Harakka nauraa; rajat avataan – ja tii tii tikanpoika..

Jos harakka nauraa tien vasemmalla puolella, niin se tietää pahaa

Riippuu tietysti kulkijan suunnasta, joten kannattaa kääntyä takaisin tai pysähtyä keskelle ajokaistaa kuten Lintilä iloissaan ( vrt. uutiset yle 11.9. klo 06.00), jos huomaa olevansa väärällä puolella. Hallituksen todennäköisyyslaskennan perusteena niille valtioille, joissa 25 tartuntaa/2 viikkoa, näytetään Suomesta vihreää.

Kaikki harakat nauraa..

todennäköisyyslaskennalle, josta esimerkkinä Suomeen tulevat tartunnat Saksasta ; asukasluku Saksassa (2019) 83milj., tartuntoja korona-aikana yhteensä ”todettu” 258107 (riippuuko oireiden vakavuudesta), kokonaistestit ko. aikana 13436301 (11.9.20), joten ottamatta huomioon testien validiutta ja reliabiliteettia sekä alueellisia eroja populaatiossa ja rypäle-esiintymiä jne., saadaan tulokseksi, että Saksan väestössä on tartuntoja n. 2% mikä tietää n. 1.6 milj., jotka ovat paranemisen tai oireettomuuden eri vaiheissa. Joten jos Suomeen tulee 10000 saksalaista kahden viikon aikana, niin mikä on todennäköisyys, että joku heistä on tartunnan kantaja, ottaen huomion otosavaruuden ja matkaavat alkiot sekä spekuloinnit oireettoman mahdollisuudesta levittää tartuntaa?

Harakalla on hauskaa teatteriesityksessä: kuka huttua keittää

Suomen Pankin tilintarkastajaa ei näytä koskevan edes tilintarkastuslain 4 luvun 1§:n ammattieettiset periaatteet (ks. laki julkishallinnon tilintarkastuksesta ja hyvä tilintarkastustapa) , kun kansamme kassanvartija saa faktantarkastajan tehtävät osoitettuaan lainsäädännön tuntemustaan koskien mm. koulutus- ja/ tai terapiakulujen hyväksyttävyyttä ”ammatinharjoittamisen” kuluina tai niiden lukeutumista yksityisiin elantomenoihin; esim. tarkastelemalla ihan varovaisuuttaan ko. tapauksia ennakkoon verolainsäädännön ja vaikkapa KHO 1984 B11-525 yms. ratkaisujen valossa. (vrt. HS 17.3.02). Ja kun vielä vuoden 1985, 20000 markan arvo muuntokertoimella 2019 on vain n. 6800 e, ottamatta huomioon, että 0.34 eurolla ei nykyään saa edes pientä huttukuppia ja että tuollaisesta summasta sai vain ehdollisen tuomion, niin mitä nyt pienistä ja tikulla silmään, joka vanhoja muistaa.

Tii tii tikanpoika, kylvi tielle nauriin

Perustuslaki on kylvetty kansan tahdosta. Lainalaisuusperiaate on kylvetty suojaamaan kansalaisia viranomaisten mielivallalta. Normihierarkian huipulla on perustuslaki ja ihmisoikeudet, jonka edessä muu normisto väistyy (vrt. Wikipedia).

Tuli tuhma talonpoika..

..söi sen tikan nauriin. Hallitus antoi toimivaltansa ylittäen rajattoman valtuuden virkamieskunnalle päättää yli 100000 ihmisen (n. 40000 ympärivuorokautisen hoidon piirissä olevaa vanhusta 2018 tilaston mukaan + heidän omaisensa) perusoikeuksien rajoittamisesta , jotka käyttäen mielivaltaisesti tartuntatautilain 17 pykälää tähän tehtävään sekä perustuslain 7§:n 1. momentissa mainittua ”julkisen vallan velvollisuutta turvata jokaisen oikeus elämään”; turvaamisen keinoja ei ole mainittu laissa eikä lain valmistelussa, mutta kiduttaminen on kiellettyjen toimenpiteiden listalla. Voimme jokainen itse kokeilla vaikka kahden viikon eristäytymistä ainoastaan 1 televisiokanava seuranamme (ei kirjoja, ei puhekaveria , ei kännykkää, ei nettiä, puhumattakaan läheisistä ja käytännön esteistä käyttää liikkumisvapautta) tuntuuko kiduttavalta?

Tikka se itkeä tillitti..

..n. 100000 ihmisen oikeuksien rajoittamisesta ei edes käydä keskustelua, eikä nämä ihmiset näytä kuuluvan lainalaisuusperiaatteen eikä minkään lain tai aatteen piiriin, heitä ei koske laki vuokralaisen oikeuksista, ei kuluttajansuojalaki palvelujen hinnan ja laadun vastaavuudesta jne.. Luottamuksen varassa mennään. Paikallinen infektio ( tässä tapauksessa koronaan liittyvä tartunnan vaara) määritellään ilman yhteistä ymmärrystä epidemian käsitteestä; aivan mielivaltaisesti vaikkapa tavalla” Kuopio on mualiman napavaikka ei yhtään positiivista olisikaan (ks. aikaisemmat puheenvuoroni). Ei auta todennäköisyys, että ne n. 1-5 vakituisesti hoivakodeissa (n. ½ h/pv) vierailevaa omaista suhteutettuna n. 40-60 työntekijän (hoitajia, sijaisia, keittiöhenkilöt, opiskelijoita)24/7 ka. 6-8/vrk tartuttavuuslukuun, reunaehdoin positiivisia paikkakunnalla tiettynä hetkenä 0, omainen lähes karanteeninomaisissa olosuhteissa ( ei ravintoloissa, yökerhoissa jne.), visiiriin, essuun, kuonokoppaan ,hanskoihin pukeutuneena ja testien mahdollisuutta pyytäneenä ) on sittenkin todennäköinen viruksen levittäjä huoneeseen mennessään vaikka muita asukkeja kohtaamatta sinne livahtaisi.

Mutta talonpoika nauroi..

.. ota kiinni mandariini,virkamiehen vastuuseen (valtion ja kunnan hallinto) saattaminen hallinto-oikeudessa hallintopäätöksen nojalla on mahdotonta jo siitäkin syystä, että virkamiesten ohjeistuskieli esim. ko. asiassa (lue kaikki edelliset puheenvuoroni) on niin ympäripyöreää kuin mandariini, jossa ohjeistus on suositus ja ”lähtökohtaisesti sallitaan vierailut” on lähtökohtaisesti evätään ym. vastaavaa. Lääkäreitähän emme ennenkään ole saaneet mistään vastuuseen, joten vinkkaan tästä hyvästä ammatinvalinnasta. Sosiaalisia yksityispalveluja tarjoavat yhtiöt (usein konsernit tyttärineen) ilman kosketusta ruohonjuuritasoon osaavat sanomansa myös muotoilla monitulkintaiseksi pelastaakseen oman nahkansa ja langettavat vastuun hoivakodin johtajalle, joka taas työsuhteessa ei ole vahingonkorvausvelvollinen toimittuaan vilpittömässä mielessä (b.f.) joten mahdollinen vahingonkorvausvelvollisuus siirtyy työnantajalle eli konsernille tai jälleen kunnille (ns. kunnalliskotien osalta), joten saattaapa karhu tulla vastaan oikeuksia perätessä, kun sutta omainen lähtee pakoon ja mennä talot ja tavarat talonpojille.

Matikkaa ja magiaa todennäköisyyden ja suhteellisuuden valossa

Esimerkkinä taas vanha kunnon hygieniahaalari, jolla on kaunis nimi, mutta kantajalleen kauhistus. Valkoinen kääntyy mustaksi myös todennäköisyyden silmänkääntötempuilla. On kuitenkin muistettava sylkäistä 7 kertaa, kun musta kissa menee tien yli. Oliko se vasemman vai oikean olan yli! Se kannattaa elinkeinoministerinkin selvittää ennen kuin iloitsee talvisesongista ja kokeilla ”karanteenin omaisia olosuhteita” vaikka eihän asia ”hänelle kuulu”.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu