Ilmastotavoite 2035 tuhoaa Suomen maaseudun !

Marinin hallituksen tavoite hiilineutraali Suomesta 2035 mennessä on myrkkyä maaseudun kehitykselle ja tulevaisuudelle. Tavoitteena Suomi, jossa ihmiset on sullottu suuriin kaupunkeihin asumaan pienissä yksiöissä ja liikkumaan mahdollisimman vähän, jotta hiilijalanjälki jäisi mahdollisimman pieneksi.

Haliituksen toimet nostaa energiaveroa kallistaa asumista maaseudulla ja vaikeuttaa asumisen ja mökkeilyn saatavuutta. Koska maaseudulta on jo viety joukkoliikenne ja ainoa liikkumisen muoto on yksityisautoilu, karkaa varsinkin pienituloisten ihmisten mahdollisuudet osallistua ja saada sosiaali- ja terveyspalveluja äärettömyyteen.

Edessä on pakkomuutto tai sitten jääminen kaiken muun yhteiskunnallisen toiminnan ulkopuolelle -erakoituminen.

Suuri isku maaseudun kehitykselle on myöskin perinteisten liharuokien vieminen lautaselta. Tämä aiheuttaa maatalouden alasajon ja kylä ilman maanviljelijää menettää identtiteettinsä ja omavaraisuuden. Jäljelle jää isojen asutuskeskuksien ympärille syntyvä teollinen maatalous ja niistä toimitettu suoramyynti.

Ilmastomuutoksen srategia poistaa öljyyn perustuvat polttoainemoottorit ja tuo tilalle sähköautot, joiden hankintaan sadaneuron autolla ajavilla maaseudun ihmisillä ei ole mitään mahdollisuutta. Lapissa ei ole sähköautoille soveltuvaa tankkausverkostoa ja arktisiin olosuhteisiin sähköautot soveltuvat erittäin huonosti.

Myöskin maaseudun kiinteistöjen arvot laskevat ja pankit eivät enään myönnä uusien rakentamiseen tai vanhojen hankintaan lainaa. Kulmunilla ei ole muuta mahdollisuutta, kuin kustantaa talojen siirto markkinavoimien alueelle, jos haluaa niiden arvon säilyvä. Syrjäisillä alueilla, kun ei enään kiinteistö markkinat pelaa.

Maaseudun näkökulmasta katsottun Marinin hallituksen ilmastotavoitteet loukkaavat ja syyllistävät maaseudulla asuvia ihmisiä ja luovat pakon muuttaa kaupunkeihin.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu