Kokoomuksen suuri saalis; turvat ja verkot repeilee – SDP verkon paikkaajana

Arvostamani markkinoinnin prof. Veikko Leivo sanoi aikanaan, että haitakin tarvitaan ..

Hai on petokala ja haistaa saaliinsa. Markkina-aukko havaittiin suurten ikäluokkien vanhetessa. Alkoi käydä kuhina, jossa mm. kokoomuksen kansanedustajat Lasse Männistö, Laura Räty, Joonas Turunen, Sanna Lauslahti loikkasivat terveys- ja hoivajättien palvelukseen, jotta eivät jäisi saaliinjaosta paitsi.( ks. Keskisuomalainen 12.2.19 ”Attendo, Esperi ja Mehiläinen kokoomuksen vallan takana”).

…mutta onko niitä nyt liikaa ja siellä missä niitä ei tarvita

Hanna-Kaisa Heikkinen (kesk.) vaati asiasta keskustelua, mutta siihen se hänenkin kohdaltaan jäi (ks. kansanedustajan aloitteet ja kysymykset). Yritysostot käynnistyivät ja kuntien ja kuntakonsernien avustuksella pienet hoivayritykset tuli syödyksi . ”Halvalla hyvää” ajatus hurmasi kuntien isät. Hyvä-veli systeemillä järjestettiin valvonta ja uskottiin, että pukki on hyvä kaalimaan vartija. 2019 skandaali painettiin villaisella.

Mehiläiset

Mehiläisen toiminta esimerkkinä konsernien ja kuntakonsernien yhteistoiminnasta : holdingyhtiön kautta Ruotsissa nimellä Carema toiminut Mehiläinen oli 2011 kohun kohteena vakavista puutteista vanhusten hoivakodeissa. Lisäksi voitot siirtyivät Jerseyn veroparatiisiin. Ja nykyisen muodin mukaisesti nimi muutettiin Ruotsissa Vardagaksi. Suuret otsikot lehdissä: Janne Olavi Järvenpää kasvatti bisnestään. Janne Olavin tulot 2018 1,8 milj., joista pääomatuloja 1,2 milj.; suurten pääomatulojen verotus on kevyttä.

Lisää hunajaa

Mehiläisen konsernin tuloslaskelmassa 2019 korot olivat n.77,9 milj. (ks. korkojen vähennysoikeus ja Evl 18), pikaisesti katsellen 50 miljoonaa vähennyskelpoista korkokulua. Korolliset nettovelat 1408,71 milj. Oma pääoma 911,22. Yhtiöllä aikaisempia veroriitoja korkovähennyksistä (Ambea), tuloksen järjestelyjä mm. konserniavustuksina. Mehiläinen konserni Oy:n suurin omistaja on CVC Capital Partners (57% 2019). Hunajaa lisää saatiin mm. hoivakotien ostoilla. Ei se muuten, mutta veronmaksajien rahoja suurelta osin kuntien kautta sijoitettuna.

Muut herhiläiset veronmaksajien ja pienyrittäjien kukkarolla

Attendo taisi voittaa 2019 skandaalin ryvettymällä eniten ja nyt jatkaa samaa tuloksellista toimintaa, löytyen ensimmäisenä kaikilla hakukoneilla. Pertti Karjalaiselle kertyi 2018 tuloja 4,2 milj. euroa, joista pääomatuloja 3,6 milj.. Osuuskunta Kpy:n konsernin piirissä Kuopissa harjoitetaan myös vanhuspalvelua, jonka kilpailutus ja hoivan rahoitus sekoittuvat kuntakonsernin ja yhteistyökumppaneiden viidakkoon.

Lisäksi on joukko muita suuria alan toimijoita, joissa voitot tehdään lähinnä veronmaksajien rahoilla. Jos yrityksellä on hyvä tuote ja liikeidea on hyvä, niin ei ole mitään arvosteltavaa, jos voittoa syntyy markkinoilta. Kuitenkin harva pienyrittäjä (tässä henkilöstömäärä alle 50) yltää edes miljoonan omaan pääomaan, josta kevyesti verotettua pääomatuloa voisi laskea. Työllistämisvaikutus näillä on kuitenkin n. 45% kaikkien yritysten työllistämisvaikutuksesta; että niin hyvin on verolaitkin laadittu.

Kuntien ja kaupunkien salaiset kansiot

Kolmikantasopimukset vanhusten palveluasumisesta ovat kietoneet vanhuksen niin tiiviisti verkkoon, että irrottaminen ilman ”niskan taittamista” ( tai melalla päähän) kuten kalalle tehdään, voi olla mahdotonta. Maksusitoumus ja siihen liittyvä palvelusopimus tehdään kunnan ja yksityisen palveluntuottajan välillä. Ateriamaksut, siivous ja pyykinpesua koskeva sopimus voi olla palveluntarvitsijan ja kunnan välinen ja vuokrasopimus on taas yleensä palveluntarjoajan ja palveluntarvitsijan välinen.

Vanhus verkossa

Em. kokonaisuus, jossa maksusitoumussopimus sisältöineen on osoittautunut ”salaiseksi” ilmeisesti liittyen liikesalaisuuteen kietoo vanhuksen verkkoon siten, että mitään osa-aluetta ei palveluntarvitsija voi irtisanoa ilman kunnanorganisaation ”istuntoja”, joissa määritellään mikä on vanhuksen hyvä, jättämällä palveluntarvitsija salaisten kansioiden ulkopuolelle. Palvelutarpeen kartoitus tehdään hoitosuhteen alussa palveluntarvitsijan ja yksityisen hoitolaitoksen kanssa, mutta siinä ei puhuta hinnoista. Kuluttajansuojalaki kuluttaja-asiamiehen linjauksen mukaan (9.12.2015) ei koskene ko. kolmikantasopimuksia. Myöskään huoneenvuokralaki ja vuokralaisen oikeudet sekä irtisanominen ja sopimuksen purkaminen ei näyttäisi koskevan kolmikantatilannetta. Joten hyvin on kudottu verkko lainsäätäjienkin toimesta.

Laupiaat samarialaiset – ja nukkuvien rukoukset

Kirkko rukoilee nukkuessaan: Papit ja piispat kulkivat ohi, virkavelvollisuudet kutsuvat. Anna-Maija H on horroksessa (laittomuus rehottaa ks. puheenvuoro tuliko elinkautinen” jne.), Päivi ja Sari kulkivat ohi (ks. kristillisille risuja). Omaiset nukkuvat ”rukoillessaan”: Omaisista vain n. 50 % välittää hoitolaitoksiin suljetuista vanhuksistaan. Aktiivisia kävijöitä (1-7 kert/vko) voi olla n. 10.20%..

Hait on hereillä, business valvoo 24/7

Mm. Amazon. com lisää maailman rikkaimman tuloa ( Amazonin myynti kasvoi 40%:lla, työehdot laittomia; Jeff Bezosin omaisuus yli 200 miljardia dollaria). Ei huolen häivää kuluttajilla omasta vanhuudesta, kun vaan verkkokulutus kasvaa. Sopiva nimi muuten tuo kuluttaja; siinä ihmisen koko määrittely. Kaikki menee verkkoon, median käyttö kasvaa ;mies tulee räkänokasta, mutta ei tyhjän naurajasta. Mediasta tulee tuutin täydeltä tyhjää ja kansa nauraa (ks. aikaisemmat puheenvuorot ja videoklipit/ pumpuliukot: Suoraa puhetta Tarja Pitkänen).

SDP verkon paikkaajana

Turvat ja verkot repeilevät yhdestä ja toisesta paikasta ja verkonpaikkaajana Sanna Marin ryntää ensiksi Kaipolaan lohduttamaan, mutta lohdutettavia on jo liian paljon ja kaikkialla.

Nukkuvatko äänestäjät seuraavissa vaaleissa?

Vaaleissa voisi hyvin yhdistää kokoomuksen ja kristilliset teemalla: ihmisten kalastajat
Kepun teema voisi olla: verkonkutojat ja virittäjät ajatuksella ”hiljaisessa vedessä kala kutee”.

Vasemmiston välikysymys: Ovatko hait rauhoitettuja?

Raha se on, joka ratkaisee: siitä pitää aloittaa eli tarvitaan alkajaisiksi vahva vasemmisto, joka palaa omille juurilleen ja henkeen ja vereen vastustaa suurpääomaa ja sen kutomia verkkoja. Pelastaminen voidaan aloittaa vanhuksista paavin toteamuksesta (Francis 19.11.13) ja hänen kanssaan yhteisellä teemalla: kansalla, joka ei kunnioita vanhuksiaan ei ole tulevaisuutta. Tarja on jo tämän aloittanut (ks. Suoraa puhetta Tarja Pitkänen) Tomi-isän jälkiä seuraten ” rintamalinjat eivät mene puvun värin mukaan vaan ne menevät ihmisen sisällä”.

PS Hattu vie tuulta Kuopiossa..

Täällä ”naisten nelikko” on käytellyt valtaansa n. puoli vuotta pitäen vanhuksemme käytännössä ”telkien takana” tulkiten tartuntatautilain 17 pykälää ja väljäksi jäänyttä (jätettyä) AVI:n ohjetta 2.7.(jossa sanotaan, että vierailut yksikköön tulee lähtökohtaisesti sallia; mutta käsite lähtökohtaisesti on jätetty avoimeksi, kuten myös ”yksikkö” ja vierailujen rajoittaminen keston ja tiheyden suhteen) mielensä mukaan , tärkeänä annetusta tehtävästä, kipsutellen kevyesti korkokengillään yli kaiken herkän ja hauraan jättäen jälkeensä tyhjän kolon, tallaten perustuslain ihmisoikeudet oman luetun ymmärtämisensä (tai lukemattomuutensa), suhteellisuudentajun puutteensa ja mielenlaatunsa mukaisesti. Isokenkäisten nieltyä kamelin ja nähden vain rahankiillon; he taluttaen sokeaa …ja aiheuttaen näin suunnatonta kärsimystä omaisille (lue aikaisemmat puheenvuorot Tomin lesken tapauksesta, joka on tapauskohtainen mutta ei yksittäistapaus) pelkistäen hoitolaitoksessa olevien vanhusten ”suojelun” vain biologisen elämän säilyttämiseksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu