Huolettaako maahanmuutto?

Tämä on ensimmäinen kerta sitten nuoruusvuosien, kun otan puoluepoliittista kantaa päivänpolitiikkaan. Vaikka oikeastaan en sitä tee. Vai teenkö? Lukijat arvioikoon.
Jos perussuomalaiset – tai mikä hyvänsä puolue – olisi tosissaan huolissaan ”massamaahanmuuton” uhkasta ja sen aiheuttamista ongelmista, niin järjellä ajatellen sellaisen puolueen tulisi ennen kaikkea ajaa seuraavia asioita:
(1) Ilmastonmuutos! Jos joku tulevaisuudessa uhkaa aiheuttaa massamaahanmuuttoa, niin se on arvaamattomien sääilmiöiden lisääntyminen etenkin köyhissä maissa. On paljon mahdollista, että vuosi 2015 oli lastenleikkiä siihen verrattuna mitä on tulossa.
Tämä on vakava asia! Ihan kaikki pitäisi tehdä mitä suinkin on vallassamme ilmastotoimien puolesta.
(2) Toinen seikka mikä aiheuttaa massamaahanmuuttoa, on tietysti sodat ja konfliktit erityisesti maapallon köyhillä alueilla. Mitä voi pieni Suomi siinä tehdä? No, ainakin voi ottaa kantaa ensinnäkin Venäjän imperialismia vastaan (Syyria, Ukraina), ja vaatia myös länsimailta, etenkin USA:ta menneiden imperialististen rikosten läpikäyntiä.
Maahanmuutosta huolestunut puolue voisi myös järjestää opiskelua globaalista lähihistoriasta niin, että sen jäsenistö osaisi paremmin suunnistaa monimutkaisessa ja yhä monimutkaisemmaksi käyvässä maailmassa. Että sen puolueen kannattajat haluaisivat oppia oppimaan historiasta ja katselemaan maailmaa jossa elämme valistunein, uteliain ja vakavin silmin ja sen perusteella sitten olisivat kykeneviä vaatimaan poliitikoilta järkeviä tekoja kun kriisit uhkaavat.
(3) Köyhissä maissa on havaittu, että syntyvyys vähenee sitä mukaa kuin köyhyys vähenee, ja että avainasemassa on naisten mahdollisuus koulutukseen ja yrittäjyyteen. Tällaisia asioita tulisi kehitysapurahoillamme edistää, eikä sikäli kehitysapurahoista leikkaaminen välttämättä olisi viisasta.
(4) Maahanmuuton ongelmiin tulisi tarttua hyvissä ajoin ja laittaa paljon resursseja (rahoituksen lisäksi myös ajattelua, ideointia ja avointa keskustelua) siihen, miten pakolaiset ja muut maahanmuuttajat kotiutuisivat, miten he oppisivat arvostamaan suomalaista oikeusvaltiota ja sen perusperiaatteita, miten he oppisivat kieltä ja työllistyisivät mahdollisimman nopeasti. Tärkeätä tietenkin olisi estää slummiutuminen ja maahanmuuttajien nuorison käpertyminen omiin klikkeihinsä, mistä helposti muodostuukin jengejä. Puhumattakaan sitten sellaisia lähiöitä mitä Ranskaan on muodostunut.
(5) Tässä tärkeänä seikkana luonnollisesti olisi oman väestön kasvattaminen pois rasistisista ja muukalaisvihamielisistä asenteista, koska totta kai sellainen tekee maahanmuuttajille kotiutumisen vaikeammaksi ja sitä kautta kärjistää maahanmuutosta aiheutuvia ongelmia.
Sikäli kuin olen ymmärtänyt, niin se puolue, joka on eniten huolissaan maahanmuutosta, joka on siis Perussuomalaiset, tekee nyt jokaisessa kohdassa kaiken päinvastoin.
En ymmärrä.
Sen kuitenkin olen ymmärtänyt että ongelmia on. Se on totta. Siinä perussuomalaiset ovat tietenkin oikeassa ja heillä olisi ansionsa siinä että nostavat asiaa esille keskusteluun – mutta sitten he pilaavat keskustelun demagogialla ja itse asian esittämällä ratkaisuja jotka vain pahentavat sitä ongelmaa josta he ovat huolissaan.
Jos ongelmat kuitenkin otettaisiin todesta, jos niitä oikeasti haluttaisiin alkaa ratkoa, niin sehän olisi hieno juttu. Valitettavasti maahanmuutto-ongelmaa ei ratkaista sillä, että joku tietty määrä pakolaisia saakin lähtöpassit Suomesta.
Koska mitä sitten tehdään kun rajoillamme kolkuttaa vaikkapa Venäjän sekasorron pakoon ajamia pakolaisia ja ilmastonmuutoksen vuoksi idästä, etelästä ja lännestä tulevia pakolaisia. Heitetäänkö heidät kaikki sitten Itämereen, kun pakolaiskiintiö on hallituspuolueen pontevin ponnistuksin saatu veivattua hieman pienemmäksi.
En ymmärrä.
Jos nyt otan kantaa vain kohtaan 1.
Meillä ei ole minkäänlaisia mahdollisuuksia vaikuttaa yhtään mihinkään ilmastoon tai sen muuttumiseen. Ympäristöasioissa voimme vaikuttaa vain lähiympäristöömme ja paikalliseen ilmanlaatuun, vaikka itänaapurin metsäpalot voivat ilmanlaatumme pilat emmekä sille mitään voi.
Ilmoita asiaton viesti
Niin kyllä, olet oikeassa. Mutta ei nyt ainakaan pitäisi sitten vähentää ilmastoitoimiin varattua rahoitusta.
Toiseksi voimme vaikuttaa omaan ajatteluumme, ymmärrykseemme siitä mitä tapahtuu. Se kai on tärkeintä mitä ihminen voi tehdä.
Ilmoita asiaton viesti
En tiedä, mitä on varattu, mutta tärkeintä on pitää huolta kilpailukyvystämme, jotta puhdas teollisuutemme, mitä vielä on jäljellä, ei katoa kaukoitään.
Samoin on pidettävä huoltovarmuudestamme huolta. Pelkillä tuulimyllyillä se ei onnistu. Laiduntavan karjan demonisointi on myös syvältä. Laitumet eivät tarvitse fossiilisia lannoitteita eivätkä siis tuontiraaka-aineita. Suomalaiset ovat selvinneet vaikeista luonnonolosuhteista juurikin laiduntavan karjan ansiosta ja niin selviävät edelleenkin, jos siihen annetaan mahdollisuus.
Ilmoita asiaton viesti
Ihan tota ja oikein, samaa mieltä.
Ilmoita asiaton viesti
Mitenköhän mahdat määritellä huoltovarmuuden.
Ilmoita asiaton viesti
Kaupunkilaisia on liikaa.
Ilmoita asiaton viesti
”…se puolue, joka on eniten huolissaan maahanmuutosta, joka on siis Perussuomalaiset, tekee nyt jokaisessa kohdassa kaiken päinvastoin.”
Täsmälleen näin. Aivan vastaavasti Suomi ensin -porukka ei vaikuta näkevän sitä, että pienenä avotaloutena EU-yhteistyö on paljon enemmän omienkin etujemme mukaista kuin sisäänpäin käpertyminen.
Ilmoita asiaton viesti
Vastaan otsikkoon myöntävästi.
Kaikki esitetyt toimenpiteet ovat vanhoja monta kertaa esitettyjä. On maita, esim. Ranska, jonne tulevista moni osaa jo valmiiksi maan kieltä. Miten siellä on kotoutumisessa onnistuttu, huonosti.
Kotoutuminen on vaikeaa kaikille. Kaikkien, niin tulijoiden kuin täällä olevien, on sitä haluttava, tehtävä voitavansa sen eteen.
Meillä on ollut maahanmuuttoa vajaat 40 vuotta. Miten niin suuresta asiasta voisi niin lyhyessä ajassa tulla arkipäivää meillä kun se ei onnistu muuallakaan.
Ilmoita asiaton viesti
Roomalaiset aikoinaan valloittivat melkein koko tunnetun maailman ja toivat valloitetuilta alueilta suurin joukon ihmisiä Roomaan, Italiaan orjiksi töitä tekemään ja osan annettiin lunastaa itsensä myöhemmin vapaiksi kansalaisiksi.
Järjestelmä toimi hyvin kunnes osa orjista aloitti tyytymättömänä kapinan.
Myöhemmin roomalaiset laiskistuivat eivätkä kyenneet enää puolustamaan valtakuntaansa, vaan se hajosi takaisin pienemmiksi valtioiksi, joista osa on tunnettujen Keski-Euroopan valtioiden alkioita.
Suomi voisi hankkia kehitysmaista halpoja työntekijöitä ”orjiksi” joilla olisi lupa ostaa itsensä myöhemmin vapaiksi kansalaisiksi.
Tämä johtaisi kantasuomalaisten laiskistumiseen ja rappioon ja taas joku vahvempi ottaisi teollisuutemme ja rahamme. Suomalaiset joutuisivat aloittamaan taas kaiken alusta ja pohjalta.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllähän se Rooma valloitti paljon alueita, mutta ei aina mennyt putkeen lähialueillakaan.
Kreikkalaiset perustivat Sisiliaan Syrakusan kaupungin n. 700 eaa. Roomalaiset yrittivät valloittaa kukoistavan kaupungin, mutta ensimmäiset yritykset eivät onnistuneet, vaan sotajoukko joutui vangiksi ja pakkotyöhön louhimaan kiveä kaupungin rakentamiseksi.
Louhintahomman insinööritaito ei vielä ollut kovin kehittynyttä ja siinä kävi niin, että kallion uumenissa tehty louhinta johti katon romahtamiseen ja orjaporukka liiskaantui paksun kallion alle. Osasyynä romahdukseen saattoi olla tuliperäinen maan tärinä. Etna on edelleen aktiivinen tulivuori ja Syrakusassa käydessäni, sen kohta tuleva purkaus oli siellä tunnettavissa tuolin tärinänä katukuppilassa istuessani.
Syrakusa tunnettaneen laajalti Arkhimedeen kotikaupunkina.
Ilmoita asiaton viesti
Hmm hmm:
(1) Ilmastonmuutos: metsien istutuksessa voisi suunnata sekametsien suuntaan. Talonrakennustekniikassa joko aitta+tupa -tyylinen asutus (kesätilat ja talvitilat erikseen) tai maan alle asuttamista.
(2) Sodat ja konfliktit: autonomista sodankäyntitekniikkaa lisää ja elintarvikeomavaraisuutta ja varmuusvarastoja.
(3) Syntyvyys: massamuuton lähdemaissa tapahtuva koulutus tosiaan auttaa, ja muovinpehmittimet.
(4) Maahanmuutto: rajoituksia päälle jo Välimerelle, luulemma.
(5) Muukalaisvihamielisyys: ilmiö, joka nousee esiin aina, kun ei mene hyvin. Myös Silkkitien kansojen suopeus romahti ja muuttui vihamielisyydeksi heti kun Silkkitie lakkasi vetämästä. Nykyajan Belt and Road ei tulle onnistumaan. Tavalla tai toisella tulemme vihaamaan jotain ja pian; joko toisiamme tai vieraita. Meillähän on jo wokismin joutuisa muutos aidoksi vihaksi.
Ilmoita asiaton viesti