Riistosähkönhinta on vastoin lakia

Mitäpä sitä kaunistelemaan: elämme aivan järjettömässä maailmassa. Olemme erään aikakauden päätöksessä; saamme nauttia ilmastonmuutoksen, lajikadon, ihmisen täydellisen pinnallistumisen loppuhuipennuksesta hienoista 8K-televisioista (naurettavan turhista ohjelmista, jotka vieläpä itse kustannamme), ja vieläpä samaan aikaan kadottaa viimeisetkin mahdollisuutemme syvälliseen ajatteluun (joka olisi avain viisauteen ja kestävään järjestelmään) haaskaamalla elämämme – sen, joka ei kulu mainitun ison näytön äärellä – somettamalla toinen toistaan turhempia viestejä, joissa tavalla tai toisella lähes aina tuodaan omaa erinomaisuutta esille; välillä toki reagoidaan toisten postauksiin, jotta nämä sitten jaksavat omia turhamaisuuksiasi seurata.

   En tiedä sanoa jatkaako ihminen ylipäätään täällä itsensä, kanssaihmisten ja toisten lajien henkistä ja fyysistä kiusaamista vai olemmeko jo käynnistäneet maapallolla sellaiset itseään ruokkivat, elämän mahdollistavien, sitä ylläpitävien järjestelmien alasajoprosessit, että me täältä piakkoin katoamme (olemme). Toivon että katoaisimme mahdollisimman nopeasti, jotta muu elämä, se, jota emme vielä ole onnistuneet alistamaan tai sukupuuttoon ajamaan voisi jatkaa rauhassa. Historiaamme tarkasteltaessa voin vain todeta, ettemme ole ansainneet jatkoa. Emme ole oppineet; kaiken hävittäminen ja alistaminen jatkuu kiihtyvällä tahdilla. Pinta saattaa jossain mielessä näyttää paremmalta kuin aiemmin, mutta totuus on, että me vain petämme itseämme ja teemme kaikkea pahaa ihan kuten ennenkin, mutta hieman salassa – itseltämme. Sehän tässä pelottaa, että me jatkamme – sitä puoltaa karman laki. Meillä on aivan valtavasti velkaa maksettavana.

   Mutta tarttuakseni otsikosta ilmenevään teemaan. Kenenkään meistä on aivan turha valittaa kohtuuttomia hintojen nousuja käytännössä kaikilla osa-alueilla, kiitos siitä sille, että sallimme yksityisyrittämisen. Eivät ihmiset ryhdy yrittäjiksi hyvää hyvyyttään, vaan ahneuttaan. Tätä kirjoittaessani eletään usean ihmisen vuoden kohokohtaa, supertarjouspäivää, sentään oikein nimettyä. Miettikää: eräskin huonekaluliike myy tänään kaikkia tuotteitaan 60% alennuksella. Nätit katteet – tuskinpa ne tappiolla tavarastaan luopuvat. Tämä on sitä ihmisten riistämistä, jonka mahdollistaa tällainen aivan naurettava, tehoton ja kaiken haitallisen talouskasvun ja elinkeinovapauden nimissä salliva monikerroksinen yhteiskuntajärjestelmä. Pitäisi olla vain yksi yhteinen, varsinkin tämän tasoiselle lajille. 

   Sivumennen totean: jos sinulla on pihassasi auto tai kaksi, ja kodissasi ujeltaa alempiarvoisiksi lajeiksi katsomiesi eläinten lihaa ahnaasti himoitsevia lemmikkejä, on sinun turha valittaa hintoja; mieti elämäntapojasi, eritoten eettisestä, moraalisesta (lajisolidaarisesta) ja luonnonkestävyyden näkövinkkelistä. Peruselämään sinulla on rahat, jos kerran mainittuihin turhuuksiinkin sitä löytyy.

   Nyt kun sähköyhtiöt riistävät meitä jokaista (miksi eivät ryöstäisi, kun emme mitään vastaan sano, tekemisestä puhumattakaan), niin oheisesta videosta löytyvät selkeät ohjeet, kuinka voit riistolta välttyä. Me ihmiset olemme niin aroiksi alistettuja lampaita, että vaikka tässäkin laitan nokkienne eteen juristin laatimat ohjeet, jotta te niistä ottaisitte vaarin, ette te ota vaan jatkatte jättilaskujen maksua entiseen tapaan valitusvirren säestyksellä. Katsokaa video. Ja jakakaa. Olisihan toki luonnon kannalta parempi, että sähkönhinta vielä nousisi, mutta ollessani varma, ettei oheista Jaanan neuvoa noudateta, voin sitä suositella.

Nyt en ennätä enempää meitä ihmisiä haukkua.

https://youtu.be/G0ZJ1ZojCu4

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu