Nyt se on todistettu

NYT SE ON TODISTETTU

Saksalaisen Georg Eckert Institute for International Textbook Research -instituutin kirjoittama raportti vahvistaa Impact.se v. 2018 ja v. 2021 julkaiseman raportin palestiinalaishallinnon oppikirjoissa esiintyvästä systemaattisesta ja tarkoituksellisesta antisemitismistä sekä vihaan ja väkivaltaan kiihotuksesta.

Toukokuussa 2021 päivitetty Impact.se tutkimus analysoi 2020-2021 palestiinalaishallinnon alueilla Juudeassa ja Samariassa, Itä-Jerusalemissa, Gazassa ja ylipäätään UNRWAn kouluissa käytetyn opetussuunnitelman mukaisia oppikirjoja. Tutkimus käsitti 222 oppikirjaa, joista 105 oppikirjaa olivat aivan samoja kuin v. 2018-19 tutkimuksessa eikä mitään muutosta ollut tapahtunut.
Oppikirjat ovat raportin mukaan edelleen avoimesti antisemitistisiä ja kannustavat edelleen väkivaltaan, jihadiin ja marttyyrikuolemaan, eikä rauhaa ja suvaitsevaisuutta vieläkään opeteta eikä sitä edes pidetä mahdollisuutena.

Koska Suomi on ollut vahvasti mukana palestiinalaishallinnon alaisten koulujen opetussuunnitelmatyössä ja tukenut sitä myös taloudellisesti Impact.se raportin tekijät kävivät Suomenkin eduskunnassa jo kevättalvella 2018 kertomassa palestiinalaishallinnon opetussuunnitelmasta ja näyttämässä esimerkkejä sen mukaisista oppikirjoista.

Impact.se:tä pidettiin tuolloin Suomen ulkoministeriössä puolueellisena toimijana huolimatta siitä, että oppikirjat esimerkkeineen olivat nenän edessä, ja peräänkuulutettiin EU:n “puolueetonta” virallista selvitystä asiaan. No, nyt virallinen “puolueeton” selvitys on tehty ja palestiinalaisarabien oppikirjoja koskeva virallinen Euroopan unionin tutkimus ja saksalaisen Georg Eckert Institute for International Textbook Research -instituutin kirjoittama tutkimusraportti on jaettu tietyille mediaryhmille, mutta sitä ei ole vieläkään julkaistu. Raportissa kritisoidaan palestiinalaisten opetussuunnitelmaa siitä, että se on antisemitistinen, se kiihottaa väkivaltaan erityisesti siviilejä vastaan ja se kehottaa jihadiin ja Israelin olemassaolo-oikeuden kieltämiseen.

Saksalainen sanomalehti BILD julkaisi 8. kesäkuuta yksioikeudella artikkelin, jossa ihmeteltiin, miksi EU ei ole vieläkään julkaissut raporttia. Toimittaja Björn Stritzel kysyy, miksi raportti, josta selviää, että palestiinalaislapsille opetetaan luokassa antisemitististä propagandaa ja heitä kiihotetaan väkivaltaan, on edelleen “salainen”. Toimittaja myös totesi, että EU rahoittaa kyseistä opetusta.

Aiemmin tänä keväänä Euroopan parlamentti hyväksyi päätöslauselman, jossa tuomittiin UNRWA:n koulujen harjoittama vihaopetus ja väkivaltaan kiihotus. Päätöslauselmassa vaaditaan, että kaikki sellainen vihamielinen materiaali pitää ”poistaa välittömästi” ja korostetaan, että EU:n rahoituksen ”ehtona täytyy olla” ainoastaan sellainen opetusmateriaali, joka edistää vain rauhaa ja suvaitsevaisuutta.

Alla olevasta linkistä pääsee lukemaan Impact.se:n toukokuussa 2021 julkaisemaa päivitettyä 103 sivuista raporttia oppikirja-esimerkkeineen, joista yksi esimerkki on naisterroristi Dalal al-Mughrabin ylistäminen sankariksi. Vuoden 1978 terroristihyökkäyksessä useat Fatahin terroristit mukaan lukien Dala al Mughrabi kaapasivat bussin Israelin rannikkotiellä ja tappoivat 38 siviiliä, joista 13 lasta, ja haavoittivat yli 70 ihmistä. Palestiinalaishallinnon oppikirjassa sanotaan hänestä:
“Hänen taistelunsa kuvaa haastetta ja sankaruutta, mikä tekee muistosta kuolemattoman sydämessämme ja mielessämme.” Viidennen luokan lapsia kutsutaan seuraamaan hänen jalanjälkeään ja pitämään häntä roolimallina.
Hebronissa sijaitsevan koulun arabian kielen opettaja postasi jopa nettiin koronansulkujen aikana etäoppitunnin, jossa ylistetään tätä naisterroristia.

Suurta ihmetystä herättää se, että vaikka nämä tosiasiat ovat jo vuositolkulla olleet kaikkien tiedossa, esim. Suomen käytännöissä ei ole tapahtunut odotettua muutosta. EU maiden – myös Suomen – palestiinalaishallinnolle antamalle miljoonien eurojen avustukselle pitää asettaa tiukat ehdot. Suomen veronmaksajien rahoja ei saa käyttää lietsomaan ja ylläpitämään ongelmaa vaan olemaan osana ratkaisua.

Samoin jos ja kun Suomessa tapahtuvissa pro palestiinalaisten mielenilmauksissa ja poliisien reagointitavassa pro Israel mielenilmauksiin – kuten keväällä nähtiin – sekä median uutisoinnissa asetutaan tällaisten terrorismia ja Israelin valtion tuhoa tavoittelevien puolelle ennemmin kuin demokraattisen Israelin puolelle, se on tuomittavaa ja se on antisemitismiä. On myös vaarallista sokeutta vähätellä opetuksen merkitystä ja vähätellä Hamasin tositarkoitusta tappaa juutalaisia, kuten YLE.n toimittaja Antti Kuronen vähätteli puhuessaan Hamasin ”rakettikampanjasta”. Erityisesti juurikin valtamedialla on suuri vastuu harjoittamastaan yleisen mielipiteen muokkauksesta, mikä 1930-luvulla johti tuhoisiin seuraamuksiin. Martin Luther King on sanonut: ”Kun ihmiset sanovat vihaavansa Israelin valtiota, he tarkoittavat juutalaisia.” Tämä näkyi jälleen selvästi esim. Britanniassa, jossa antisemitistinen väkivalta lisääntyi tämän vuoden toukokuussa 80 prosentilla.

https://www.impact-se.org/wp-content/uploads/PA-Reports_-Updated-Selected-Examples_May-2021.pdf

https://m.bild.de/politik/ausland/politik-ausland/eu-bericht-palaestinensische-schulbuecher-hetzen-kinder-auf-76662574,view=amp.bildMobile.html

https://www.timesofisrael.com/palestinian-teacher-posts-lesson-hailing-terrorist-in-1978-attack-that-killed-38/

+13

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu