Kuka levittää ilmastoahdistusta?

Ihmiskunnan toiminta huojuttaa jo koko planeettaa radallaan. Ilmaston lämpeneminen huojuttaa jo maan akselia.”

Tällaisilla jutuilla Hesari tekee jatkuvasti parhaansa ilmastonmuutospaniikin lietsomiseksi. Kun useimmat lukijat varmaan jättävät muun kuin otsikon ja ensimmäisen lauseen lukematta on viesti omiaan – osana Hesarin ilmastonmuutosagendaa – lisäämään ihmisten ilmastoahdistusta. Tähän kategoriaan kuuluvat kirjoitukset jatkuvalla rummutuksella iskostavat mattimeikäläisen selkäytimeen syyllisyystunteen siitä, että kaikki paha johtuu ihmisperäisestä ilmastonmuutoksesta:  Jutussa ei kuitenkaan kerrota onko hyvä vai huono asia – vai onko se käytännössä yhdentekevää – jos navat liikkuvat, kuten ne ovat liikkuneet läpi geologisen historian, niin kuin myös mannerlaatat. Kuulostaa kuitenkin apokalyptisen pelottavalta, eli huono asia kaiketi? Otsikon sana ”jo” kertoo ilmeisesti, että asiaan pitää kiireellisesti puuttua. Ei ihme, että monet ihmiset ovat kauhuissaan.

Mielestäni tällainen ei edusta vastuullista journalismia vaan on täysin vastuutonta. Media ja poliitikot rakastavat näitä maailmanlopun toteutumismalleja omien tavoitteidensa työkaluina: ellet tee niin kuin haluan / ellet äänestä minua olet tuomittu!

4.5.2021 julkaistu juttu löytyy täältä.

+5
henrik-lindblom

Poliittisesti sitoutumaton, ankkurinsa nielaissut purjeveneellään maapallon 20 vuodessa kiertänyt juristi ja entinen yritysjohtaja. Ihmettelee nykyisin maailman menoa hyötyliikunnan parissa Saimaan rannalla - välillä kirjallisessakin muodossa. - Usein tahallisesti väärin ymmärretty.
Arvostan ihmisiä jotka etsivät totuutta, mutta varon niitä jotka kertovat löytäneensä sen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu