SDP tarvitsee lisää nuoria miehiä

Nykyisessä SDP:n eduskuntaryhmässä on 25 naista ja 14 miestä eli naisilla on 11 paikan enemmistö. Tämä oli viime vaaleissa äänestäjien tahto. Tuota taustaa vasten ymmärrän, miksi Jutan ministerivalinnat painottuivat naisiin. Oliko se viisasta, on aivan eri asia.

Tosiasia on, että SDP:ssä miehillä on etenemistulppa. Useimmat  miehetkin äänestävät mieluummin hyvän näköistä naista ja työmiehellä on vain teoreettinen mahdollisuus tulla valituksi mihinkään. Eduskuntaryhmässä ehkä Kärnä Jukka ja Saarinen Matti vielä edustavat työmiestä. Tältä pohjalta ja äänestäjien tahdon mukaisesti eduskuntaryhmä on akateeminen ja kovasti naispainotteinen. 

Paljon vaahdotaan naisten lasikatosta ja piilosyrjinnästä. SDP:ssä tilanne on päinvastainen. Miehen pitää olla kyvyiltään todella ylivoimainen, jotta yleensä esille pääsee. Jos tällainen aseneilmasto puolueessa edelleen voimistuu, älkää ihmetelkö, jos yhä useampi mies katsoo perussuomalaisten suuntaan.

Siellä kielenkäyttö ja muukin meininki on juntimpaa ja enemmän tavallisen miehen mieleen. Asiat sanotaan suoraan. Ei haittaa, vaikka lausunnot ovat vain vähän sinne päin ja usein täysin päin seiniä. Niissä on jytyä ja asennetta, eikä liikoja selitellä.

Vaaleissa ratkaisee tunneilmasto, eivät tosiasiat. Viimeistään nyt pitää SDP:ssä käynnistää uusien mieskykyjen etsintä. Uskon, että heitä löytyy, kun vain hienostelulta annetaan tilaa.

Entinen demari Kauko Tuupainen on oikea malliesimerkki, mihin leukavan ja sanavalmiin puolueen linjaa arvostelevan miehen syrjäyttäminen johtaa. Hän voisi hyvinkin olla nyt Keski-Suomesta kolmas demariedustaja, mutta ei kelvannut listalle, kun häntä pidettiin a) liian vanhana ja b) rääväsuisena.

Pitäkää vain yllä tiukkaa naisia suosivaa sivistynyttä linjaa, niin kohta SDP supistuu pelkäksi naisasialiikkeeksi. Olisi tarkistuksen paikka.

 

0
heinonenviljo
Sosialidemokraatit Saarijärvi

Toimittaja, eläkkeellä

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu