Pakolaiset, uudet huutolaiset

Tänään sisäministeri Petteri Orpo piti tiedotustilaisuuden. Tuossa tilaisuudessa esitettiin, että Suomi lisää pakolaisten vastaanottoa 10000 paikalla ja että asianmukaisista tiloista on puutetta.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015082020208418_uu.shtml

Hallitus on ilmoittanut leikkaavansa kansalaisten palveluja niiden kustannuksiin vedoten. Siksi olisikin erityisen tärkeää tässä vaiheessa kertoa kustannukset mahdollisimman läpinäkyvällä tavalla. Mielestäni SPR ei ole ainoa mahdollinen palveluiden toteuttajataho ja SPR:n vastaanottokeskuksien hinnat tulisi olla julkista tietoa. Siis mitä majoittaminen esimerkiksi Mäntän vastaanottokeskuksessa maksaa per henkilö per vuorokausi.

Maahanmuuttoviraston tulisi määrittää vastaanottotoiminnan palvelusitoumuksen sisältö. Siis mitä palveluja tänne sijoitettaville tulee tarjota. Esim. vuode, oma lukittava säilytystila, sen minimikoko sekä wc ja peseytymistilat käytävällä/huoneessa.

Tämän jälkeen halukkaat voivat tarjota tilojaan sekä organisaatiotaan valtiolle. Lisäksi pitäisi selvittää onko lastensuojelun tapainen sijoitusvastaanotto mahdollinen toimintamuoto. Tässä päästäisiin kotoutumaan mikäli perheen tyhjäksi jääneeseen tilaan voitaisiin ottaa yksinäinen turvapaikanhakija. Sellaista voitaisiin tarjota vaihtoehtona ja sitä voitaisiin käyttää sivuelinkeinona esim. maatiloilla, joissa on mahdollisesti tyhjäksi jääneitä hyväkuntoisia tuotantorakennuksia, jotka voitaisiin muuttaa ihmisasunnoiksi pienellä remontilla.

Olisi siis reilua, että eräiden julkisrahoitteisen liiketoiminnan tukemisen sijaan valtio tarjoaisi vastaaonotettavia läpinäkyvän hinnaston perusteella. Se saattaisi olla myös kustannustehokas tapa. Näin ainakin väitetään lastensuojelun perhesijoitusten osalta tapahtuvan.

helihamalainen
Sitoutumaton Helsinki

Elävä koira on parempi kuin kuollut leijona (Saarnaaja 9:4)

En ole ehdolla yhtään mihinkään. Yritän hoitaa lähinnä vain omat asiani.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu