Sanna Marin: Suomi voitti Venäjän sodassa

Sanna Marin on viime aikoina kunnostautunut historian uudelleen kirjoittajana. CBS:n 60 Minutes haastattelussa hän kertoi olleensa pro-Nato jo ennen 24.2.2022, mutta kansa ja muut poliitikot ”eivät olleet vielä valmiita” (joten hän piti sen omana tietonaan). Väite on netistä Krimin anastuksesta vuonna 2014 alkaen vielä löytyvien tietojen perusteella täysin epäuskottava ja sitä voitaneen nykytietojen valossa pitää jopa suorana valheena kunnes toisin todistetaan.

Toinen tapaus jossa historiankirjat ovat menneet Marinilta sekaisin on jäänyt ihmeen vähälle huomiolle. Hän väitti 8.4.2022 Zelenskyin Suomen eduskunnalle pitämän puheen jälkeen, että Suomikin on ollut Venäjän kanssa sodassa ja voittanut.

Sanatarkasti näin: Suomella on oma historiansa Venäjän kanssa, me olemme olleet sodassa Venäjän kanssa. Me olemme voittaneet. Olen aivan varma siitä, että (myös) Ukraina tulee voittamaan.

Kenellekään ei voi olla epäselvää, että Suomi jäi toiseksi sekä talvi- että jatkosodassa, eli hävisi Neuvostoliitolle/Venäjälle. Menetimme 10% maastamme, jouduimme maksamaan valtavat sotakorvaukset ja omin rahkein jälleenrakentamaan Suomen. Marshall-avusta jouduimme kieltäytymään Neuvostoliiton painostuksesta, vaikka sitä olisi kovasti tarvittu. Kaikki tämä siitäkin huolimatta, että Neuvostoliitto oli hyökkäävä osapuoli. Siinä sivussa yli 400.000 kansalaista (11% väestöstä) joutui taas jättämään kotinsa luovutetuilla alueilla ja lähtemään evakkoon muualle Suomeen. Minullakin on asiasta ensikäden tietoa, sillä isäni perhe joutui pakenemaan Viipurista. Kuulostaako sodan voittamiselta?

On tietenkin mahdollista, että Marin on ollut hereillä historian tunnilla, mutta että hänellä on oma erikoinen käsityksensä siitä mitä tarkoitetaan sanalla voitto.

Tämä olisi Ukrainalaisten kannalta huolestuttavaa, sillä sehän saattaisi tarkoittaa sitä, että Ukrainalle olisi Marinin mielestä voitto, jos se sodan jälkeen säilyy itsenäisenä ja menettää ”vain” Krimin ja Ukrainan itäiset alueet, maksaa Venäjälle korvaukset vastarinnastaan ja yksin huolehtii raunioitetun maansa jälleenrakentamisesta – kuten suomalaiset aikanaan.

Suomen ja Ukrainan kartat eri mittakaavassa. Ukrainan pinta-ala on melkein kaksinkertainen Suomeen verrattuna.

Molemmat eivät voi olla voittajia. Jotta Ukrainaa voitaisiin pitää voittajana on Venäjän hävittävä. Millä tavalla Marin mahtaa määritellä Venäjän tappion? Riittääkö siihen että Putin lopettaa sotatoimet muualle Ukrainaan, mutta jää itäosaan ja pitää Krimin, vähän samaan tapaan kuin Stalin Marinin käsityksen mukaan hävisi sodan Suomelle?

Toivottavasti Ukraina voittaa ihan oikeasti ja Venäjä vetäytyy omalle maaperälleen. Sitä kutsuttaisiin rökäletappioksi.

henrik-lindblom

Poliittisesti sitoutumaton, ankkurinsa nielaissut purjeveneellään maapallon 20 vuodessa kiertänyt juristi ja entinen yritysjohtaja. Ihmettelee nykyisin maailman menoa hyötyliikunnan parissa Saimaan rannalla - välillä kirjallisessakin muodossa. - Usein tahallisesti väärin ymmärretty.
Arvostan ihmisiä jotka etsivät totuutta, mutta varon niitä jotka kertovat löytäneensä sen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu