Kotihoidon tuki, hallitusohjelma ja translaki
Kotihoidon tuki, hallitusohjelma ja translaki. Näiden yhteinen nimittäjä on hallitusohjelma. Tätä hallituksen hallitusohjelmaa tulee lukea kuin poliittista sopimusta keskenään epäluuloisten kumppanien välillä.
Helsingin Sanomien lähteen mukaan Työ- ja elinkeinoministeriön asettama riippumaton tutkijaryhmä on esittämässä kotihoidon tuen poistamista keskeisenä keinona kohentaa työllisyyttä. HS:n mukaan tutkijat katsovat, että kotihoidon tuen poistaminen voisi tuoda pitkällä aikavälillä noin 10 000 työllistä lisää.
Tämä on etenkin Keskustalle hyvin ongelmallinen ja siksi puheenjohtaja Annika Saarikko tyrmäsikin ajatuksen Suomenmaa-lehdessä. Perusteena on hallitusohjelmakirjaus, ettei hallitus muuta kotihoidontukea tällä hallituskaudella. Saarikko muistutti myös Facebook sosiaalisen median palvelussa julkaisemassaan viestissä Suomen tarvitsevan vauvoja ja että kotihoidontuki on arvovalinta.
Translain uudistaminen on myös kirjattu hallitusohjelmaan. Siinä on kysymys ihmisoikeuksia loukkaavien vaatimusten, kuten lisääntymiskyvyttömyyden vaatimisen poistaminen. Lisääntymiskyvyttömyysvaatimus on nykyisessä translaissa edellytys sukupuolen vahvistamiseksi muuhun kuin syntymässä saatuun. Tätä säädöstä on ylitulkittu ja estetty ihmisiä käyttämästä omia pakastettuja sukusolujaan jälkeläisten tekoon. Muiden ihmisten luovuttamia sukusoluja tämä ei ole kuitenkaan koskenut. Järjestely on siten rotuhygieninen ja suoraan 1930 -luvulta.
Veronika Honkasalo (vas.) on tehnyt asiassa kirjallisen kysymyksen 5.6.2020.
”Sosiaali- ja terveysministeriön asettama työryhmä julkaisi helmikuussa 2020 raportin, joka sisältää vaihtoehtoisia malleja translain kokonaisuudistukseen. Muutosehdotukset perustuvat Euroopan neuvoston ihmisoikeusvaltuutetun Suomelle antamaan suositukseen. Raportin mukaan voimassa oleva translainsäädäntö on vanhentunut eikä se kaikilta osin täytä nykyisiä perus- ja ihmisoikeusvelvoitteiden asettamia vaatimuksia.”
”Raportin valmistumisen jälkeen on ollut tarkoitus nimittää uusi työryhmä valmistelemaan pykälätason lakimuutokset. Tätä translain valmistelusta vastaavaa työryhmää ei ole kuitenkaan vielä asetettu.
Translain uudistus vaikuttaa olevan jäämässä muiden ajankohtaisten asioiden, kuten koronapandemian hillitsemisen ja sosiaaliturvauudistuksen, jalkoihin. Kyse on kuitenkin verrattain suppeasta uudistushankkeesta, jolla voitaisiin vähentää terveydenhuoltojärjestelmän kuormitusta. Translain uudistamisen lykkääntymisellä sen sijaan olisi erittäin haitallinen vaikutus transihmisten oikeuksien toteutumiseen.
Transihmisten ihmisoikeuksien turvaamisen kannalta on äärimmäisen tärkeää, että lakia valmisteleva työryhmä nimetään pikimmiten. Lisäksi on tärkeää ohjeistaa työryhmää huomioimaan edeltävän työryhmän valmistelemat suositukset liittyen esimerkiksi oikeudellisen sukupuolen vahvistamiseen ilmoitusmenettelyllä sekä alaikäisten osalta. ”
Tämäkin on hallituksen arvovalinta. Koko hallitusohjelma on täynnä arvovalintoja, mutta osa arvovalinnoista on kauppatavaraa ja tarkoitettu kuusenkoristeiksi, joita voidaan vaihdella ja osa on hallituksen kaatavia kirjauksia. Keskustalle kotihoidon tuki lienee hyvin tärkeä, mutta sitäkin tärkeämpi lienee maakuntamallin toteuttaminen.
Samalla tavalla kuin Sosialidemokraatit ja Vasemmistoliitto, kuten myös Vihreät ovat myöntyneet antamaan periksi Keskustalle translain uudistuksen vesittämisessä, pitänee todeta asian vuodettua arvovaltaisen Helsingin Sanomien kautta ja Anneli Saarikon sanoin koskien eläkeputken poistoa, ”On reilua sanoa, että eläkeputki poistuu”, että poistuu myös kotihoidon tuki. Tätä eläkeputken poistoa hän perusteli hallituksen 55-vuotiaiden työllistämiseen kohdistuvilla suurilla paineilla. Sama luku 10000 uutta työllistettyä on myös nyt esillä. Paineet saada pienten lasten äidit töihin on kova. On siis reilua sanoa, että kotihoidon tuki poistuu. Tämäkin arvovalinta syödään mieluusti odotellessa hallituskauden ruokapöydän kuningasta, maakuntamallia.
Heli. Kotihoidon tukea eivät muut hallituspuolueet kannata vaan vastustavat. Voit siis olla varma, ettei se etene hallituksessa vielä pitkään aikaan – toisin kuin translaki ja muut punavihreille tärkeät hankkeet. Kepua kusetetaan taas – mutta Saarikko vain hymyilee.
Ilmoita asiaton viesti
Näinpä. Ja koska se on vain Keskustalle tärkeä, se poistuu. Tuskin Keskusta haluaa kaataa hallitusta tähän. Sehän tarkoittaisi maakuntamallin kaatumista.
Ilmoita asiaton viesti
Valtioneuvoston säädösvalmistelussa näyttää olevan 1452 käynnissä olevaa hanketta, joista useita satoja on aloitettu kesän jälkeen. ,
Ilmoita asiaton viesti
Toivotaan, että translain uudistaminen olisi näiden hankkeiden joukossa!
Ilmoita asiaton viesti
Valitettavasti ei ole,
Ilmoita asiaton viesti
Translain lisääntymiskyvyttömyysvaatimuksen poisto ei tee transsukupuolisia lisääntymiskykyisiksi, koska he käyttävät hormoneja.
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/anterosmki/272191-suomessa-ei-ole-steriloitu-ketaan-transsukupuolisuuden-perusteella/
Ilmoita asiaton viesti
Sukusolujen varastointi on nykyään mahdollista hormonipolilla.
”Hoitojen aloittaminen … hedelmällisyyden säilyttäminen (siittiöiden tai munasolujen pakastaminen)”
https://www.tays.fi/fi-FI/Toimipaikat/Tays_Keskussairaala/Hoitoyksikot/Yleissairaalapsykiatrian_poliklinikka/Transpoliklinikka/Transpotilaan_hoitopolku(93688)
Tosin, mitä säilötyillä munasoluilla tehdään, koska hedelmöityshoitojen antaminen sijaissynnyttämiseen on kielletty.
Kun transsukupuolinen aloittaa hormonihoidot, hän aloittaa vapaaehtoisesti pitkäaikaisen ehkäisyn aiheuttavan hoidon.
Jos haluaa lapsia, voi lopettaa hormonien käytön ja kokeilla palautuuko hedelmällisyys, jos ole poistattanut lisääntymiselimiä.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, hoitojen tuloksena on hedelmättömyys. Jotkut ottavat sen kevyesti ja toiset raskaasti. Aika usea transnainen elää cisnaisen kanssa ja näin he voisivat saada transnaisen sukusoluilla aikaan raskauden cisnaisen kohdussa. Hedelmättömyysvaatimus kuitenkin estää tämän, koska Suomessa hedelmättömyysklinikat ovat vedonneet tähän säännökseen. Se on ylitulkinta ja syrjintää, koska pariskunta voi hankkia yhdessä lapsen vaikka anonyymin tanskalaisen siittiöidenluovuttajan sukusoluilla. Mutta ei siis omillaan. Hedelmöitysklinikat ovat lisäksi laajentaneet tulkintaansa koskemaan transnaisia, jotka ovat säilyttäneet miehen henkilötunnuksen eivätkä siten ole translain piirissä eikä heillä ole transsukupuolisuusmerkintää väestörekisterissä väestörekisterilain 2 luvun 13 §:n 1 momentin 15 kohdan mukaan. https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2009/20090661#L2P13
Näin ollen heidän kohtelunsa on suoraan syrjintää heidän sukupuolensa perusteella ja se rikkoo tasa-arvolakia. On huomattavaa, ettei perustuslakivaliokunta käsitellyt aikanaan translakia vaikka siinä on perusoikeuksia rajoittavia säännöksiä. On myös erikoista, mikäli ICD -tautiluokituksessa lääketieteen väliintuloa edellyttävä tila johtaisi hoitojen myötä perusoikeuksien menetykseen. Aikaisemmin oli avioliitto esteenä, mutta se poistui tasa-arvoisen avioliiton myötä. Silloin lisäksi puolison perhe-elämän suojaan puututtiin vaatimalla avioliiton muuntamista rekisteröidyksi parisuhteeksi.
Itse en ole hetua vaihtanut naisen hetuun ja tuskin vaihdankaan koskaan.
Ilmoita asiaton viesti
Toivottavasti luit blogini. Siinä on kerrottu, kuinka hedelmättömyys seuraa ihan itse halutusta hormonihoidosta.
Ja hormonihoidon voi lopettaa ilman rangaistusta.
Transnainen voi lopettaa hormonit ja yrittää itse siittää lapsensa.
Nykyään tulkinta sukusolujen säilömisestä on muuttunut.
Meteli pakkosteriloinneista on perusteetonta ja valheellista.
Avioliitto ei estänyt sukupuolen vahvistamista, vaan aviopuolison kielteinen kanta esti. Jos aviopuoliso hyväksyi sukupuolen vahvistamisen, avioliitto kirjattiin rekisteröidyksi parisuhteeksi tai päinvastoin.
Eli aviopuoliso oli kieltäjä.
Ilmoita asiaton viesti
Kannatan lisääntymiskyvyttömyysvaatimuksen poistamista translaista.
Vastustan valehtelemista pakkosteriloinneista.
Ilmoita asiaton viesti
Haluat nyt ehdoin tahdoin sekoittaa kaksi käsitettä. Toinen on hoidoista seuraava hedelmättömyys ja toinen taas pakotettu juridinen hedelmättömyys. Edellinen on lääketieteellinen asia ja seuraus hoidoista, jälkimmäinen taas sairaiden mulkkujen keksimä agilityrata hoitoprosessissa oleville lääketieteen tunteman tilan potilaille. Juridinen hedelmättömyys on aivan tarpeetonta. Eikö voida lähteä ihan samasta lähtökohdasta jokaisen ihmisen kanssa? Siis siitä että hankkiiko ihminen lapsia joko luonnonmenetelmällä tai edistyneen lääketieteen temppujen avulla kuten muutkin temppuja tarvitsevat?
Mitä tuohon puolison suostumukseen tulee, se on kuin Stalinin tapa syöttää sinappia kissalle. Vapaaehtoinen pakko. Kun kissan pyllysilmää polttaa sinappi, jonka Stalin on laittanut sinne, kissa nuolee sen pois. Näin voidaan todeta kissan nuolleen sen vapaaehtoisesti pois.
Puolisoni katsoi, että järjestely ei turvaa hänen uskonnollista avioliittoaan ja siten sukupuolta ei voitu vahvistaa. Nyt elämässäni se voisi olla mahdollista, mutta olen elänyt jo kohta 20 vuotta naisena miehen hetulla. Ehkä minulla on saman verran edessä.
Ilmoita asiaton viesti