Ukrainassa murhataan kansaa – Suomen tasavallan presidentti huolestunut ilmastosta

TP Sauli Niinistö on pitänyt puheen YK:n täysistunnossa. Suuressa osassa oli presidentin huoli ilmastonmuutoksesta, eli ”maailmanlaajuisesta ilmastohätätilasta”.

Yleiskokouksen täysistuntojen puheenvuorot on ilmeisesti tarkoitettu mediaa varten. YK on rauhan edistäjänä yhtä tehoton kuin edeltäjänsä Kansainliitto, pääasiassa koska turvallisuusneuvosto on hampaaton kaikissa konflikteissa, joissa on osallisena jokin neuvoston pysyvistä jäsenmaista, kuten nyt hyökkäyssotaa Ukrainassa käyvä Venäjä. Tällaisten käytännössä tyhjien, historiankirjoihin tarkoitettujen, juhlapuheiden sijaan olisi tekojen aika: tehkää jo vihdoin jotain sellaista Venäjälle, että se lopettaa sodan!

Jäin kaipaamaan selvää fokusointia Ukrainan sodan lopettamiseen. Se on jatkunut jo kaksi kertaa kauemmin kuin Talvisotamme, eikä loppua ole näkyvissä. Presidentti olisi edes tämän kerran voinut jättää pois keppihevosensa, huolensa ”maailmanlaajuisesta ilmastohätätilasta”, joka näköjään pitää saada tungettua jokaiseen puheeseen – oli aihe ja tilaisuus mikä tahansa. Tämä mantra kuvitteellisesta hätätilasta vie ilmatilaa kaikesta polttavimmalta asialta, päällä olevasta välittömästä, konkreettisesta hätätilasta Ukrainassa, joka pahimmillaan uhkaa koko maailmanrauhaa. Siellä löytyy nyt joukkohaudoista kidutettujen ja kädet selän taakse sidottujen siviilien ruumiita. Ilmastonmuutoksesta tuskin kannetaan siellä huolta tällä hetkellä.

Prioriteettien tarkistuksen paikka – uskottavuus jo kärsii.

Jos puheesta olisi jätetty pois kaikki epämääräinen ilmastonmuutoskohina (joka vei siitä melkein neljäsosan) olisi se voinut olla paljon konkreettisempi ja painavampi.

 

[Artikkelikuva linkitetystä artikkelista: presidentti.fi – Agaton Strom/Suomen YK-edustusto]

+21
henrik-lindblom

Poliittisesti sitoutumaton, ankkurinsa nielaissut purjeveneellään maapallon 20 vuodessa kiertänyt juristi ja entinen yritysjohtaja. Ihmettelee nykyisin maailman menoa hyötyliikunnan parissa Saimaan rannalla - välillä kirjallisessakin muodossa. - Usein tahallisesti väärin ymmärretty.
Arvostan ihmisiä jotka etsivät totuutta, mutta varon niitä jotka kertovat löytäneensä sen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu