Suomi on maailman demokraattisin maa -Ameriikka toisena

Suomessa elää illuusio, jonka mukaan olemme maailman demokraattisin maa. Hyvänä kakkosena tulee Ameriikka ja kaikki muut maat kaukana perässä. Suomalainen demokratia kehittyikin toisen maailmansodan jälkeen varsin suotuisissa merkeissä. Poliittiset aatteet ja idelogiat kävivät kansalaisten sieluista kovaa vääntöä ja ”rintamalinjat” olivat selkeät. Jos et ole meidän puolella olet meitä vastaan. Jopa kaupassa käynti ja tavaroiden sekä elintarvikkeiden osto tapahtui idelogian mukaisesti.

Muistan monta politiikkoa, jotka kiersivät talosta taloon ja kertoivat puolueensa poliittiset kuulumiset ja samalla saivat tietää mitä kansalaiset asioista ajattelivat. Vuoropuhelu kansalaisten ja politiikkojen välillä oli suoraa ja mutkatonta. Viesti meni välittömästi eduskuntaan ja kunnanvaltuustoihin. Luottamus hankittiin kansalaisia kuulemalla. Voipa sanoa niinkin, että ahkerimmat kansan miehet ja naiset tekivät vapaaehtoisesti sitä työtä mitä nyt tekevät kuntien sosiaalityöntekijät ja muut viranhaltijat.

Kansalaislähtöisen demokratian tilalle on tullut media sekä monikansalliset päätöksentekojärjestelmät.

Onko Suomi maailman demokraattisin valtio ?

Entä Ameriikka. Tuleeko hyvänä kakkosena ?!

Kenellä politiikkolla on tänäpäivänä aikaa vapaaehtoisesti keskustella kansalaisten kanssa ja kuunnella heidän huoliaan ?

Mihin katosi aika ?

hemmokoskiniemi
Sitoutumaton Rovaniemi

Lapin erämaita taapova erakko.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu