Kuulooko apujoukot

Tiällä Kuopion muakunnassa käävään kovvoo paekallista sottoo semmosia vihollisia ku koronalesia vastaan. On aeka kumma sota, kun ei taho erottoo vihollista omista joukoista. 5-vuotta talavi- ja jatkosovassa palavelleen Tomin 94-vuotiaan lesken ovat vanginneet jo sovan alussa puolj vuotta sitten tuonne paekallisseen vaevaestalloon suojeluskunnan toemesta. Ei ou suana männä kahtomaan, kun tuo vihollinen on niin pienj, että tarttuu eritoten ommaesen takkiin. Mutta liekö sovan johtajilta männä veljessota ja talavisota sekasin, kun kuuluuvat rajallakkii toemivan viäriin paperiin perusteella; tulj tänä uamuna siitäi teto. Varmaan Tomi, sotaveteraan, kiäntyy haavassaan monta kertoo, kun näättää, että sovanjohto tekköö kaeken viärinpäen. Rintamalinjakii männöö siellä vaevaestalon liepeillä ja on leski suana paljon osumia (aenai 15) yhteisellä vaevaestalon tantereella, lie siellä ollu yksin, kun kukkaan ei oo ies nahnä.

Sotaoekeoteen on valitettu, mutta oekeos tottee kaatta linjan, että niin ne vaevaestalossakkii pyllähtää. Parj viikkoo sitten tulj niin kova osuma ,ettei ihän lopullinen kuatuminen vieläkää, mutta sotavammat olj kaaheet. Leskelle tulj aevoverenvuoto, aiveotärrääs ja piäkii ommeltiin ja lisäks tais katkeilla luita, mutta eihän ne niitä tiällä sota-aekana kuvvoo ja lisäks mänj jalat alta eikä ennee pieksä suuta. Liäkärj kuitennii tek piätöksen viikon perästä, että ei oo riittinen ennee ja eikä ommaeset piäse sisälle. Ikkunasta vuon suap kahtoo jollei leskipolosta ulos tuuva kaekkine vaevoenee, ku ei ennee puhheestakkaa suo selevee niin panisivat lasjkuappiin ”näätille”.

Sota on paekallinen tartuntataatlaen 17§:n mukkaan, ku ei ennee oo voemassa se valamiuslaki. Eilennii sanovat paekalliset viranommaeset, että tällä seuvulla ei oo yhtään positiivista, mutta yhtä jälittäävät, ei kyllä selevinnä kettee ne jälittää, mutta aena kai sitä jottain suap jälittöö. että semmosta sottoo tiällä. Lie kuitennii ommaesten paremp pysytellä ulukopuolella turvassa ja olla mahollisimman nekatiivinen.

Tullookoon niitä apujoukkoja muista muakunnista!

Ja meillä Savossa se on nii, että vastuu on kuulijalla!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu