenjohtajatappion katkeroittamia lipposlaisia. Sellainen on aina vaarallista; ei seepra juovistaan mihinkään pääse.

Pakettilajittelijat ovat Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n jäseniä. Unionilla on perustuslain mukaisesti yksin oikeus neuvotella ja sopia jäsentensä työehdoista; sitä ei ole kenelläkään muulla. Tämä on ammattijärjestöille itsestään selvä, luovuttamaton oikeus.

Pääministeri Antti Rinteellä on päätösvalta palauttaa Postiin järjestys, vaihtamalla sen hallitus ja sotkun aiheuttanut ministeri Paatero. Vaihtoehtona on maan seisauttava suurlakko.

Valinta on pääministerillä.

Heikki Santala järjestöneuvos

Kauniainen

 

HeikkiSantala

Järjestöneuvos <a href="http://fi.wikipedia.org/wiki/Heikki_Santala" title="http://fi.wikipedia.org/wiki/Heikki_Santala">http://fi.wikipedia.org/wiki/Heikki_Santala</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu