Odotettavissa "Kolmen suuren"plus-hallitus

Nuo ”kolme suurta” ovat kokoomus, keskusta ja SDP, ja plus on iänikuinen kiiliäinen RKP.

Tätä mieltä en ole siksi, että Niinistökin näyttää olevan. Tätä mieltä olen ollut myös jo ennen, kuin vauva on kasvanut kolkuttelemaan kolmen suuren kantapäitä.

Perussuomalaisten todennäköinen ääni- ja paikkasaalis tietää sitä, etteivät ”kaksi suurta”plus- tai ”kaksi suurta”plusplus-hallitukset enää toimi.

Miksi en näe perussuomalaisia hallituksessa? Siksi, että Soinin ja perussuomalaisten puheet ovat viitanneet oppositiohalukkuuteen. Ja miten perussuomalaiset voisivat olla osana ”vanhojen puolueitten” hallitusta? Paitsi niin, että Soini otettaisiin ottopojaksi ja hänelle osoitettaisiin työvoimaministerin salkku.

Miksi en näe vihreitä hallituksessa? Siksi, että ne eivät ole nytkään olleet hallituksessa kuin vain toisella jalalla.

Mainitut kolme suurta + RKP ovat valtaosin rakentaneet kuudenkymmenen vuoden ajan ns. hyvinvointisyhteiskuntaamme. Niille siis kuuluu myös sen peruskorjaus. Se nimittäin on sen tarpeessa. Samoin ne ovat sulle-mulle-periaatteella rakentaneet hyvä-veli-verkostojaan ja harrastaneet maassamme vallitsevaa piilokorruptiota tunnettuine maan tapoineen. Niille siis kuuluu myös niiden purkaminen.

Pääministeriksi kelpaavat yhtä hyvin niin Katainen kuin Kiviniemi, Urpilaiseen en luota, mutta hän voisi hyvin olla opetusministeri.

Nykyinen järjestelmä on ollut torso. Kukin hallitus on tehnyt työtä käytännössä vain kaksi ja puoli vuotta. Ensimmäinen puoli vuotta on aina mennyt totutellessa ja neljäs vuosi uusia vaaleja odotellessa. Kaavailemani koalitio saattaisi saada jo ensimmäisenä vaalikautena maan asiat kuntoon tai ainakin nykyistä paremmalle tolalle.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu