Kristillisdemokraateille risuja – kiihottuminen ”kansanryhmän”..

..puolesta lainrikkojia vastaan ei ole edennyt

Pikavilkaisulla en huomannut ko. demokraattien ottaneen kantaa vanhusten ”karanteeniin ja karanteeninomaisiin” n. 6 kuukautta jatkuneisiin olosuhteisiin perustuslain, tartuntatautilain 17§:n, Maija Sakslinin 18.6 ratkaisun ja sitä tulkinneen Avin 2.7. antamien taustatietojen valossa. (ks. wikipedia kansanryhmä : tässä so. hoivakotivanhukset suurena joukkona).

Hupimatkailua jalat edellä: epidemiakorvaukset päivän puheenaiheena

Vanhusten keskimääräinen elinikä hoitolaitoksissa on n. 2 vuotta ja nyt on kulunut puoli vuotta niiltä ensimmäisiltä, jotka joutuivat karanteeniin 3/20. Vaevaestalon porukka ei oo puoleen vuoteen ”matkaellu” muutoin kuin pihapiirissä tai kontissa mm. siksi, että koronaissodassa käydään kovaa kilpailua naapurien kanssa ja voittoja mitataan vanhusten hengillä. Ensiksi tulleilla on jo hupimatkaelu alakanna eikä tarvii puija heijän osaltaan ennee epitemia- tai sotakorvaaksia (ks. puheenvuoroni ”Tuliko elinkautinen”)

Raamatulla päähän ensin omia..

Johtaja osas ”matkalla viivytellessään” herättee kuolleennii (Joh 11:6), mutta työ ette taeja osata, joten ku vielä vedätte sikeitä, niin se vaevastalon vaevanen porukka suurimmaks osaks ehtii kuolla ja ei läheisetkään tässä maailmassa enää tarvihe vieraelemmaan pyrkiä ja toevottavasti toenen mualima ei ou ennee vaevan paekka ja siellä ommaesettii voep aekanaan raahassa käppäellä. Joten olette jo nyt pahasti myöhässä ja näiden ensimmäisten kohdalla , kuten sotaveteraani Tomin leski, aika alkaa umpeutua , sitten on enää heidän osaltaan turha ” loehtia ”, että mikä on kielto ja milloin siitä tulee suositus ja mikä on suosituskiellossa tapauskohtaista ja yksittäistapausta ja milloin yksittäistapauksesta tulee tasa-arvokysymys (ks. aikaisemmat puheenvuorot). Joten nyt liikkeelle juoksujalkaa ja matkaeväitä löytyy esim.; Luuk. 13:32 kettujuttu, Matt. 10:16 kyyhkyset ja käärmeet, 1. Moos 18:32 Abrahamin viimeinen ehdotus.

Lakikirjalla päähän.. opponointikaan ei toimi

Ette opponeeraa, vaikka lain kiertäminen ja rikkominen on tehty niin ovelasti, että sen ketjun päätteeksi voitiin koko” syyllisyystaakka” vierailukiellosta ja sen suosituksesta laittaa ”vaevastalon” johtajalle (ks. pallottelu ed. puheenvuoroni), joka puun ja kuoren välissä valihtoo varmimman vaehtoehon , ettei käy samoin kuin Kiuruvedellä ja tule lähtöpassit. Pittääkö minun tätä teille koko aajan raatalangasta viäntee, että ku valamiuslaki ensin mahollisti meijän kaekkiin rajotukset, nii sitten ku Helsingin herrat mökille halus ja jottei kävis vanahusten kanssa nii nolosti ku nuapurissa, niin vanhukset piti piilottaa kokonaan ja siihen otettiin avuks tartuntatautilain 17§ (sinä luet mutta mahdatko ymmärtää asenteella; etsi itse kohta), ja Sakslin antoi oman ratkaisunsa 18.6, Avi 2.7. (lue, mutta mahdatko ymmärtää jne.) ja sitten viimein tulee hännänhuiput, pikku kunnat liukkaat luikut ( Aaki), ja peränpitäjinä vaevastalon johtajat.

Vaikka asiaa yritetään kaiken väen voimalla piilotella, niin ainakin tällä areenalla minä ja sisko olemme asiasta mekastaneet ja jotkut muuttii, joten kun tiälläe palstalla KD:nä luurootta, niin mitenkä outte onnistunna telomaan (=delete) kaikki em. jutut, kun ette ota keskusteluun mitään osaa ja ette julkisesti niihin apujoukkoehin liittyneet, joten KD:n osalta resetoin kiitoksen ja kysymys kuuluu: Nukutteko oikeasti (b.f.) vai koiran unta (m. f.)? Hyvät unenlahjat on KD:n piirissä ollut vai liekö Kuopion huurut laajemmalle jo levinneet (SS 22.4.20)!

Päivi ja Sari

Päivi ottaa asiaan kantaa (uutiset 28.8.20) , mutta suola puuttuu kokonaan ja juttu käy mauttomaksi, kun puhuu enimmäkseen 2019 skandaalista ”vaevaestalossa”, jota itekkää KD ei ou muistanna sen jäläkeen ja jaahaavat niistä mitotuksista, kun pitäisi tulipaloa olla sammuttamassa. Sari puhuu koronaleikkurista, mutta ei sanallakkaa maenihe, että ovat leikanneet vaevastalon asukkiin vaepoestakkii , jotta suahaan paekattua koronavahinkoja ja viikatemies vuanii leikkurisa kanssa siellä kaeken aekoo käyttäen hyväkseen vähäistä ja väsynyttä, suppusuita ja sosiaalista eutanasiaa. Että heleppo homma sille ja ei siihen tartuntoo tarvii..

Teille alkajaisiksi suora kysymys: Toteutuuko vanhusten ja omaisten oikeuksia rajoittavissa po. pitkäkestoisissa ”karanteeni- ja karanteeninomaisissa” käytännöissä lainalaisuuseriaate (perustuslaki 2§:n3mom.)? Vastaus tämän puheenvuoron kommenttiosioon ja olkoon teidän vastauksenne ”kyllä, kyllä tai ei, ei” (Matt. 5:37).

Kirkon piispat ja papit ovat niin kilttejä, että hakevat itse koivuniemen herransa..

…ja sen kanssa touhutessa jättävät aarteensa (vrt. Laurentius) vartioimatta , uskossa että ”kyllä herra omistaan huolen pitää”, ette edes tarkistaneet minkälainen herra. Pörssihait panos-tuotosajattelun mukaisesti ”aarteitanne” panoksena käsittelee ja tuotos piilotellaan emojen ja tyttärien uumeniin, liitossa ”kunnanisien” säästöohjelmien kanssa, jossa toisen kiristäessä toinen kiristää vielä enemmän. Että mikä on mielestänne funktion malli?

”Sitä kuusta kuuleminen, jonka juurella asunto” ja ihanko vastaan sanomatta se on tehtävä! Bonhofferin virsiä veisatessa (virsi 600), tulee muistaa hänen toimintansa toisen maailman sodan aikaan. Ei kirkon virkailijoita kovin usein ole ”vaevaestalossa” aikaisemminkaan tavattu, minkä joskus ovat jonkun viisun lurraattanna. Hengen nälkä on kutennii Tominnii leskellä kova ja ei liene tässäkään asiassa yksittäistapaus. Ja kun ihmisten kieli ei kaikkia tavoita, niin sitten tulee käyttää ”enkelien kieltä” ihan paikan päällä (eikä etänä), vaikka ei vielä ” asukas” olekaan paikkaa saanut As Oy Tuonen Tuikun rivi- tai kerrostalosta .

Kenttäpappi ja tupatarkastus

Ja kannattaa kenttäpapin kierrellä ikkunoiden takana tillaesuutta ehtimässä jahka voes sissään livahtoo vae viijäänkö vankilaan niinku Bonhoeffer, kun näitä vuokrattuja soluasuntoja ei näytä koskevan huoneenvuokralain mukaiset vuokralaisen oikeudet eikä suoranaisesti kuluttajansuojalaki (sopimukset kolmi- tai nelikantasopimuksia), joten enkelin siivellä meijän lähheisiä hipasis ja siinä sivussa vilkasis, että onko ”pöpöjä” jiänä sängyn alle tae joku jottai vohkina. Sivuraiteille menee jo se, että perustuslakia, asumista ja olemista koskevia lakeja ja termistöä ei voi soveltaa näissä yhteyksissä , niin voisi edes sen kutsumanimen ”asukas” vaihtaa vaikka nimeen ”potikas” tai ”asikas”. Tuntuuhan se aika hassulta, jos taloyhtiön isännöitsijä ilmoittaa, että yhtiömme asukkaille vaihdetaan vaipat klo 18. Tämä ei tietysti ole kenttäpapin asia eikä tärkeysjärjestyksessä ensimmäinen näin suan aekana, ja siihen tarvitaan paljon muitakin asiantunijoita, kun intressiryhmiä on runsaasti. Niin ja raha-asiat myöskin myöhemmin kuten mahdolliset vuokran alennukset ja muut korvaukset.

Hoitajille ruusuja

Olette jaksaneet tässä ”hullunmyllyssä” työtänne tehdä pitäen ”mölyt” mahassanne siitäkin, kun eivät koronalisiä teille maksaneet vaikka kesähelteissä kuonokopan kanssa hikositte ja juoksitte omaisten tarpeita täyttämässä ja videoita virittelemässä ihan loputtomasti.. Kuitennii pittää muistoo, että sen ”kaaneimmankin ruusun alla piilee piikki pistävä”, jota voes käättee savolaiseen malliin viäriä viskaalia vastaan, nii ettei ”hullu huomookkaa ja viisas ei virka mittää”. Hoitajien koulutukselle terveisiä, että takokaa sitä alan lakiviidakkoa oppilaiden päähän, ettei minun kaekkee tarvihe ikkunan takana kaelottoo; pahhoo jäläkee tulj viime mualiman suassa ku kaekki pit suusa supussa joko uskalluksen tai tiijon puutteesta tai tahallisesti.

Paistaako aurinko risukasaan…

Se nähdään seuraavissa vaaleissa. Muille puolueille ”harhaanjohtaminen mainonnassa” sallittakoon ”vakiinnuttamisen” (so. pitkäaikainen käyttö) nojalla mutta KD:lle se kyllä vaatii rekisteröinnin (so. vahva suoja esim. tavaramerkki).

PS Kaksi viikkoa neuvoteltuaan tarjosivat sovintoehdotuksena tunnin viikkopalaveria sotaveteraani Tomin lesken kanssa, johon, että ei ou niin pitkee asijoo ja unohtuu se mihin jäätiin, ku tuas viikon piästä tavataan. Ku kakssii viikkoo on sängyn pohjalla iliman rupattelukaveria ja oman murteen antamaa virikettä ja jossa lähes ainut fyysinen tarttumapinta on patja (vrt. sensorinen deprivaatio Donald Hebb 1951) niin kyllä itse kukin alkaa henkiystävää enemmän kuin normaalisti konsultoida , suati 94-vuotias koronasuassa aevovamman suanut ,joka vielä reilu kolme viikkoa sitten huumorilla pisti omia juttujaan ja rollaattorilla ajelj. Ei ne hoitajat voi omaisten osuutta paikata eikä se niiden tehtävä olekaan , joten tunnistaako geriatrit sen sosiaalisen deprivaation (sanakirja.org deprivation) oireyhtymän, jossa ihminen n. kahdessa vuodessa kuluu loppuun(M.O.T.).

Viite: katso myös siskon sivut : suoraa puhetta Tarja Pitkänen ja jos tähän sanoisin satakuntalaisen suoralla tyylillä niin se olis, että hävetkää asianosaiset, kun vanhaa ihmistä noin kiusaatte, ei mitään kunnioitusta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu