Jyrki boy

Jyrki Katainen on rankattu Euroopan parhaaksi valtiovarainministeriksi.

http://www.uusisuomi.fi/raha/41414-katainen-euroopan-ykkonen

Tieto on aiheuttanut melkoisen vähättelymyrskyn. Tottakai. Olemmehan Suomessa. Ja kieltämättä tällainen ranking onkin kuta kuinkin yhtä tyhjän kanssa, enemmän viihdettä kuin asiaa. Ja tietenkin Kataisen kyvyt punnitaan lopullisesti vasta muutaman seuraavan vuoden aikana, jolloin näemme, pystyykö hän (ja hallitus) luovimaan Suomen taantumasta kuiville vähemmin vaurioin kuin muut maat.

Mutta kiistatta Kokoomuksen puheenjohtajana ainakin Katainen on onnistunut yli kaikkien odotusten ja epäilyjen. Sen todistivat kuntavaalit, eduskuntavaalit ja jo presidentinvaalit. Palautanpa mieliin eduskuntavaalien tunnelmia:

http://helanes.blogit.kauppalehti.fi/2007/03/19/maalisvaalit-2007

Ja niin kuin häntä naureskeltiin, mokomaakin nulikkaa. (Vähän samaan tapaan kuin nyt Jutta Urpilaista, mokomaakin hempukkaa.) Hänen matalaa ääntänsä, hänen meikkiään, hänen kestohymyään, hänen tupakanpolttoaan. Itsekin ilveilin:

http://helanes.blogit.kauppalehti.fi/2007/08/11/matti-ja-jyrki

Ihan helppoa Kataisen kulku ei olekaan ollut. Paineet ovat olleet kovat. Tulivat Häkämiehen Amerikan-puheet, Nato-natinat, vaalirahoitussotkut, Kanerva-kohu. Mutta kova on ollut yrityskin, niin kova että kirjoitin:

http://helanes.blogit.kauppalehti.fi/2007/11/26/katainen-ja-katajainen-kansa

Valtiontalouden Katainen sai haltuunsa hyvässä kunnossa. Mutta toisaalta rasitettuna holtittomilla rakenteilla, niin holtittomilla, että ne kysyvät jatkossa siinä määrin rahaa, että taantuva kansantulo ei kunnolla riitä niiden ylläpitoon. Onneksi valtionvelkaa on maksettu pois, mistä siitäkin Katainen on kuullut kunniansa. Mutta se on ollut oikea liike; voimme jatkossa taas ottaa velkaa ilman, että korkokulut kohoavat kohtuuttomuuksiin.

Tämä jäntevä toiminta toi Kataiselle edellä mainitun ykkössijan.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu