Vladimir Iljits Leninin kuolemasta sata vuotta 21.1.2024
V.I. Leninin kuolemasta tuli tänään sata vuotta. Moskovassa tätä muistettiin mausoleumin luona Punaisella torilla, mutta Suomessa ei enää kukaan muistanut ainakaan julkisesti. Vahva kontrasti on vuoteen 1970, jolloin saman neuvostojohtajan syntymän satavuotispäiviä muistettiin laajasti ympäri Suomea sadoissa eri tapahtumissa.
Sikäli on hyvä huomata, että Lenin ei ollut kuitenkaan Putinille minkäänlainen sankari vaan pikemminkin päinvastoin kun mahdollisti Ukrainan itsenäistymisen vuonna 1917. Siinä mielessä ei välttämättä ole kovin kaukonäköistä ja viisasta hävittää Leninin historiaa myös Suomessa, koska vanhan neuvostohistorian deletointi ei mitenkään edistä eikä palvele Venäjän rikollisen nykyhallinnon tuomitsemista ja vastustamista.
Äijä kuoli ja sitä myöten selvä. Ei kannata keskittyä moista muistelemaan.
Ilmoita asiaton viesti
Samanlainen rikollinen kuin Venäjän nykyjohtokin. Ihan turhaa muistella tuota tyyppiä.
Ilmoita asiaton viesti
Stalin taisi tappaa Leninin. Ainakin Trotskin tapatti Meksikossa. Putin noudattaa enemmän Stalinin jälkiä ja tapattaa lähimiehensä. Pudottaa ikkunasta tai hurauttaa autolla päälle. Myös myrkkyä käyttää.
Itse asiassa olisin Suomessakin huolissani koska hybridihulluus leviää tuolle tasolle.
Ilmoita asiaton viesti
Olisiko Stalin tartuttanut kupan Leniniin, johon hän kuoli?
Ilmoita asiaton viesti
”Did lenin die of syphilis? Lenin suffered 3 strokes before he died. It is very possible that he had syphilis and that was one of the reasons for his strokes, or that he in the end died of complications from the disease, although this has not been proven”
Ilmoita asiaton viesti
Kuivan asiallinen huomio. Veikko Huuska piti päivämäärää sinänsä esillä jo aiemmin, mutta hyvä on mainita, että heti ei tule mieleen toista Venäjän johtajaa, joka olisi ollut suomalaisten ja ukrainalaisten kannalta yhtä hyödyllinen. Venäläisten kannalta Lenin oli tietysti ensisijaisesti yksipuoluejärjestelmän perustaja, mutta Neuvostoliiton perustamiseen hän suhtautui varauksellisesti ja Staliniin kielteisesti.
Ilmoita asiaton viesti
Lenin joutui myöntymään Suomen itsenäistymiseen vain pakkotilanteessa, kun ei muuta voinut. Ei suomalaisten, ukrainalaisten, balttien ja puolalaisten itsenäistyminen Venäjän vallan alta ollut hänen tavoitteenaan.
Ilmoita asiaton viesti
Leniniä ja Trotskia ei ”Venäjä” kiinnostanut. Koko kansallisuuspolitiikka oli tarkoitettu lyhyeksi välivaiheeksi matkalla maailmanvallankumoukseen.
Ilmoita asiaton viesti
Lenin mahdollisti Ukrainan sekä Suomen itsenäistymisen vain sen vuoksi, että Venäjä oli syvässä sekaannuksessa vallankumouksen jälkeen, ja tarkoitus oli mitätöidä itsenäisyydet myöhemmin.
Ilmoita asiaton viesti
Lenin on Marxin ohella työväen ja kommunistisen liikkeen synnyttäjä ja toiminnan mahdollistaja. Ilman heitä ja heidän teoreettisia sekä käytännön oivalluksiaan eläimimme orjien työehdoilla.
Ilmoita asiaton viesti
Eli kuten Neuvostoliitossa elettiin.
Ilmoita asiaton viesti
Rauno, onko niin, että Leninin ja Marxin teoriat auttoivat kansalaiset orjuuden ikeestä?
Nykyajan ’orjuus’ on erilainen tapa kohdella työntekijöitä.
Työntekijöille, työn ohella, on tarjolla lounasedut ja työterveyspalvelut.
Työehtosopimuksiin liittyvät myös vuosilomat ja lomarahat,
Ilmoita asiaton viesti
Mahtoiko blogisti itse olla todistamassa noita juhlavia tapahtumia ja vielä ympäri Suomea, epäilen?
Ilmoita asiaton viesti
Oikeassa olet että en ollut todistamassa vuonna 1970, mutta mitä merkitystä sillä on? Et varmaan itsekään elänyt Leninin aikana. Historiantutkimus olisi aika lyhyttä jos tutkittaisiin vaan oman elinajan tapahtumia. 🙂
Ilmoita asiaton viesti