Pienpuolueiden ja vaihtoehtomedian ehdottomasta vaihtoehdottomuudesta

Heti alkuun todettakoon tosiasia: yhteiskuntajärjestelmämme on täysi susi. Olemme kaikkinaisen vapauden nimissä saattaneet itsemme täydelliseen umpikujaan kansallisesti ja kiitos liian varhain käyttöömme saatujen toimintaamme tehostavien keksintöjen myötä myös globaalissa mittakaavassa. Tämän tasoisen lajin toimintaa olisi pitänyt (ja pitäisi) rajoittaa ankaralla kädellä kaikissa sen toimissaan – lisääntymisestä lähtien. Meistä on yksityisyrittäjien ja mainostoimistojen murhaavalla yhteistoiminnalla tehty pinnallisia kulutusrobotteja. Aivan taatusti yli puolet siitä materiaalisesta ja immateriaalisesta tarjonnasta, jonka mudissa rämmimme, on täysin turhaa ja haitallista sekä oman kehityksemme että luonnon kestävyyden kannalta. Jonkin jättimyymälän tuotteista suurin osa on saastaa: energiajuomia, makeisia, olutta, valmisaterioita, kymmenien eri valmistajien tuottamia samoja tuotteita (tehotonta: useita tehtaita ja logistiikkaa yhden ja siis suurella todennäköisyydellä vieläpä turhan tuotteen vuoksi) hyllyt väärällään. Roskaviihdettä – lehtiä, elokuvia, musaa – , sesonkikrääsää, lehtipuhaltimia, ja mikä ällöttävintä: niille valitsemillemme sydänkäpysille, lemmikkiemme ”tarpeille” on omat valtavat osastonsa aina vain lihaisampaa ruokaa ja ”välttämättömimpiä” oheistuotteita. Se räkyttävä, lattialla masentuneena makaava rakki on hän ja se, jonka elämän kolmannessa maailmassa, voisimme tuolla turhuuksiin haaskatulla rahalla lajisolidaarisuuden nimissä pelastaa, on se. Se, jolla on siinä ahtaassa kodissaan täysin alisteisessa asemassa oleva kissa, koira tai linturukka vielä poikkeuksetta toteaa olevansa eläinrakas: hän on täysin kollektiivisen typeryyden maailmassa ja ajassa kiinni. Valikoivaa eläinrakkautta, pahoin vajavaista empatiakykyä tuollainen toiminta vain osoittaa. Suutuitko? Se koira älähtää johon…

No tuosta täysin järjettömästä eläinten alistamisesta ja vankeudessa pitämisestä – ”pitämisestä” – ei nyt enempää.

 

Nämä kaikki tiihoslaiset, vehkalat, mitä näitä ryhmiä onkaan, ovat siinä omassa totuudessaan järkkymättömiä: todellisuudessa tilanne on se, että he kaikki ovat maalanneet itsensä nurkkaan. Jos heille esittää jonkin vastalauseen vaikkapa ilmastonmuutoksen suhteen, yleisin vastaus on vastaamatta jättäminen ja toiseksi yleisin tapa on laittaa linkkejä heidän totuuttaan tukeviin tutkimuksiin. Totta kai niitä vastakkaisia näkemyksiä löytyy joka ikisestä asiasta tällaisessa miljardeissa luettavista massasta (ja näilläkin tutkijoilla on se oma kuplansa; he ansaitsevat elantonsa sitä totuuttaan esittäessään ja maine menisi, jos kelkka kääntyisi).

Lähdetään tästä. Te pienpuolueet ja vastamedian edustajat, jotka kiellätte tai väheksytte ilmastonmuutoksen olevan ihmisen aiheuttamaa, ja väitätte sen olevan globaali huijaus: minusta te ette välitä, mutta kertokaa kannattajillenne tarkalleen se mekanismi, jolla tämä huijaus on toteutettu. Miten ylivoimaisesti suurin osa maailman tutkijoista useilta eri tieteenaloilta on lahjottu puoltamaan ilmastonmuutoksen todellisuutta, eikä käytännössä kukaan heistä tee snowdeneja ja paljasta koko jutun olevan huijausta? Siis tuhansien tutkijoiden joukossa ei ainoatakaan paljastajaa – mahdotonta. Aina on olemassa rehellisiä ihmisiä (ja niitä, jotka tahtovat nimeä keinolla millä hyvänsä. Näin mittava salaliitto on mahdoton ajatus.

Oletetaan että olette oikeassa – juttu on huijausta. Sittenkin meidän kannattaisi vaalia tällaista kulutusta ja omia käyttäytymistapoja muuttavaa ”satua”. Se nimittäin toimii loistavana pelotteena, ja jos poistaisimme tämän sadun elämästämme, nykyisen järjettömän kulutuksen päälle hekin, jotka tämän sadun neuvomina ovat järkevöittäneet kulutustottumuksiaan saisivat synninpäästön ja ryhtyisivät lentelemään ja kerskakuluttamaan kukin kevein mielin. Tämä tarkoittaisi luonnonvarojen nopeaa loppuunkuppamista ja lajien sukupuuttoaallon kiihtymistä. Mutta ette te piittaa. Te hampaattomat kapinalliset: ME OLEMME OIKEASTI IHAN KUSESSA, eikä teidän toimintanne todellakaan paranna tilannetta. Te vain jauhatte, että ilmastonmuutos on ehkä pienissä määrin ihmisen aiheuttamaa. Vastaan: se on suurissa määrin syytämme ja vaikka lukema olisi pieni, se on riittävä vakavien globaalien myrskyjen, tulvien, ym. aiheuttamiseen. Ja tärkeä tekijä on muutoksen nopeus. Elämä ei ehdi sopeutua. Te jauhatte, että hiilidioksidin lisäys on vain hyväksi (tässä muuten tavallaan tunnustatte ilmastonmuutoksen); kasvit kasvavat nopeammin sen lisääntyessä. Totta, mutta kasveista, puista tulee huteria ja ravintoarvoltaan surkeita. Sokerimänkkiä.

Isoa kuvaa hahmotellessamme te ette todellakaan ole vaihtoehto. Koskaan en ole kuullut mikä se teidän näkemyksenne, tavoitteenne on. Tai no olettehan sen sanoneet: palataan noudattamaan perustuslakia, erotaan siitä ja tästä. Perustuslain puitteissa olemme päässeet tähän umpikujaan, erot siitä ja tästä eivät muuta mitään luonnon kestävyyden tai henkisen kehityksemme suhteen. Vapautta, yrittämistä, kulutusta, vaurautta, julistatte.

Ja sitä paitsi me kaipaamme kipeästi globaalia ”instituutiota” kontrolloimaan tätä järjettömyyttä, vapauden nimissä toteutuvaa elämän nitistämistä. Itseasiassa meidän on valittava kahdesta vaihtoehdosta, jos mielimme jatkaa eloamme: depopulaatio, tämä prosessi on salaliittoteoreetikkojen mukaan käynnissä ja tavoite on kutistaa ihmiskunta puoleen miljardiin tai sitten me suuntaamme katseemme sisimpäämme, tunnustamme henkisen olemuksemme ja ryhdymme irtaantumaan alussa mainitusta kulutusrobottielämästä, joka siis on taattu tie ihmisen loppuun ja elonkehän surkastumiseen. Maapallolla voisi elellä vaikka tuplamäärä ihmisiä jos me eläisimme ”ihmisiksi”. Toki ulkoiset puitteet täytyy järjestää siedettävälle tolalle ja pitää sillä tasolla, mutta se ei ole se pääpointti.

Eli mikä on se teidän näkemyksenne uudesta kaiken elämän ja henkisen kehityksen huomioivasta yhteiskuntajärjestelmästä, sellaisesta, jossa ainoakaan eläin ei ”elä” lemmikkinämme vankeudessa, ainoakaan tuotantoeläin ei seiso apaattisena parressaan ennenaikaista tuskaisaa kuolemaa odotellen, sellaisesta jossa olemme kasvaneet ulos kulutustottumuksistamme, sellainen jossa jokainen yksilö huomioidaan ja jolle löydetään paikka yhteisössä (ei kaupungissa tai maailmassa); sellainen jossa kulttuurimaailma pidetään puhtaana kaiken maailman rap-roskasta tai popmusiikista (juuri tällainen kulttuurinen sisältö edesauttaa rappeutumistamme). Joka ikinen teistä pienpuolueen jäsenistä tai vastamedian on tästä koko jutun ytimestä hiljaa. Onko asioiden pohtiminen jäänyt puolitiehen, ettekö näe? Joitain aivan naurettavia ajatuksia taiteesta vientivalttina kyllä esitätte; se vain kertoo, ettei joukoissanne ole ainoatakaan kulttuurialan aitoa, syvällisesti ajatellutta ammattilaista.

Olette siis korjaamassa ja päälle lisärakentamassa NYKYISTÄ järjestelmää. Avatkaa silmänne. Ei toimi. Kaikkinainen korruptio (esim. vaikkapa lääketeollisuus; lukekaa Tappavat lääkkeet ja järjestäytynyt rikollisuus) jää koskematta. Ja tässä on sellainenkin pieni ongelma: minkälaisen siirtymävaiheen olette laatineet; emmehän me voi tästä noin vain irtaantua ja uuteen vielä olemattomaan järjestelmään siirtyä – tämä järjestelmä kumminkin ruokkii miljoonia, globaalisti miljardeja suita.

Tuossa pari päivää sitten kelailin noita vaihtoehtovideoita. Yhdessä joku vanha mies totesi löytäneensä yleisestä kilpirauhaslääkkeestä bakteereja (varmastikin itse oli alkeellisissa oloissa sen saastuttanut), toisessa itsestä välittämätön vakavasti ylipainoinen mies tiesi tarkalleen nimetä kasvistuotteen, joka rikkoi hänen maksansa. Ja samaisen kaverin mukaan myrkkysammakkomerkintä on tae myrkytetystä ruoasta. Se sammakonkuva voi esittää vaikka mitä sammakkolajia, mutta ei; se on myrkkysammakko. Ymmärrättekö te, kuinka vaarallista tuollaisen sanoman levittäminen on! Nyt varmaan usea yksilö miettii lääkkeensä turvallisuutta ja todennäköisesti turvalliset tuotteet jäävät kaupassa ostamatta. Sitten tällaisten juttujen viljelijät miettivät sensuuria. Voisitte myös korjata selvännäköisyydessänne kertomianne tulevaisuuden näkymiä: eivät ne Alkot menneet kiinni, ei tullut jättimäistä sähkökatkosta kuten ei myöskään marssinut armeija kaduille järjestystä pitämään; missäs se Marburg (vai mikä se oli) viipyy, ja toissatalven piti olla musta sellainen, jne. Te haukutte valtamediaa pelolla hallitsemisesta, mutta todellisuudessa te itse pelottelette ihmisiä juuri yllä mainittujen juttujen kaltaisilla katteettomiksi osoittautuneilla puheillanne. Lisäksi hommanne on äärimmäisen sisäsiittoista: vieraat ohjelmissanne ovat aina saman kuplan sisältä. Kokeilkaapas saada vastaväittelijöiksi joitakin oikeasti korkeasti kouluttautuneita yksilöitä. Ja mantrankaltainen toteamuksenne heränneiden joukosta – höpö höpö. Kyllä ne heränneet ihan toisaalta löytyy. Ne heränneet ovat niitä ison kuvan hahmottavia yksilöitä, jotka ymmärtävät koko tilanteen korjaamisen mahdottomuuden. Eivät ne ole mediassa vihaisina kaikkea ja kaikkia haukkumassa tai ylimielisinä kaikelle nauramassa – se on turhaa.

Tämän järjestelmän tulee romahtaa. Sitten ihminen voi syvän ymmärryksen, kokemuksen kautta ryhtyä miettimään uutta globaalia toiminta-alustaa itselleen. Jos nyt siitä kaaoksesta ylipäätään nousemaan onnistuu.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu