Ukraina on antautunut ja vetäytyy Krimiltä

Ukraina on tänään antautunut lopullisesti ja Krimistä on tullut Venäjän liittovaltion itsenäinen tasavalta.

Lopullisen antautumisen julisiti kaikkien tietoon Ukrainan vallankaappaushallituksen laiton presidentti Turshinov. Vielä muutama päivä sitten pääministeri Jantsenjuk julisti sodan venäläisiä vastaan ja ilmoitti, että Jumala ja totuus on heidän puolella.

Krimin suhteen vallankaappaushallitus epäonnistui lähes kaikessa. Oligarkien nimittäminen Kirimin johtoon katsottiin Krimillä pelkäksi pilaksi ja ylimieliseksi öykkäröinniksi.

Ukrainan asevoimat eivät ilmeisesti koskaan saaneet vallanhaappauksen johtajilta selkeitä määräyksiä ja käskyjä. Ja jos niitä ovat saaneetkin, niin armeija taisi heittää ne roskakoriin.

Ukraina oli myöskin Kiovan mellakoissa menettänyt suurimman osan rähinäpääomasta ja kenelläkään ei ollut kiinnostusta lähteä sotimaan Kirmille, koska vastassa olisi ollut lähes ylivoimanen vastus.

Ukrainan Kirmin armeijassa varmaankin oli paljon venäläisiä, joilla ei ollut intoa lähteä sotimaan Krimin johtoa vastaan.

Vallankumousjuntan peräänkuuluttama kansalliskaartikin taisi hyytyä nyöskin alkumetreille.

Ukrainan vallankaappajia ilmeisesti tyydytti Putinin antama viesti siitä, että Venäjällä ei ole muita pyrkimyksiä Itä-Ukrainan suhteen. Voi jopa olla niinkin, että asiasta on sovittu maiden kesken -salaa.

Tyytykö ukrainalaiset nationalistit Itä-Ukrainassa rauhanomaiseen ratkaisuun jää nähtäväksi. Kiovan aseellisia äärioikeistolaisia joukkoja johtanut Dimitri Jaros on asettunut presidenttiehdokkaaksi ja hänen osalta ilmeisesti terrori-iskut jäävät vähemmälle.

Ukrainan antautumiselle lopullisen niitin antoi Krimin kansanäänestys, joka kiistatta osoitti kansalaisten tahdon ja halun liittyä Venäjän liittovaltioon.

Ukrainan vallan aikana Krimin kehitys romahti ja alueesta tuli maan köyhin. Venäjä on luvannut nostaa eläkkeet, rakentaa Rosatomin toimesta ydinvoimalaitoksen sekä kehittää matkailua.

Krimillä on kaikki edellytykset lähteä uuteen nousuun, nyt kun Ukraina on nostanut kädet pystyyn ja antautunut.

Kiovan itsenäisyyden aukiolla mellakoineet ja vallan kaapanneet menettivät suhteellisuuden tajun, kun eivätkä tienneet ja ymmärtäneet mihin kaikki voi johtaa. 

hemmokoskiniemi
Sitoutumaton Rovaniemi

Lapin erämaita taapova erakko.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu