Vaihteeksi myös johtajaonnea

Tänään hehkutellaan taas, että Suomi edelleen rankataan maailman onnellisimmaksi kansaksi, seitsemännen kerran peräkkäin. Jatkuvasti huononevien kansantalouttamme kuvaavien lukujen valossa minulla itselläni on vaikea ottaa tuo titteli tosissani.

Oli Hesarissa aamulla kuitenkin ihan oikeasti suomalaisille hyvää asiaa onnesta – nimittäin johtajaonnesta.

Suomella on vihdoin ministeri, jolla on osaamista ja kykyä vaikuttaa eurooppalaiseen turvallisuuspolitiikkaan (ja EU-politiikkaan yleensä).

Ulkominister Elina Valtonen on HS:n mukaan (linkki) noussut eurooppalaisessa keskustelussa merkittäväksi Saksan jääräpäisen liittokansleri Scholzin vastavoimaksi koska häntä erinomaisen saksansa ansiosta jatkuvasti haastatellaan Saksan ajankohtaisohjelmissa. Hän pystyy osallistumaan suoraan saksalaiseen keskusteluun ja haastamaan Scholzin linjaa, joka Suomelle, Venäjän rajanaapurina on huolestuttava. Valtosella on kielitaitonsa vuoksi harvinaista vaikutusvaltaa, ja – mikä tärkeintä – hän käyttää sitä.

Kaikki merkit viittaavat siihen, että presidentti Stubb, joka saksan lisäksi puhuu myös erinomaista ranskaa, tulee vastaavasti käyttämään vaikutusvaltaansa Naton puolella.

Suomen kansalla on Stubbin ja Valtosen myötä ollut hyvä johtajaonni ulkopolitiikan osalta.

Se on hyvä asia rauhan kannalta, mutta ei välttämättä vielä pelasta hyvinvointivaltiota ennen kuin onnellisuus hiipuu.

henrik-lindblom

Poliittisesti sitoutumaton, ankkurinsa nielaissut purjeveneellään maapallon 20 vuodessa kiertänyt juristi ja entinen yritysjohtaja. Ihmettelee nykyisin maailman menoa hyötyliikunnan parissa Saimaan rannalla - välillä kirjallisessakin muodossa. - Usein tahallisesti väärin ymmärretty.
Arvostan ihmisiä jotka etsivät totuutta, mutta varon niitä jotka kertovat löytäneensä sen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu