Kokoomuslaisen rivijäsenen ajatuksia Porin puoluekokouksen alla

Kun Kokoomuksen jäsenmaksulasku vuoden vaihteessa tuli, kävin itseni kanssa  jaakobinpainia. Maksanko vai enkö maksa viidenkympin jäsenmaksua? Käyttäisinkö rahan paremmin viemällä perheeni pizzalle? Kympin pizzaan ei voi pettyä kun tietää mitä odottaa ja nälkäkin lähtee. Kokoomusjäsenyydestä en ole kokenut saavani viime vuosina oikein mitään vastinetta.

Kolme tuttuani ilmoitti eronneensa puolueesta samoihin aikoihin. Minä päädyin taas kerran maksamaan laskun. Syynä oli lähestyvä Porin puoluekokous ja vahva toive siitä, että puolueen puheenjohtaja saisi itselleen haastajan.

Maaliskuussa alkoi olla selvää, että näin ei tule täsäkään puoluekokouksessa käymään. Haastajia ei tullut. Istuva pj. oli ilmaisut halunsa jatkaa kuntavaalien yli ja luovuttaa sen jälkeen puheenjohtajuuden seuraajalle. Seuraajan nimikin taisi olla kaikkien tiedossa vaikkei sitä ääneen sanottu. Ärsytti. Missä pohjoiskorealaisessa näennäisdemokratiassa me kokoomuslaiset edelleen elämme? Mihin tarvitsemme jäseniä ja järjestöorganisaatiota jos istuva puheenjohtaja valitsee meillä itse oman seuraajansa tilataksin takapenkiltä? Toisen kautta, Kokoomus todennäköisesti häviää näillä kannatusluvuilla kuntavaalit joten ompa sitten vapaaehtoinen syntipukki jo tiedossa.

Kuulun Kokoomuksen oikeaan laittaan. Meidän äänemme ei ole päässyt puolueessani kuuluviin enää pitkään aikaan. Meidän avauksemme otetaan ilomielin vastaan puoluejohdossa. Ne pureskellaan, paloitellaan ja vesitetään. Meidän ajamamme kokoomuslaiset arvot sivuutetaan yhä uudelleen sen pelossa, että äänestäjät hylkäävät tai vastapuoli suuttuu. Kataisen aikana puolueessa oli hyvä keskittyä keskidesiilin kohderyhmään. Enää se ei toimi kun perussuomalaiset menivät ohi jo oikealta ja vasemmalta. Maailma ja Suomen poliittinen kenttä polarisoituvat.

Osallistun Porin puoluekokoukseen. Minun ääneni menee tälläkin kertaa Elina Lepomäelle. Minusta hän on puolueemme aatteellinen toivo ja mahdollisuus. Muilta ehdokkailta en ole juuri nähnyt viime uosina uusia avauksia, en edes puheenjohtajalta.

Toivon, että kokouksessa paikalla olevat ja äänestävät puolueeni jäsenet tiedostavat oleellisen. Ei ole tärkeää onko puolueemme liberaali vai konservatiivi; keskellä, oikealla tai jossain siinä välissä. Paljon tärkeämpää on, että kaikkien jäsentemme ja äänestäjiemme ääni pääsee kuuluviin. Meidän politiikassamme, avauksissa ja varsinkin toteutuksissa pitäisi olla tilaa sekä keskivaiheen että oikean laidan ideologialle.  Muuten olemme jo hävinneet pelin Perussuomalaisille. He ajavat vähintään kaksilla rattailla, miksemme mekin voisi?

Olen vedenjakajalla. Jos minunkin oikealla olevia ajatuksiani edustaa jatkossa edes yksi henkilö Kokoomuksen johdossa, olen tyytyväinen. Muussa tapauksessa tämä jäsenmaksuni taitaa olla viimeinen.

Porissa nähdään!

Heli Räty (kok., Pori)

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu