Somalien lisääntymisestä

”Leviää ja lisääntyy kuin somali”.

YLE TV:n pääuutisissa kerrottiin, Hesariin viitaten, Wille Rydmanin kirjoittaneen tuollaisen lauseen, kertomatta ollenkaan minkälaisessa asiayhteydessä lausetta oli käytetty.

Syntyvyys Somaliassa on maailman 9. korkein (kaikki TOP10 ovat muuten Afrikan maita). Somaliassa syntyy n. 40 lasta per 1.000 asukasta. Suomessa vastaava luku on n. 10, mikä on alhaisimpia maailmassa. Somalit lisääntyvät siis 4 kertaa nopeammin kuin suomalaiset.

Tämä on fakta, ei mielipide.

Kun Rydman noilla sanoilla yritti kuvata miten nopeasti kielo leviää mökkipihalla verrattuna muuhun kasvillisuuteen, niin aika hyvä kielikuvahan tuo.

Kun tämä kerrotaan tyttöystävälle yksityisviestissä, joka ei ole tarkoitettu muiden korville, varsinkaan ei somaleille, niin miten sitä voidaan pitää ongelmallisena? Ja vielä 7 vuotta myöhemmin.

Jos olisi kirjoitettu vaikka, että sitten se kielo vielä lähtee pihalta yhtä huonosti kuin kuppa Töölöstä, niin olisiko töölölaisilla sitten syytä närkästyä porukalla? Tai Helsingin Sanomat töölöläisten puolesta?

Töölön nykyisestä kuppatilanteesta en tiedä, mutta mitä väliä silläkään olisi kun arvioidaan Rydmanin sopivuutta ministeriksi?

Hesarin päätoimittaja Laura Saarikoski perustelee Rydmanin yksityisviestien julkaisemista sillä, että niillä on ”poikkeuksellinen yhteiskunnallinen merkitys”.

Todellako?

henrik-lindblom

Poliittisesti sitoutumaton, ankkurinsa nielaissut purjeveneellään maapallon 20 vuodessa kiertänyt juristi ja entinen yritysjohtaja. Ihmettelee nykyisin maailman menoa hyötyliikunnan parissa Saimaan rannalla - välillä kirjallisessakin muodossa. - Usein tahallisesti väärin ymmärretty.
Arvostan ihmisiä jotka etsivät totuutta, mutta varon niitä jotka kertovat löytäneensä sen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu