Krimin miehityksestä 10 vuotta 18.3.2024

Venäjän lavastetut diktaattorinvaalit oli ajoitettu sopivasti Krimin miehityksen 10-vuotispäivän aatoksi. Putin onnistui tekemään 1.1.2000 alkaneesta valtakaudestaan ensin länsiuskottavan uudistajan maineen, joka lopulta paljastui taitavaksi petokseksi stalinistisen sorto- ja vainopolitiikan tullessa tilalle 2014 Krimin miehityksestä lähtien. Putinismi rakentuu juuri stalinistiselle toisinajattelijoiden vainolle, vapaan median kahlitsemiselle ja mielivaltaisen poliisivaltion rakentamiselle. Marxismi-leninismillä ei ole tässä enää mitään sijaa eikä neuvostoaikaisella kommunismilla vaan Venäjä toimii Kiinan tavoin raakaa kasvotonta kapitalismia toteuttaen ehtona vain uskollisuus maan diktaattorille.

Boris Jeltsin nimitti Milleniumin aattona 31.12.1999 virkaa tekeväksi presidentiksi tuntemattoman pienen miehen Vladimir Putinin, jonka turvallisuuspalvelu oli ajanut asemiin presidentin hallinnossa ja Jeltsin nimitti hänet pääministeriksi 9.8.1999 ruplakriisin aikana Viktor Tsernomyrdin, Jevgeni Primakovin ja Sergei Stepashinin jälkeen. Putin aloitti heti presidentinvaalikampanjan järjestämällä FSB:n kautta lavastetut kerrostalojen räjäytykset joista saatiin syy syyttää tsetseenejä ja aloittaa veriset sotarikokset Tsetsenian ns. toisessa sodassa. Tällä rakennettiin mainetta ns vahvasta johtajasta joka oli valmis tekemään raakoja sotarikoksia ja puhui tsetseenien tappamisesta huusseihinsa jne. Lännessä  nähtiin kaikki vielä ruusunpunaisten lasien läpi. 7.5.2000 Putin valittiin ensimmäisen kerran presidentiksi ja 2008-2012 hän kävin välillä pääministerinä Dmiti Medvededin toimiessa muodollisena presidenttinä myös Georgian sodan aikana. 2012 ja 2018 vaalit olivat myös enemmän tai vähemmän väärennettyjä 2000 vaalien jatkumona mutta 2024 vaalit Ukrainan sodan keskellä olivat irvokas irvistys muulle maailmalle siitä kuinka syvälle Putin on maansa ajanut. Putin aloitti länsivastaisen uhoamisen jo vuonna 2007 mutta siitä lähtien vähitellen länsivastainen ruuvi on kiristynyt ja sotakiihotus kasvanut Kremlissä. Putin jopa avoimesti kaveerasi Yön Sudet- moottoripyöräjengin kanssa ajellen ympäri maata, mutta tämä ei sen kummemmin lännessä huolestuttanut. Ehkä jo silloin vaan mietittiin että tuon roiston kanssa kannattaa kuitenkin olla väleissä ettei tee pahempia rötöksiä.

Venäjän teollisuus nojaa melko yksipuolisesti fossiliienergian, öljyn ja maakaasun vientiin nykyisin Kiinaan ja Intiaan, jotka pyrkivät hyötymään maan ahdingosta ja länsipakotteista. Venäjä muuttui hetkessä ”vain” korruptoituneesta ja autoritaarisesta maasta Pohjois-Korean ja Valko-Venäjän tapaiseksi totaaliseksi roistojen hallitsemaksi hylkiö- ja terroristivaltioksi, jossa salakuljettajat ja pakotteiden kiertäjät tekevät suurimmat tilit tavallisen kansan kustannuksella ja loputkin kansalaisvapaudet riistetään kansalta. Vähän väliä tapahtuu erilaisia outoja onnettomuuksia ja vaikutusvaltaisia ihmisiä tipahtelee ikkunoista jne.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu