Turkki edelleen kantona Nato-kaskessa

Suomen ja Ruotsin Nato-prosessi eteni Brysselissä vauhdilla.

Maiden muodolliset liittymisneuvottelut kestivät eilen puoli päivää. Tänään tiistaina kaikkien kolmenkymmenen Nato-jäsenmaan Nato-suurlähettiläät allekirjoittivat liittymissopimukset Nato-neuvostossa. Turkin lähettiläs mukaan luettuna !

Niillä puumerkeillä Suomesta ja Ruotsista tuli Naton tarkkailijajäseniä. Se merkitsee heti oikeutta osallistua laajasti Nato-kokouksiin puheoikeuksin. Päätösvaltaa ei vielä ole. Täysjäsenyyden jatkotie voikin olla kivinen, erityisesti Turkin suunnalla. Liittyminen kun on vielä hyväksyttävä kaikkien jäsenmaiden parlamenteissa.

Tämä päivä on tietysti historiallinen ja sinänsä normaalisti maljojen paikka. Turkki on ilonpilaaja.

Tähän tilanteeseen päädyttiin sen ”ansiosta”, että Turkin jarrutusten seurauksena viime viikolla tehtiin erimielisyyksistä Suomen, Ruotsin ja Turkin välille niin sanottu yhteisymmärrysasiakirja. Jarrutusten luultiin olevan ohi.

Turha luulo. Turkin presidentti vaati heti Suomelta Ja Ruotsilta käytännön tekoja pakolaisten luovutuksissa ja aseviennissä, joita ei ole yksilöity paperissa, eikä Suomen ja Ruotsin mukaan muutenkaan niistä mitään sovittu. Presidentti ilmoitti, että se on ehto, muuten hän ei vie liittymisiä parlamenttiin.

Loputtomiin Turkki ei voi jarruttaa ja kiristää, se on yksin. Tuskin muut jäsenet suostuvat odottamaan Turkin ensi vuoden vaaleja.

https://yle.fi/uutiset/3-12523427


Sorry; linkki toimiin vain alla kommentissa

+3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu