Kun ”kasvoton valta” maalittaa – hiljaisen viikon kavallusorganisaatiot

Virkavallan ja median siipien suojaan..

Kansalaispaneeli sananvapaudesta sai OECD:ltä ja ministeriöiltä tehtäväkseen puntaroida toimia, joita Suomessa tulisi ottaa käyttöön julkisuudessa työnsä puolesta olevien henkilöiden suojelemiseksi vihapuheelta ja vapaan mielipiteenilmaisun turvaamisesta. Lisätään resursseja ja tiettyjä valtaoikeuksia muun muassa poliisille, tuomioistuimille ja medialle. Tämä madaltaisi esimerkiksi poliisilla kynnystä tutkinnan aloittamiselle. Rangaistusprosessit nopeutuisivat, kun epäilyjä lähdetään tutkimaan aikaisessa vaiheessa ja medialle suunnatut resurssit auttaisivat ongelman nostamista julkiseen keskusteluun.”

Eihän me mitään olla tehty…

Mikä on tiettyä vakaumusta tai mielipidettä edustavan kansalaisen tai ryhmän oikeusturva silloin, kun media maalittaa, nolaa ja häpäisee ja julkinen sektori käyttää valtaansa (ks. mm. blogini 3.11.20 ”Putoaako päitä sittenkin” ja  8.10.20 Kokoomuksen suuri saalis”)! Usein media tekee mustamaalaamisen niin hienovaraisesti, että rikoslain ”kunnianloukkauspykälä” ei toteudu. Juuri niin hienovaraisesti kuin koulukiusaamisessakin tehdään pieniä ilmeitä, käännetään katsetta, isketään kaverille silmää, puhutaan päälle, ei huomioida kommenttia jne. lukemattomilla tavoilla. Alla esimerkkejä.

Juudaan suu…. oletko itse perehtynyt…

”Luultavasti ei mitään” (otsikoi Katariina Talvela Iltalehdestä haastattelunsa 29.3.21, jossa haastateltava on ilmaissut ns. valtavirrasta poikkeavan näkemyksen; haastattelijan kommentit kursivoidulla tekstillä, joista olen lihavoinut toimittajan räikeimmät vihjailut haastateltavan nolaamiseksi)

Kirjoitat Facebook-seinälläsi Astra Zenecan koronarokotteen syöpäriskistä. Mihin perustat tietosi–Tiedot perustuvat olemassa oleviin julkaistuihin tieteellisiin kirjoituksiin. Oletko itse kuinka paljon perehtynyt koronarokotteiden tutkimuksiin?–Olen tuota kirjoittaessani perehtynyt niihin.  Pekka Timonen on toiminut lääkärinä oman Linkedin-profiilinsa mukaan kahdeksan vuotta. Hän kertoo toimineensa ”pari vuotta” geeniterapiatutkimusryhmässä. Lasten geenihoitoa koskeva kommenttisi koskee tutkimusta, joka toteutettiin yli 20 vuotta sitten. Eikö tämä ole hieman vanha tutkimus?– Se on siinä vain historiaa. Se on vain kuvattu esimerkkinä, miten on kuviteltu tietävän. Sen jälkeen mitä tuon esille, koiratutkimukset, ne eivät ole 20 vuotta vanhoja.

ja viekas kieli… etkö luota…!

Näissä koiratutkimuksissa toivottiinkin siirrettävän geenin ilmentyvän pitkäaikaisesti, toisin kuin koronarokotteissa. Miten kommentoit tähän?– Tämä on juuri se asia, jota haluan tuoda esille. Nyt ollaan oltu ajatuksessa, että näin ei tapahdu viruskuljettimilla jota nykyisin käytetään. Juuri sanoin, että tätä ei tapahdu koronarokotteissa? -(Hiljaisuus). Joo, mutta puhutaan samasta asiasta. Mitä se proteiini tekee pitkäaikaisesti, luultavasti ei mitään, mutta kuka pystyy sanomaan varmuudella. Se on eri asia, mihin minun huolenaiheeni liittyy. Etkö luota siihen, että rokotteiden tutkimisestaja niiden turvallisuudesta tutkimusta tekevät tahot olisivat nostaneet tämän esille, jos syöpäriski olisi oikea ongelma?–En ole siitä ollenkaan varma.

Toimittajalla sokerina pohjalla…
….on ehdolla kunnallisvaaleissa perussuomalaisten listoilla.

kieltämiset Pietarin….en tunne sitä miestä..

Esim. Tuomas Malinen on myös joutunut ryöpytykseen johtuen valtavirrasta poikkeavista näkemyksestään. Haastattelussa hän kertoi, että yliopisto kolme kertaa kielsi ”en tunne sitä miestä”. Laajemmalti Tuomas Malisen näkemykset on kevyesti ohitettu julistaen hänet ”tohtori tuhoksi”, mutta kyllähän sen huomaa, että maskeilla kasvottomuuttaan peittäneiltä puuttuu asialliset argumentit vastata Tuomas Maliselle.

julma päätös Kaifaankin…varoitukseksi kansalle

Esim. Merike Sirelpuun kohtelu ja kuvan julkistamien viranomaisten taholta häpäisi yksityisen kansalaisen ja aiheutti hänen yritykselleen ja toimeentulolleen vahinkoa. Samoin hänen perheelleen aiheutui henkistä kärsimystä, kun perheenjäsenten oli myös koettava tämä julma tapa toimia. Voi olla Meriken oikeusturva yksityisenä henkilönä pitkissä puissa, kun vastassa on ”kasvoton valta”.

Pilatuksen pelkomieli…et ole keisarin ystävä

”Ei edusta Mehiläisen näkemystä” (liittyy em. Iltalehden artikkeliin 29.3.21)
”Selvitämme asiaa sisäisesti ja teemme tarvittaessa toimenpiteitä” Lahdensuo sanoo, että Mehiläisessä ollaan vahvasti sitoutuneita koronapandemian torjuntaan tähtääviin kansallisiin toimenpiteisiin. Yhdistettynä hygieniaohjeiden noudattamiseen, odotamme koronarokotusten tuovan merkittävän avun pandemian torjunnassa. Kannustamme kaikkia rokottautumaan sen mukaisesti, miten rokotteita tarjotaan eri väestöryhmille. Koronarokottamisen osalta toimimme hyvässä yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa kansallisen rokotestrategian mukaisesti.

Herodeksen kopeus… pilkka paikkaa argumentit

Esim. Jussi Sane (THL, WHO) toi esille mielipiteensä maskien käytöstä (puuttuen varsinkin lasten maskien käyttöön) . Jussi Sane tuli ”tylytetyksi” ja julkinen taho ei kommentoinut, vaikka itse oli sekoillut ja sekoilee maskien kanssa pääministerinkin nimittäessä niitä kosmeettisiksi signaaleiksi”. Maskit toimivat signaaleina kuten variksenpelättimet mansikkapellolla lintujen tottuessa ja pitäessä niitä erinomaisina levähdyspaikkoina.

Kopeaa oli myös Jussi Sippolalta (HS) siteerata ja tulkita Aftonbladetia luomalla häpeän leimaa Ruotsin ”Vapauden puolesta” mielenosoittajiin yhdistämällä heidät pilkattuun ja pilkkanimeä kantavaan ”anaalitohtoriin” sekä samalla leimaamalla koko vaihtoehtoisen lääketieteen, kun kaivattua ja suoraa johtolankaa oikeistopopulismiin ei löytynyt, (tästä enemmän edellisessä blogissani).

maailman on kuvaus…

Kaikissa näissä tapauksissa mollaaja ja häpäisijä on ”kasvoton valta” ,jota media sensaatiohakuisena seurailee, mikäli ihmiset joko yksin tai yhdessä poikkeavat yleisesti ”hyväksytystä” linjasta ja tuovat sen vielä julki. Hyväksyttävänä motiivina mustamaalaamiselleen kasvoton valta näkee ”suojeluagendansa”.

Kansalaispaneeli korostaa julkisen sektorin työntekijöiden suojelemista vihapuheelta ja maalittamiselta, mutta mikä on yksilön tai yksilöiden oikeusasema ja –turva jouduttuaan mielipiteidensä tai vakaumustensa vuoksi asetetuksi häpeäpaaluun.  Kasvottoman vallan ydin ja maailman kuvaus näkyy sadusta ” Keisarin uudet vaatteet”, jossa vain pieni lapsi näki kaiken hännystelyn ja tekopyhyyden läpi.

Muistakaa desinfioida kätenne…

Kannattaa lukea tuo satu uudestaan samoin kuin pääsiäisen ihmeeksi kääntynyt vallan ja lainopettajien konsensuksen masinoima kavallus- ja ilmianto-organisaatio, josta vieläkin silmätikkuna toimii Juudas ”kassa an kavallukset”– teemalla ja Pilatus käsihygieniallaan muun jengin jäädessä kasvottomaksi.

Ja muistetaan olla positiivisia – jalostukaamme pois vihaisuudesta

”Mieliala voi vaikuttaa myös koronarokotteen tehoon – positiivisuus voi vahvistaa immuniteettia” otsikoi Yle uutiset 27.3.21. Jaksetaan olla positiivisia eristyksissä ja karanteeneissa, työttömänä ja yksinäisenä ”eikä rumaa sanaa sanota niin kuin se on” (Simo Salminen). Vaikkakaan vallitsevan  terveysmonopolismin mukaan positiivisuus ja muut luonnolliset ”buusterit” ei immuniteettia kohentane niin positiivisuus toiminee vain rokotusten ja lääkkeiden suhteen; kaikki muu menee plasebon piikkiin. Jos rokotus ei tehoa, niin et ollut positiivinen.

+3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu